Artikel

Träning på semestern – vilka hotell har de bästa gymmen i Sverige?

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

Sommarsemestern 2021 är precis runt hörnet. Många vill också träna under sommarmånaderna.

Många önskar "en aktiv semester" och efter ett annorlunda år, med mycket stillasittande, är aktivitet viktigt för att förbättra folkhälsan. Coronapandemin som har härjat det senaste året gör att vi troligtvis kommer att vara begränsade på resefronten även i år. Men ingen anledning att vara allt för ledsen över det. Sommaren i Sverige kan vara magisk.  I de norra delarna kan du fascineras av ljuset och en sol som aldrig går ner, i väst kan du njuta av solvarma klippor och färska skaldjur, de östra delarna erbjuder en fantastisk skärgård medans du i söder kan njuta av vackra stränder och pittoreska kustsamhällen.


Hälsa och motion har aldrig varit mer relevant än idag. Fler och fler har träningsvanor som de vill behålla året runt. Detta innebär att det finns en förväntan på att kunna ha en aktiv livsstil även på affärs- och semesterresor, och tillgång till gym kan ofta vara avgörande när man ska välja hotell.
 
Nedan har vi samlat inspiration och tips på svenska hotell med bra gym i Stockholm, Göteborg och Malmö. Se till att hålla aktivitetsnivån på topp under din semester, eller få inspiration till ditt nästa resmål.Vill du ha mer information om gym för ditt hotell eller företag? Läs mer om utbildningslösningar för olika branscher här.

Hotell i Stockholm

Grand Hôtel i Stockholm, är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Hotellet har varit hem för celebriteter, storslagna evenemang och helt vanliga livsnjutare sedan 1874. Läget är perfekt med utsikt över vattnet, Gamla Stan och Kungliga slottet är mycket uppskattad av såväl internationella som svenska gäster. Grand Hôtel är det enda hotellet i Sverige som är med i det prestigefyllda ”The Leading Hotels of the World”, vilket är en marknads- och försäljningsorganisation för 430 av världens ledande femstjärniga hotell.

På hotellet finns ett fullständigt utrustat gym med de senaste maskinerna från Technogym. Träningsavdelningen rymmer också en privat studio för yoga och pilates.

Starta dagen med ett pass på Grand Hôtels gym innan du utforskar Stockholm.

Starta dagen med ett pass på Grand Hôtels gym innan du utforskar Stockholm.

The Winery Hotel i Solna är något utöver det vanliga. Design- och koncepthotellet  bygger på det trendiga fenomenet “Urban Winery” som slagit stort i framförallt USA. Urban Winery innebär att en vinproducent lägger själva vinframställningen i en stad istället för i den traditionella lantliga miljön nära vingården. På så sätt kan fler få tillgång till och lära sig mer om hur vinproduktion går till.

Inspiration för hotellets design är hämtad från Brooklyn med stora spröjsade fönster, rödtegel och industrikänsla samtidigt som den speglar ett lantligt Italien.

The Winery Hotel, Solna.

The Winery Hotel, Solna.

Hotellets gym, placerat på översta våningsplanet med en magnifik utsikt över Brunnsviken, är utrustat med träningsutrustning från Technogym som matchar den höga standarden på hotellet i övrigt.

Träna på utrustning av högsta kvalitet med utsikt över Brunnsviken.

Träna på utrustning av högsta kvalitet med utsikt över Brunnsviken.

Clarion Hotel Sign är med sina 558 rum, Stockholms största hotell. Den spektakulära byggnaden belägen mitt I Stockholm city är ritat av den svenske arkitekten Gert Wingårdh. Hotellets utrymmen representeras genomgående av möbelklassiker från Skandinaviens mest berömda formgivare, som Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto. Selma CitySpa på hotellets åttonde våningsplan är ett cityspa som erbjuder behandlingar, uppvärmd utomhuspool, relaxytor, bastu och fräscha maträtter.

Clarion hotel Sign

Hotell i Malmö

Comfort Hotel Malmö är ett trendigt hotell med äkta rockkänsla – bara 150 meter från Malmö C. Förutom styrketränings-, konditionsmaskiner och fria vikter har gymmet också en boxningsring där gästerna kan gå en rond eller två.

Comfort hotel Malmö

Hotell i Göteborg

Comfort Hotel Göteborg – Vill du bo snyggt till ett schysst pris mitt i Göteborg är det här ett givet val. Hotellet erbjuder ett modernt gym med bland annat två löpband, en crosstrainer, styrkemaskin, fria vikter och yogamattor. I anslutning till gymmet ligger även en dam- och en herrbastu.

Comfort hotel Göteborg

Fler och fler människor vill träna på hotellrummet.

Fler och fler människor vill träna på hotellrummet.

Rumsträning – träning på hotellrummet

Letar du efter träningslösningar för ditt hotellrum? Var kan du träna i lugn och ro? Flera och fler kunder kräver nu lösningar för att kunna träna på hotellrummet. Vi har olika lösningar anpassade till alla storlekar på hotellrum. Erbjud dina gäster en ovanlig à la carte-meny. Läs mer här.