Artikel

Topp 10 träningstrender 2020

Technogym, världsledande partner för produkter, tjänster, teknologi och digitala lösningar inom wellness, träning, sport och hälsa, har alltid varit medveten om marknadstrender och kundernas livsstilsutveckling.

För Technogym är detta avgörande för att kunna erbjuda produkter och träningslösningar som tillfredsställer en bransch i ständig förändring och utveckling.
För att förstå kommande världstrender inom träningsindustrin, har Technogym implementerat forskningsaktiviteter. En av de är  partnerskapet med ACSM – American College of Sports Medicine som Technogym etablerade redan 2007.
ACSM – American College of Sports Medicine publicerar varje år, sedan 2007, resultaten av ”Worldwide Survey of Fitness Trends”. En undersökning som involverar tusentals personer verksamma inom träningsindustrin över hela världen, vars uppgift är att övervaka, bekräfta eller introducera nya trender som påverkar branschen och har eller har haft betydelse för dess utveckling.

Kontakta oss

Träningstrender 2020 – ACSMs topp tio 

Enligt Worldwide Survey of Fitness Trends 2020 är de viktigaste trenderna som kommer att dyka upp inom träningsbranschen på global nivå följande:

1. Bärbar teknologi (Wearable technology)
2. HIIT
3. Gruppträning
4. Träning med fria vikter
5. Personlig träning
6. Motion är medicin (EIM- Exercise is Medicine)
7. Kroppsviktsträning
8. Träningsprogram för seniorer (Fitness programs for older adults)
9. Hälso / wellnesscoaching
10. Anställning av certifierad personal (Employing certified fitness professionals)

Topp 10 2019 – jämförelse mellan olika regioner

Nedan följer en mer detaljerad analys av de enskilda trenderna, som först visar den uppskattade påverkan som varje trend kommer att få på branschens utveckling och för det andra, beskriver hur Technogym svarar på varje ny trend med specifika lösningar. På detta sätt kan Technogym erbjuda operatörerna nya affärsmodeller och till slutanvändarna, unika och personliga upplevelser i linje med deras livsstil.

Relaterade produkter
TEAMBEATS – format för pulsbevakad gruppträning

TechnogymTEAMBEATS – format för pulsbevakad gruppträning

Läs mer

Bärbar teknologi – mywellness (1)

Bärbara teknologi, såsom fitness trackers, smarta klockor, HR monitorer och GPS spårare, verkade bli en stor trend redan 2016 enligt Worldwide Survey, där de fick
första platsen. Dessa enheter är oerhört användbara för att spåra och lagra biometri, som uppmanar människor att arbeta med sina resultat och förbättra dem över tid.

Technogyms mywellness, till exempel, gör att du kan samla all din data om fysisk aktivitet på ett och samma ställe, bara synkronisera dina egna enheter som t.ex. Apple Watch och Samsung Galaxy Watch, Active2, Fitbit, Garmin och Polar. Användare kan hantera sina träningspass på gymmet och  utomhus i sina mobila enheter
med hjälp av mywellness-appen kommer de att leva engagerande träningsupplevelser var de än tränar.

På gymmet kan deltagare till gruppträningsklasser, oavsett typ av utrustning eller redskap som används, övervaka och lagra sin hjärtfrekvens och prestation, samtidigt som allt visas på stora skärmar under passet i realtid. Detta tack vare TEAMBEATS. Marknadens kanske mest avancerade och mångsidiga pulsbevakningssytem.

Högintensiv träning – HIIT
Club 4.0: Skillmill HIIT & Skillrun Bootcamp (2)

Relaterade produkter
SKILLMILL

TechnogymSKILL LINE - SKILLMILL

Läs mer

Mellan 2014 och 2020 har denna trend alltid varit bland topp fem. Som namnet antyder, innebär HIIT vanligtvis korta intervaller med högintensiva övningar följt av kort vila. Det viktigaste elementet i träning med hög intensitet ligger i träningens intensitet och tidseffektivitet, vilket på grund av ansträngningsnivån endast kan utföras i korta intervaller.

De nya HIIT-formaten förlitar sig starkt på en solid teoretisk ram och på stränga säkerhetsåtgärder. Till exempel är SKILL ATHLETIC TRAINING baseras på  fyra avgörande pelare för utveckling av idrottsprestation (KRAFT, HASTIGHET, RÖRLIGHET och UTHÅLLIGHET) över tid, genom kontrollerad belastning och intensitetsprogression. Pulsbevakning hjälper användaren att styra träningen tidseffektivt. Varje pass maximerar ansträngningen från ett atletiskt perspektiv och garanterar maximalt engagemang. Mycket tack vare den höga närvaron av teknologi som används för att ge feedback i realtid under träningen.

Med Club 4.0 utvecklade Technogym framtidens träningsanläggning, ett nytt koncept som erbjuder ett fullständig utbud av olika träningsupplevelser, skräddarsydda, varierande och engagerande. Många av dessa format drar nytta av potentialen i Skill Line. Exempelvis  SKILLRUN BOOTCAMP, ett dynamiskt format som kombinerar konditionsträning, styrka och andra avancerade funktioner för högintensiv träning med ett brett utbud av övningar inklusive släde, fallskärm, topphastighet och acceleration. SKILLMILL HIIT är också inriktad på förbättring av prestation, endast med hjälp av den ”mänskliga motorn”.

