Våra utbildare

Här hittar du en översikt över vårt utbildningsteam

 

Norberto Lacourt

Norberto

Redan som tonåring, efter några år som aktiv rugbyspelare och självlärd dansare, fick han förtroendet att träna yngre förmågor i rugbyns och dansens ädla konst. Idag har han mer än 16 års professionell erfarenhet som tränare. Allt började efter det att han beslutade sig för att avsluta sin rugbykarriär och sadla om till gruppträningsinstruktör.

Passionen till fysisk aktivitet ledde till att han idag kan titulera sig Personlig Tränare, Strength Coach och CrossFit-tränare bland mycket annat. Fram till för ett par år sedan var han en av Sveriges mest mångfacetterade tränare med allt från dans till kampsportspass i repertoaren, en egenskap som ledde till att NIKE signade honom till sitt tränarteam.

Energi och öga för detaljer präglar hans tränarstil och ”Hemligheten bakom att hålla sig i form är att aldrig sluta” är ett av hans motton. Idag fokuserar han fullt ut på CrossFit och Sports performance som huvudtränare på CrossFit Verket & Verket Performance på Ekerö.

”För mig står Technogym för kvalitet, innovation och kunskap. Tre egenskaper jag själv strävar efter att utveckla och förmedla.”

Utbildar i:


Jessica Clarén

Jessica

Jessica Clarén är Nike Master Trainer & Specialized ambassadör, med världen som arbetsplats. Vinnare av Guldhjärtat. En av Sveriges största och mest inflytelserika träningsbloggare och erkända träningsprofiler. Jessica är också grundaren till She Rides och Strongher ambassadör.

Jessica är stark, snabb och ödmjuk med en härlig blandning av varm glöd och lugn. Hon är skåningen som växte upp mellan löpspåret och simbassängen. Pluggade bl.a. idrottsmedicin, nutrition, biomekanik under 7 år i Norrland innan hon landade i Stockholm. Sin examen tog hon som Interactive Art Director på Hyper Island. Jessica står med ena benet i träningsvärlden och andra i den digitala.

Hon började som instruktör 1998 och blev genast förälskad i mötet med deltagarna. Jessica söker ständigt efter mer och ny kunskap för att hitta nya dimensioner i sitt instruerande och vill se till att alltid sätta en nytänkande prägel på sina klassupplägg – holistiskt, genomtänkt, smart och kärleksfullt. 2013 upptäckte hon tjusningen med cykling utomhus och året därpå startade hon She Rides – en community för alla (främst tjejer) som cyklar.  Emellanåt satsar hon helhjärtat på att tävla på sadeln och har meriter som SM-guld i lagtävling tempo.

Jessica Clarén är idag Nike Trainer, instruerar klasser och försöker alltid göra allt med stort varmt hjärta och mycket humor. För Jessica är delad kunskap, dubbel kunskap. Då vi alla alltid har något att lära av varann.

Jessica  är extremt noggrann i sina val av samarbetspartners och uppdragsgivare. För henne är det viktigt att det är högkvalitativa produkter, sunda ideal och genuint bra värderingar, vilket är anledningen att hon valt att arbeta som utbildare för Qicraft och Technogym.

Utbildar i:


Linus Åberg

Linus

Linus är delägare på InMo medveten träning, som är ett tränings- och friskvårdsföretag som grundades 2005 i Stockholm. Han är utbildad och legitimerad naprapat sedan 2003. Linus håller utbildningar på Naprapathögskolan och Slingträning samt föreläser om belastningsergonomi och anatomi på PT-utbildningar.

Linus brinner för att hjälpa personer med träning genom att förbättra och rehabilitera nedsatta funktioner och skador. För honom är det viktigt att arbeta i ett team av välutbildade kollegor som kan komplettera varandra för att hjälpa kunden på bästa sätt. Han är stolt över att vara en del i Qicrafts kompetenta utbildningsteam. Technogyms produkter Easyline, Kinesis, Dap och Omnia, ligger honom varmt om hjärtat då de maskintyperna anpassar sig efter din kropp och dina förutsättningar på ett väldigt bra sätt. Hans gedigna anatomikunskaper kommer väl till användning för att förklara helheten i de mer komplex maskinerna i Technogyms produktportfölj.

Utbildar i:


Anders Backéus

Anders Backéus är Sveriges bästa roddare med den fysiska förmågan att bli en av de bästa i världen. Hans 7,16 l/min i syreupptagningsförmåga är det näst högst uppmätta värdet i svensk idrottshistoria, efter roddaren Lassi Karonen. Dessutom placerar hans personliga rekord på inomhusrodd honom som den näst snabbaste roddaren i Sverige genom tiderna. Anders bor i Vaxholm och tävlar för Vaxholms Roddförening. Han kom i kontakt med sporten för första gången hösten 2008, då han flyttade till Uppsala för att studera till civilingenjör. Som färdig civilingenjör inom kemiteknik och med flertalet SM-medaljer i bagaget har han nu siktet inställt på att ta medaljer på de stora mästerskapen.

Sedan hösten 2015 jobbar Anders som instruktör på Acid Training, ett HIIT-gruppträningsgym i centrala Stockholm. Det brinnande intresset för träning och för att hjälpa andra att nå sin fulla potential, har gjort att han vid sidan av sitt egna idrottande även coachar privatpersoner och företag.

”Det är underbart att få hjälpa andra att komma igång eller utveckla sitt motionerande. Jag tycker att det är fantastiskt att få dela med mig av mina erfarenheter kring tränings- och teknikutveckling inom konditionsidrotter i allmänhet och rodden i synnerhet.”

