Artikel

Excersise is medicine – ett globalt hälsoinitiativ

Kontakta oss
Pär Risberg

Pär Risberg

Health & Medical Sales Specialist, Licensed Physiotherapist

+46 (0)703 33 36 45

Technogym har sedan 2010 samarbetat med American College of Sports Medicine (ACSM) i hälsoinitiativet Exercise is Medicine® (EIM) för att uppmuntra vårdpersonal att inkludera motion i behandlingsplanen för patienter.

Det är ingen nyhet att motion är viktigt för att må bra. Man har länge vetat de positiva effekter träning har när det gäller att bekämpa övervikt. Men på senare tid har forskningen visat att träningen kan bidra till så mycket mer. Fysisk aktivitet är t.ex. mycket effektivt när det gäller att sänka kolesterolvärden och blodtryck. Men det slutar inte där. Eftersom träning påverkar nästan alla delar av kroppen som bl.a. muskler och hjärt-kärlsystem, immunsystemet, hjärnan m.m. går vi nu mer och mer mot ett tänkande där träning kan användas som medicin för flera olika sjukdomar.

Technogym och Exercise is Medicine

Initiativet Exercise is Medicine (EIM) lanserades 2007 och är ett globalt initiativ för att göra fysisk aktivitet till en del av sjukdomsförebyggandet och behandlingen inom internationell hälso- och sjukvård. Sedan 2010 har Technogym och American College of Sports Medicine (ACSM) samarbetat i initiativet för Exercise is Medicine (EIM) för att uppmuntra vårdpersonal att inkludera motion i  behandlingsplanen för patienter. EIM arbetar för att fysisk aktivitet bör vara en integrerad del av förebyggandet och behandlingen av sjukdomar. Fysisk aktivitetsnivå bör därför vara på dagordningen för alla i primärhälsovården. Initiativet hjälper till att stärka kopplingen mellan vårdpersonal, utbildningspersonal och allmänheten inom hälso- och sjukvården.

Träning är den bästa, billigaste och mest tillgängliga medicinen som finns.

Exercise Is Medicine® Australia

Träning som medicin under cancerbehandling

Technogym deltog nyligen i studier om träningens effektivitet i de olika behandlingsfaserna för cancerbehandling; innan behandling påbörjas, i kombination med kemoterapi och i den sista fasen av behandlingen. Slutsatsen var att bland de många lösningar som kan kombineras gällande träning och cancerbehandling, så är Biocircuit särskilt lämpligt. Detta eftersom man med den unika digitala tekniken gör det det möjligt för varje användare att utföra exakt den typ av träning som föreskrivits. Med Biocircuit kan läkaren dosera både belastningens och intensitet extremt noggrant tack vare ett lastgenereringssystem som heter Biodrive.

Visste du att vi på Qicraft är en stolt sponsor av Active Against Cancer? Du kan läsa mer om vårt samarbete med Aktiv mot cancer här.

Biocircuit för dig inom hälsosektorn

Biocircuit är ett användbart verktyg oavsett vilken typ av vårdföretag du arbetar på, och oavsett vilka utmaningar dina patienter har. Komplettera patientbehandlingen med ett professionellt kvalitetssäkrat träningsprogram med garanterad träningseffekt. Biocircuit är en självgående träningscirkel för alla oavsett träningserfarenhet och ålder. Systemet guidar dig och säger vad du ska göra och det är enkelt att följa dina resultat. Se fler fördelar med Biocircuit här.

Relaterade produkter
BIOCIRCUIT för rehabklinik

TechnogymBIOCIRCUIT - BIOCIRCUIT för rehabklinik

Läs mer

Biocircuit hjälpte till att öka intäkterna genom försäljning av premiummedlemskap

Easyfit Kaari, ett medelstort gym i Helsingfors, fick möjlighet att expandera sitt 850 kvm stora center med ytterligare 180 kvm. Vid utbyggnaden valde ägaren att slå ihop gymmet med en verksamhet inom sjukgymnastik och massage, som var verksam i samma byggnad. Samgåendet var ett strategiskt val för att locka fler kunder och skapa ett attraktivt erbjudande för både medlemmar och patienter. För att uppnå målet om ökad kundbas och samtidigt vara attraktivt, valde Easyfit Kaari att satsa på Technogyms Biocircuit.

Easyfit Kaari erbjuder Biocircuit som en del av ett premiummedlemskap. Ägaren Marit Koskinen såg Biocircuit som ett tillfälle att tillföra värde för sina medlemmar. Med Biocircuit kunde centret erbjuda en säker och enkel träningsform för seniorer och sjukgymnastikskunder, samtidigt som man lockade nya medlemmar som ville ha en snabb och effektiv träningsform. Läs mer om Easy Kaari och hur deras investering i Biocircuit gav ökade intäkter med hjälp av premiummedlemskap.

Läs mer om Exercice is Medicine här.

Läs mer om hur vi kan skräddarsydda lösningar för dig som driver offentliga institutioner samt hälsa- och rehabkliniker här.