Gruppträning (3)

Relaterade produkter
GROUP CYCLE

TechnogymGroup Cycle - GROUP CYCLE

Läs mer

Gruppträning rankar fortfarande mycket högt bland de mest populära träningstrenderna som listas av American College of Sports Medicine. Det är inte förvånande, eftersom många av oss gillar den positiva ”atmosfären” som genereras när flera tränar tillsammans.
Det är därför utbudet av gruppträningsklasser ökar. Om gruppträning tidigare var något som de flesta bara relaterade till  ”aerobics” och ”step klasser”, finns numera en uppsjö av olika möjligheter, och cykelklasser spelar en viktig roll.

Technogym erbjuder två olika cykelklassmöjligheter:

GROUP CYCLE där musik och interaktion med tränaren utgör den grundläggande grunden till framgång.
SKILLBIKE CLASS, tillägnad cykelentusiasten, där möjligheten att använda en cykel utrustad med riktiga växlar och som bl.a. simulerar backar, raksträckor och dalar. Tillsammans med den interaktiva skärmen, erbjuder den en motiverande miljö för dem som söker seriös prestationsinriktad träning.

Relaterade produkter
SKILLRUN

TechnogymSKILL LINE - SKILLRUN

Läs mer

Dessutom blir gruppklasser på löpband allt mer populära, särskilt om utförs på ett sofistikerat löpband som SKILLRUN. Om dina medlemmar kräver effektiva och motiverande löpklasser, är SKILLRUN CLASS ett helt nytt format som sömlöst förenar den digitala och fysiska upplevelsen, från klassbokning till resultathantering.

Träning med fria vikter (4)

Relaterade produkter
Dumbbells hantlar

TechnogymPURE STRENGTH - Dumbbells hantlar

Läs mer

Träning med fria vikter, som hantlar, kettlebells, skivstång, slamballs och medicinbollar, som inte används för en specifik klass eller annan aktivitet.
Tränare stöder användaren, kontrollerar korrekt utförande av övningen och ökar gradvis motståndet. Med sin innovativa och ergonomiska design är Technogyms träningsvikter en garanti för styrketräning på alla nivåer.

Personlig träning och anställning av certifierad personal (5 – 10)

Relaterade produkter
Biocircuit

TechnogymBIOCIRCUIT - Biocircuit

Läs mer

Personlig träning och small group training fortsätter att vara en trend, nu mer än någonsin när tränare är tillgängliga både online, på träningsanläggningar och hemma. Personlig träning inkluderar bl.a. tester och behovsanalys för att kunna ordinera rätt träning utifrån individuella behov och mål.

Personliga tränares grundläggande roll är att hjälpa människor få ut det mesta av sina träningspass. När träningen också involverar specifik utrustning, är det mycket viktigt att känna sig trygg med verktygen, kunskap är nyckeln. Technogym Education hjälper personliga tränare och gruppträningsinstruktörer att  levererar bästa möjliga upplevelse med Technogymutrustning och lösningar.

Dessutom samarbetar Qicraft med SAFE Education och The Academy för att säkerställa att våra kunder kan kvalitetssäkra sin personal. Vi jobbar även aktivt med Friskvårdsföretagen Almega för att ständigt utveckla tränaryrket.

 

Träning är medicin, träningsprogram för seniorer och Hälsa / välbefinnande (6 – 8 – 9)

Motion är medicin (EIM-Exercise is Medicine), är ett globalt hälsoinitiativ som förvaltas av American College of of Sports Medicine (ACSM), för att göra träning en standard både förebyggande och i behandling av svåra kroniska tillstånd. Technogym har varit global partner för EIM-initiativet sedan det grundades 2007, med rollen att promota välbefinnande genom fysisk aktivitet.

Motion är medicin uppmuntrar läkare och andra vårdgivare att alltid inkludera träning när man utformar behandlingsplaner och att hänvisa patienter till evidensbaserade träningsprogram och kvalificerad träningspersonal.

Rörelsens dimensioner är fysisk aktivitet och träning. Fysisk aktivitet identifieras som varje rörelse som ökar den basala ämnesomsättningen över viloförhållanden. Träning är en mer strukturerad form av fysisk aktivitet.som har ett mål, t.ex. gå ner i vikt, minska blodtryck eller förbättra aktiv muskelmassa.

Ett riktigt bra träningsrecept bör baseras på möjligheten att föreslå, kontrollera och korrigera den korrekta ”dosen” av fysisk aktivitet som föreskrivs av kliniker. Detta är vad som äntligen är möjligt med Technogym BIOCIRCUIT.  En cirkel som består av en kombination av konditions- och styrkemaskiner där det är möjligt att tilldela varje patient ett specifikt och individuellt träningsprogram. Alla träningsparametrar som rörelseomfång, belastning, antal repetitioner, intensitet på löpband och cykel och maskininställningar styrs och justeras automatiskt av själva utrustningen. BIOCIRCUIT är också den idealiska lösningen för seniorer, de måste bara helt enkelt följa instruktionerna från maskinerna och valda program. Träningsupplevelsen är säker, motiverande och effektiv.

Relaterade produkter
OMNIA™ – Tar funktionell träning till en ny nivå

TechnogymOmnia - OMNIA™ – Tar funktionell träning till en ny nivå

Läs mer

Träning av kroppsvikt (7)

Kroppsviktsträning är den trend som använder kroppsvikt som motstånd. Enkla och komplexa rörelser genomförs i flera olika rörelseplan. Trots att denna träningsform förmodligen är den äldsta, har den blivit definierad som trend på gym runt om i världen bara under de senaste åren.

Technogym Omnia är utrustningen som erbjuder otaliga möjligheter för träning av bl.a. styrka, stabilitet, flexibilitet, koordination och hastighet. Den tillfredsställer de flesta användares behov, förmågor och ambitioner.