Nyhet

Hyresrabatter för gymanläggningar

Kontakta oss
Alexander Hed

Alexander Hed

Country Manager

+46 (0)8 441 87 80

Tillfälliga rabatter för fasta hyreskostnader tillfaller gymanläggningar

Friskvårdsföretagen Almega meddelade igår, tisdag 14 april, att gymbranschen ingår i regeringens stödpaket för utsatta branscher.

I regeringens extra ändringsbudget avser regeringen avsätta fem miljarder kronor i stöd för tillfälligt sänkta fasta hyror för utsatta branscher. Regeringen har pekat ut vilka sektorer som blir aktuella baserat på SNI-koder. Det är den kod som anges till Skatteverket när du registrerat ditt företag. Enligt den lista som regeringen nu presenterat är ”Drift av gymanläggningar” inräknade i vilka som får ta del av hyresstödet. Detta är naturligtvis en stor seger för branschen och ett viktigt stöd i dessa pressade tider.

Nuffield Health

Detta är naturligtvis en stor seger för branschen och ett viktigt stöd i dessa pressade tider.

Regeringen arbetar just nu med att ta fram ett regelverk för det kommande stödet. Eftersom det är ett statsstöd så måste satsningen även godkännas av EU. Innan regelverket är på plats kan inga ansökningar om ersättning tas emot. Regeringen avser att ha en förordning klar i början/mitten på april. All information som idag finns tillgänglig är därför preliminär i väntan på att förordningen beslutas.

Det är hyresvärden som via Länsstyrelsen ansöker om stödet i efterhand. Du som gymägare måste därför komma överens med din hyresvärd om sänkt hyra för att kunna ta del av stödet.  Du och din hyresvärd ska avtala om en nedsatt hyra för perioden 1 april – 30 juni. Avtalet ska ha slutits innan den 30 juni 2020.

För mer information vänligen kontakta Friskvårdsföretagen:

Branschansvarig
Evelina Kogsta
evelina.kogsta@almega.se
+46 72- 200 66 29

 

Vi hjälper dig med frågor gällande din träningsverksamhet, i synnerhet nu under dessa utmanande tider p.g.a. Coronapandemin. Kontakta oss, vi finns här för dig.