Referenser

FÖRETAGSGYM – SWEDBANK HUVUDKONTOR STOCKHOLM

TextBrian van den Brink, Conny Karlberg

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

I årsskiftet 2013-2014 flyttade Swedbank hela sitt huvudkontor ifrån det tidigare kontoret vid Gallerian i Stockholms innerstad, till helt nya faciliteter i Sundbyberg.

”– Det är viktigt för oss på Swedbank att våga gå vår egen väg. Vi leder utvecklingen istället för att följa den. Med ett modernt huvudkontor – byggt och inrett efter våra värderingar ”öppen”, ”enkel” och ”omtänksam” – kommer både medarbetare och verksamhet att växa och utvecklas positivt. Vi vill helt enkelt skapa en av Sveriges bästa arbetsplatser, något som naturligtvis även kommer våra kunder tillgodo”, kommenterade Swedbanks dåvarande VD och koncernchef Michael Wolf.

”– Ett huvudkontor är inte bara en arbetsplats utan också en symbol för företaget och vad det står för. Vi vill tydlig visa för våra kunder att vi är en modern bank som präglas av mod, innovation och kostnadsmedvetande.” 

Det nya huvudkontoret är en av Sveriges modernaste arbetsplatser. Byggnaden byggdes med den senaste tekniken avseende direkt miljöpåverkan är miljöklassad och helt anpassat till bankens behov.

1223141

Swedbanks huvudkontor är 45 000m² stort, huserar ca 3 000 anställda och är designat av danska arkitektbyrån 3XNielsen.

Företaget valde att satsa på premium-serien (styrka och kondition) ARTIS från Technogym. Anledningarna var många, men att möta upp kontorets övriga höga standard med lika hög nivå på träningsutrustningen samt maskiner som tål ett högt nyttjande av personalen 

Bild5

Runt 30% av de anställda är aktiva i företagsgymmet, vilket ger över 900 regelbundet tränande. Motsvarande en medelstor kommersiell träningsanläggning

Bild6

Utbildning för personalen med en av våra master trainers i hur träningsutrustningen fungerar och kan användas