Artikel

Covid-19 – Undvik en inaktiv livsstil och håll dig aktiv

Coronapandemin har reducerat vår fysiska aktivitetsnivå.

Coronapandemin under det senaste året har bidragit till att färre människor upprätthåller sin normala nivå av fysisk aktivitet. Flera faktorer har naturligtvis spelat en roll här, både strikta restriktioner och delvis stängda gym, liksom förändringar i livsstil och vanor. Experter är bekymrade över de negativa och allvarliga konsekvenserna för folkhälsan på lång sikt. Ännu större anledning att upprätthålla aktivitetsnivån för att behålla god hälsa, att fortsätta att motivera sig själv att fortsätta röra sig och inte hamna i en inaktiv livsstil.

En Norstat-undersökning genomförd av NRK behandlade aktivitetsnivån och förändringen i fysisk aktivitet under Coronapandemin hos människor mellan 20-40 år. Resultaten visar att sju procent helt har slutat träna sedan pandemin inträffade. 24 procent säger att de tränar mindre än innan Covid-19.

Kontakta oss

 

Förändringar i beteendet kan på sikt få negativa konsekvenser för folkhälsan

Det råder ingen tvekan om att Coronapandemin har lett till många förändringar i människors liv, inklusive begränsade möjligheter att träna och fysisk delta i träning på gymmet eller annan idrott. En studie publicerad av BMC Public Health visade att antalet personer som definierats som ”otillräckligt aktiva” eller ”inaktiva” har ökat med 147% under pandemimånaderna. Något som är oroande både ur en fysisk och psykologisk synvinkel. I själva verket uppmärksammade samma studie också en tydlig koppling mellan träning och utvecklingen av symtom på ångest och depression. Där de som inte var tillräckligt aktiva eller inaktiva personer visade signifikanta symtom på både ångest och depression. Medan människor som fortfarande var mycket aktiva visade minimala symptom på depression och inga ångestrelaterade symtom.

Det finns flera fördelar som vi vet är direkt relaterade till fysisk aktivitet och träning. Både när det gäller allmän hälsa, men också mental hälsa. Läs mer om detta här.

Dessutom hjälper fysisk aktivitet till att minska risken för att utveckla sjukdomar relaterade till en inaktiv livsstil. Som bl.a. fetma, diabetes, högt blodtryck och olika hjärt-kärlsjukdomar. På grund av detta är det fortfarande viktigt och mycket relevant att fortsätta att träna, även under en period med begränsad tillgång till gym, såsom nu under Coronapandemin, och begränsa stillasittande vanor så mycket som möjlig. Undrar du hur fysisk aktivitet påverkar immunsystemet? Läs en artikel från Technogym som belyser ämnet.

Fördelar och hälsofördelar med träning

Världshälsoorganisationen, WHO släppte nyligen en rapport som pekar på fysisk inaktivitet som den fjärde största risken för global dödlighet, och bekräftar den grundläggande betydelsen av att inkludera fysisk aktivitet i våra liv. Som en lösning för att bekämpa detta problem rekommenderar WHO 60 minuters träning per dag för barn och ungdomar och 150 minuter per vecka för vuxna.

Bland några av fördelarna med att upprätthålla den rekommenderade nivån av fysisk aktivitet identifierar WHO att fysisk aktivitet ger:

  • Förbättrad muskel- och kardiorespiratorisk hälsa
  • Förbättring av funktionell hälsa
  • Minskad risk för högt blodtryck, stroke, diabetes, olika typer av cancer, depression, hjärt-kärlsjukdom
  • Minskad risk för fall och höft- eller ryggradsfrakturer
  • Positiva effekter för att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt

En annan stor fördel i samband med träning är att förbättra sömnkvaliteten. I en studie utförd av National Sleep Foundation på amerikaner mellan 23 och 60 år fann de en tydlig korrelation mellan sömnkvalitet och fysisk aktivitetsnivå. Där de som regelbundet utförde lätt, måttlig eller tung fysisk aktivitet upplevde signifikant bättre sömnkvalitet än de som var inaktiva. Vill du läsa mer om Covid-19, pandemin och träningen?

Träna hemma under Covid-19 och efter pandemin

Den långa pandemiperioden och den sociala distanseringen har på ett sätt uppmuntrat oss att fortsätta vår aktiva livsstil och hälsosamma vanor och försöka hitta tid för nya träningsrutiner hemma eller utomhus.

Under de senaste 35 åren har Technogym varit i framkant inom ”wellness”, en livsstil baserad på regelbunden motion, en balanserad kost och en positiv inställning. När Covid19 anlände fortsatte Technogym att främja sina innovativa och framåtblickande tekniska träningslösningar. Även anpassad för hemmaträning för regelbunden fysisk aktivitet och bättre hälsa. Med Technogyms hemmaträningslösningar kan du hålla dig i form. Innovativa, högpresterande och designdrivna produkter anpassade till den aktiva individen som vill ha tillgång till träningslösningar i sitt eget hem.

Under det senaste året har Technogym arbetat med att skapa de perfekta träningsprogrammen och hur konsumenten kan använda dem. Tack vare Technogym Live, en revolutionerande plattform, tillgänglig på all Technogym-träningsutrustning, kan du välja din träningsupplevelse från ett omfattande on-demand-bibliotek med videoinnehåll. Träning med professionella tränare, en personlig träningsupplevelse, kondition, styrketräning eller mer atletisk träning.

Utomhus virtuell träning ger dig virtuella, uppslukande träningspass, i den vackraste naturen eller i en storstad du alltid har drömt om att resa till. Obegränsat med underhållningsalternativ som. Netflix och Youtube, sociala medier, nyheter, andra appar, spel eller nyheter, alla tillgängliga på en stor HD-skärm. Technogym Live bygger på alla Technogyms ”nya generationers” träningsprodukter, på MyRun och Technogym Bike för hemmaträning och på alla konditionsmaskiner för professionellt bruk. Så att du med en inloggning kan nå dina favoritprogram också i gymmet.

Technogym MyRun är en hemmaträningsprodukt som kombinerar ett löpband, en surfplatta och en dedikerad app. Denna Technogym-lösning kan erbjuda en av marknadens bästa löpande upplevelser hemma. Tack vare personliga träningsprogram och feedback om löpteknik. Läs mer om fördelarna med löpbandet MyRun.

Relaterade produkter
Technogym Bike träningscykel

TechnogymTechnogym Bike träningscykel

Läs mer

Technogym Bike är en mycket professionell träningsprodukt. Som ger dig de bästa cykellektionerna med de mest dedikerade tränarna, oavsett om det är hemma, på hotellrummet, i gymmet eller på kontoret. Träningscykeln är utformad för att passa i alla miljöer. Från konsolen på cykeln kan du välja din favoritkanal och delta i live eller on-demand timmar från ett stort träningsbibliotek. Se fler fördelar med Technogym Bike.