Artikel

Pia Seeberg – Mina 10 hemmaträningsfavoriter

TextPia Seeberg

FotoPia Seeberg

Kontakta oss
Martin Rosqvist

Martin Rosqvist

Home Sales Specialist

070-971 21 72

Mina 10 hemmaträningsfavoriter

Av Pia Seeberg – mental- och personlig tränare, författare och Technogym-ambassadör.          

Träna hemma kan alla göra. Men med bra träningsprodukter hemma är det lättare att hitta både inspiration och motivation!  Detta eftersom du sänker tröskeln, allt du behöver finns inom husets fyra väggar –  tänk vilken lyx! Jag gillar all min träningsutrustning, eftersom alla fyller en funktion. Men det är några saker som jag anser är viktigare än andra, kanske du kan bli inspirerad av min favoritlista!

1. Technogym-bänk
Denna bänk är som ett mini-gym hemma i vardagsrummet. Den är utrustad med både hantlar, knuckles, träningsband och en separat träningsmatta, och du kan utföra över 200 olika övningar.

Relaterade produkter
Technogym Bench träningsstation

TechnogymTechnogym Bench träningsstation

Läs mer
pia seeberg testimonial technogym bench

“Det är kanske inte realistiskt att ha ett komplett gym hemma, men det känns nästan som att jag har det med min TG Bench. Den innehåller allt jag behöver för att kunna träna igenom hela kroppen. Hantlar i olika vikter, Power bands med olika motstånd, knuckles, en skön träningsmatta och sist med inte minst själva bänken. Technogym Bench ger mig oändligt med möjligheter att kunna träna hela kroppen, utan att ens behöva lämna hemmet. Detta en produkt som gör träningen mer tillgänglig i vardagen, och det älskar jag! ”

Pia Seeberg
Personlig- och mentaltränare, författare och Technogym ambassadör

2. Löpband MyRun
För min del är det lättare att motivera mig till att köra intervaller när jag har löpbandet i källaren. På morgonkvisten finns det inget bättre än att hoppa i träningskläderna, ta en stark kopp kaffe och sedan landa på löpbandet. MyRun är unikt eftersom den är utrustad med fantastisk teknik, vilket i sig är motiverande. Ibland väljer jag att följa ett av träningsprogrammen som löpbandet är utrustat med, jag kan se på en TV-serie på skärmen framför mig eller lyssna på musik och köra mina egna intervaller. Det är en hel värld av möjligheter!

Relaterade produkter
MyRun löpband

TechnogymMYRUN - MyRun löpband

Läs mer
pia seeberg testimonial my run

“Jag älskar MyRun, den är lätt att använda och ger mig all träningsinformation jag behöver. Tack vare tekniken får jag feedback i realtid om kadens och steglängd, vilket har hjälpt mig att förbättra min löpteknik.”

Pia Seeberg
Personlig- och mentaltränare, författare och Technogym ambassadör

3. Knäböj med stång + viktplattor
När det gäller styrketräning är det få övningar du inte kan göra med en skivstång och tillhörande viktplattor. Därför är det en lyx att ha mitt eget rack hemma, utrustat med viktplattor som gör att jag kan träna tungt och bra.

Relaterade produkter
Training Plates

TechnogymOlympic - Training Plates

Läs mer

Bild lånad från Piaseeberg.no

4. Kettlebells
Kettlebells är ett fantastiskt träningsverktyg, och ofta en av de första sakerna många köper när de vill ha utrustning hemma – ett bra val! De är mycket användbara och kan användas för både kondition- och styrketräning. Själv har jag 12, 16, 20 och 24 kilo. Oftast är det 16 kg jag använder, och den har också fått följa med på många semesterresor!

Relaterade produkter
Kettlebells

TechnogymPURE STRENGTH - Kettlebells

Läs mer

5. Hantlar
Jag älskar mina hantlar, eftersom de gör det enkelt att köra tyngre på olika styrkeövningar, speciellt när jag vill träna med bara ett ben eller en arm – som i axelpress med en arm i taget , bulgarian split squat och liknande. Liksom kettlebells är de otroligt användbara och kan användas för att träna hela kroppen.

Relaterade produkter
Hexagon Dumbbell

TechnogymHexagon Dumbbell

Läs mer

6. Roddmaskin
När det gäller att träna effektivt är det få saker som slår roddmaskinen! Jag älskar att man använder så mycket av kroppens baksida, speciellt ryggen när du drar kedjan mot dig. Detta är ganska unikt för roddmaskinen, och en fantastisk motvikt till vårt dagliga liv, där vi oftast arbetar mest med framsidan av kroppen. Dessutom har denna roddmaskin en POWER-funktion som gör att du kan köra mycket tungt och därmed träna styrka om du vill. Motstånd är utformade för att efterlikna den känsla du får när du ror i vatten. Med SkillRow-appen kan du dessutom köra olika träningspass och delta i live-klasser. Love it!

Pia Seeberg visar hur man använder Skillrow från Technogym

Relaterade produkter
SKILLROW

TechnogymSKILL LINE - SKILLROW

Läs mer
7. Miniband
De tar upp så lite plats men ger samtidigt så många träningsmöjligheter! Minibanden är en favorit framförallt för underkroppen och rumpan. Har man svårt att få kontakt med rumpmuskelaturen under olika styrkeövningar är minibanden ett fantastiskt verktyg. 

Relaterade produkter
Technogym Fit Bundle

TechnogymTechnogym Fit Bundle

Läs mer
8. Långa elastiska band

Längre elastiska band tar också väldigt lite utrymme, men ger en värld av möjligheter. En av mina favoritövningar med de långa banden är rodd. Att stärka ryggen är viktigt, men det kan vara svårt om du tränar utan utrustning. Då är längre elastiska band geniala, för med hjälp av dom kan du göra traditionella styrkeövningar med motstånd var du än befinner dig.

Bild lånad från Piaseeberg.no

Relaterade produkter
Technogym Power Pack träningskit

TechnogymTechnogym Power Pack träningskit

Läs mer
9. Lättare hantlar

Jag tror ofta att jag inte behöver lättare hantlar, eftersom jag då lika gärna kan träna utan vikt. Men så är inte fallet. Lätta hantlar är helt fantastiska för att arbeta med små muskler, så som baksidan av kroppen och core-mukelaturen, för att nämna några.

Relaterade produkter
Wellness Rack – hantelset

TechnogymWellness Rack – hantelset

Läs mer

10. Pull up-rack 
Att ha möjlighet att kunna hänga i något hemma är helt fantastiskt. Att hänga i ett viktlöst tillstånd är bra för ryggen, och inte minst är det en fantastisk träning för grepp, armar och kanske viktigast, rygg och core. Har du som mål att kunna klara av att göra  pullups eller chinups är det betydligt lättare att nå det med ett pull up-rack hemma!
Pia Seeberg är mental- och personlig tränare, författare och Technogym-ambassadör. Du hittar mer träningsinspiration från Pia Seeberg på hennes blogg, www.piaseeberg.no