Referenser

Jokerit och Qicraft/Technogym i samarbete

TextBrian van den Brink

Den finska KHL-klubben Jokerits gym i klassiska Hartwall Arena har under sommaren fått sig ett rejält lyft. Det mesta av den tidigare utrustningen har tagits bort och ersatts av toppmodern träningsutrustning av högsta kvalitet från Technogym.

Tränarstaben i Jokerit ville efter förra säsongen utveckla träningen och träningsmöjligheterna utanför isen och såg i Qicraft/Technogym den perfekta partnern för att uppfylla målet. Under sommaren satte projektet fart och nu ser vi resultatet i form av en toppmodern anläggning för träning och rehabilitering för en klubb där kraven på faciliteterna ligger på högsta nivå.

-”Träningsutrustningen och faciliteterna utanför isen har en mycket stor betydelse för vår verksamhet och framgångar på isen. Med våra nya faciliteter har vi klart förbättrat våra möjligheter att nå toppen”, säger Jokerits huvudtränare Jukka Jalonen.

Jokerits fystränare Hero Mali: –”Utrustningen vi har valt hjälper oss att träna spelarnas fysik rent allmänt, men även specifikt med hjälp av exempelvis SKILLMILL som kan bidra till att förbättra spelarnas förmåga att utveckla kraft i skridskoåkningen både rakt fram och i sidled, samtidigt som vi får återkoppling på kraftutveckling och hastighet via maskinens display.” Han fortsätter: -”All utrustning är i toppklass och nu kan vi verkligen säga att vi har ett professionellt gym.”

I videon nedan ser ni huvudtränaren Jukka Jalonen berätta om betydelsen av det nya gymmet samt se vilken utrustning som laget har valt.

Vill du veta mer om våra produkter för sportanläggningar? kika på vår sida med referenscase (scrolla ned på sidan) eller kontakta vår försäljningsavdelning:

08 441 87 80, eller info@qicraft.se