Referenser

Internationella hotellgym

TextBrian van den Brink, Thomas Carlander

Technogym utrustar hotellgym och spaanläggningar över hela världen och produktutbudet är anpassat för att passa in i olika marknadssegment och olika typer av verksamheter, allt ifrån premium till mer kostnadsmedvetna val. Här följer ett urval av internationella wellnessanläggningar:

HOTEL DU CAP EDEN-ROC, Antibes (Frankrike)

Det ikoniska resorthotellet Hôtel du Cap-Eden-Roc byggdes ursprungligen som ett privat mansion. 1870 gick det över i kommersiell regi som exklusivt rivierahotell. Hotellet tillhör Oetker Collection, som äger och driver 5-stjärniga hotell runtom i världen.

 

HOTEL MOLITOR, Paris

Piscine Molitor är ett bad- och hotellkomplex beläget i Porte Molitor i Paris. Poolen blev 1990 klassad som historiskt franskt monument efter att ha misskötts och tvingats stänga 1989. Hela poolen revs och byggdes upp på nytt och uppfördes i exakt samma stil som originaldesignen. Idag huserar komplexet två pooler och ett fyrstjärnigt hotell, som öppnade 2014.

 

EXCELSIOR HOTEL GALLIA MILANO

Hotellet reflekterar det sofistikerade Milano på bästa vis. Hotellet slog först upp portarna 1932 och har nyligen helrenoverats under ledning av den världskände milanesiske designern Marco Piva.

 

MANDARIN ORIENTAL, Bodrum (Turkiet)

Hotellet är en del av The Mandarin Oriental Hotel Group som ägs av det internationella hotellinvesteringsföretaget Jardine Matheson Group. andarin-kedjan består av hotell på 28 locations i Asien, Europa och Nord-/Sydamerika. Hotellet i Bodrum sträcker sig över 60 hektar, har  109 rum och sviter. resorten har även 10 restauranger och ett 2 700 kvm stort Spaområde.

 

ST. REGIS, New York (Starwood Hotel Group)

St. Regis Hotels & Resorts är en internationell hotellkedja inom lyxsegmentet. Starwood-gruppen (som numera ägs av Marriott) är ett av världens största aktörer inom hotellindustrin som under sig har 11 olika hotellvarumärken (Bl. a Westin, Sheraton, W Hotels, Le Méridien).

 

THE ALPINA GSTAAD, Schweiz

The Alpina är ett 56-rums premiumhotell i Gstaad som vid invigningsåret 2012 var det första premiumhotellet som byggdes i området på över tio år.

 

THE THIEF, Oslo (Nordic Choice Hotels)

Tidigare var Tjuvholmen i Oslo hemvist för stadens tjuvar och lösdrivare. Idag rymmer den lilla holmen arkitektur och konst i världsklass. Här valde Nordic Choice Hotels, som ägs av entreprenören och visionären Petter A. Stordalen, att bygga designhotellet THE THIEF. Hotellet, som inrymmer 116 rum och sviter, satsar stort på design, service och digitala tjänster. I hotellets spa hittar man styrke- och konditionsutrustning från Technogyms ARTIS LINE, som med sin designprofil smidigt passar in i de mest högprofilerade sammanhangen.

 

W VERBIER, Schweiz (Marriott International)

Klassiska Verbier i Schweiz är en av Europas mest kända skidorter. Här har den internationella premiumkedjan W Hotels en av sina mest spektakulära anläggningar – W Verbier. Kedjan består av 46 lyxhotell i 24 länder som ägs av Marriott International.

…………………………………………………………………………

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster för hotell och spa? Kontakta gärna vår försäljningsavdelning:

Telefon: 08 441 87 80, eller info@qicraft.se