Utbildar i:


Maurice Poaches

Maurice Poaches är en allsidig idrottsman som har tävlat i friidrott på elitnivå. Han växte upp i Pennsylvania där han utvecklade sin kärlek för många sporter, bland annat tennis, ishockey, basket, baseball och golf, som han har haft 1,2 i handikapp i.

År 1996 valde Maurice att lämna finansbranschen och vände fokus till träningsvärlden genom att följa några av hans stora tränares fotspår som han hade haft förmånen att arbeta med och lära sig av.

Idag är Maurice utbildad personlig tränare, certifierad Russian Kettlebell instruktör, certifierad massageterapeut och tränare i tyngdlyftning och styrketräning. 2014 lanserade Maurice sitt eget gruppträningskoncept Speed N Sports. För närvarande arbetar han som personlig tränare på SATS samt företagsmassör för Beijer Electronics.

Maurice lockades till Technogym / Qicraft på grund av deras känsla för detaljer och ledande innovation i en bransch som ständigt förändras och växer. Som idrottsman är din huvudsakliga motivation att vinna och han tror att Technogym / Qicraft är sanna mästare i träningsutrustningsindustrin.

Hans filosofi vad gäller utbildning är att hålla det enkelt eftersom enkelhet är nyckeln till framgångsrik inlärning och han säger: ”you should push your limits until your limits start pushing you”.

Utbildar i:


Malin Schulz

Malin

Malin Schulz är personlig tränare och gruppträningsinstruktör med inriktning på yoga, Bodybalance, inomhuscykling, pulspass, crosstraining och coreträning samt seniorträning inom ovan nämnda träningsformer. Idrott och hälsa har alltid varit en stor del av hennes liv och efter att ha fått diagnosen MS (Multipel Skleros) år 2002 blev allt som har med hälsa att göra ännu mer betydelsefullt, såväl fysiskt som psykiskt.

Malin drivs och finner en enorm glädje i att få andra att förändra och förbättra sina liv genom fysisk aktivitet och medveten närvaro. Att få fler att förstå och känna att de klarar av mycket mer än vad de tror är en av hennes främsta egenskaper. Att ”Smile & Shine” är Malins ledord går ingen förbi…

Malin är en uppskattad föreläsare inom områdena Träning & Hälsa, Ditt bästa Jag, Mod att göra Val och Att leva med MS m.fl., samt att hon skriver för Neuroförbundets medlemstidning Reflex. Hon har även gett ut böckerna ”Viktcoach för seniorer” och ”Viktcoach för män” som hon skrivit tillsammans med kostexperten Ulrika Davidsson.

Januari 2016 stod hon på toppen av Mount Kilimanjaro och sommaren 2017 väntar bestigning av Mount Blanc samt att cykla MTB runt hela berget.

Utbildar i:


Andreas Glennfalk

Adde

Andreas Glennfalk har arbetat som instruktör sedan 1995 och personlig tränare sedan 1998. Året därpå började han som lärare på SAFE där han fortfarande är verksam. Hans träningsbakgrund innefattar racketsport, styrkelyft och tyngdlyftning. Han har även en passion för cykling, huvudsakligen landsväg.

Andreas specialitet som tränare är att hitta de funktioner i kroppen som behöver förändras så förutsättningar för den bästa prestationen finns. När dessa funktioner är definierade är hans expertis att guida den tränande till en ökad prestation efter dennes önskemål. Som lärare har han en tro att alla kan lära sig. Genom att använda sig av förståelsen för elevens individuella sätt att lära sig anpassar han sitt sätt att undervisa.

Genom att ingå i Qicraft utbildningsteam har han möjlighet att sprida den passion han har att höja kompetensen hos tränarna. Följden av den ökade kompetensen är att fler människor erhåller en högkvalitativ träning från sina tränare.

Qicraft och Technogym har många fantastiska lösningar för att människor som önskar vara fysiskt aktiva lyckas med detta. Framförallt för att de kan hitta något hos Technogyms stora utbud av produkter som de gillar.

Utbildar i:


Sara Strindlund

Sara

Sara Strindlund är en passionerad löpare som till vardags arbetar på Runners Store med försäljning och utprovning av löparskor. Sara är utbildad Naprapat och även Licensierad Personlig Tränare och Idrottsledare. Hon har varit verksam som gruppträningsinstruktör sedan 1997 och har instruerat i alltifrån Aerobics till Cycling. För närvarande är hon instruktör i bl.a. Cycling och Indoor Running på SATS, där hon arbetat sedan 2005. Hennes träningsbakgrund innefattar all sorts lagsport och hon har även ett förflutet som tävlingsdansare. I och med hennes stora intresse för löpning så har hon idag valt att vara verksam i en bransch där hon kan förena ett eget stort intresse med sin utbildningsbakgrund.

Som utbildare är hon karismatisk och engagerande och hennes mål är att kunden skall gå därifrån med en positiv upplevelse och känna sig trygg med den information som den fått med sig. Som tränare är hennes stora styrka mental träning och det är ett verktyg som hon också använder sig av både som utbildare och föreläsare.

Att jobba som utbildare för Qicraft och Technogym var ett enkelt val för Sara, då hon har mycket god erfarenhet av deras produkter. Hon ser det som en spännande resa att få vara med och utbilda för ett varumärke som är ett steg före de andra i branschen och där hon som utbildare kan ha användning av sin mångåriga erfarenhet som tränare och instruktör.

Utbildar i: