Nyhet

Technogym officiell leverantör till OS i Rio

För sjätte Olympiska mästerskapet i rad har Technogym blivit utvalt till exklusiv leverantör av träningsutrustning till OS i Rio. Technogym kommer att leverera utrustning till ett komplett träningscenter i OS-byn i Barra da Tijuca, som är tillgängligt för alla tävlande i mästerskapet. Dessutom kommer företaget att utrusta 14 andra träningscenter och uppvärmningsområden som är utformade för specifika sporter, såsom sim-stadion, tennis-center och den Olympiska golfbanan.

Total kommer Technogym att leverera mer än 1 200 olika enheter träningsutrustning i olympisk klass, allt fullt integrerat med Mywellness Cloud-plattformen, vilket medför möjlighet för de tävlande att tracka sin träning och hålla koll på sina personliga träningsprogram digitalt.

Atleterna i Rio kommer att ha möjligheten att träna på ett urval av de bästa och mest innovativa produkterna, innefattande utrustning för konditions-, styrke- och funktionell träning.

_SDF10085

Technogyms satsning på OS i Rio sträcker sig bortom att leverera träningsutrustning till de tävlande. Siktet är även inställt på att på ett konkret sätt bidra till att de Olympiska Spelen ska lämna ett positivt avtryck efter sig i Rio. I anslutning till Rio 2016 lanserar Technogym den sociala kampanjen ”Let’s Move For Rio”. Syftet med kampanjen är att donera delar av utrustningen som använts av de tävlande till 22 publika gym i socialt utsatta områden i staden. Genom Technogyms digitala plattform Mywellness Cloud och tillhörande mobila app kan både de tävlande olympierna och allmänheten tillsammans mäta sin fysiska aktivitet och omvandla detta till träningsutrustning som kommer att doneras efter mästerskapet.

13895297_1034431496610586_6752063670280410265_n