Nyhet

Medfit integrerar friskvård med sjukvård

TextBrian van den Brink

Nu har en ny spelare på marknaden slagit upp portarna  – Medfit. Företaget har öppnat Stockholms största rehab- och träningsanläggning i Flemingsbergsdalen i sydvästra Stockholm, med målet att bli ett verkligt kompetenscentrum inom friskvård.

Flemingsbergsdalen omvandlas nu till att bli ett stadscentrum. Här har redan ICA Maxi öppnat, granne med närmare 200 nybyggda hyresbostäder och nyligen invigdes Medfits anläggning i stora och öppna lokaler på 4 000 kvadratmeter där friskvård och sjukvård ska bedrivas i samma verksamhet.

– Det är svårt att hitta platser med lika bra läge som Flemingsberg. Här finns få andra gym i närheten, samt en unik möjlighet till samarbete med både Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet, säger Joel Hallström, som grundat Medfit tillsammans med Staffan Forsström.

I verksamheten erbjuds landstingsfinansierad vård från bland andra sjukgymnaster, fysioterapeuter arbetsterapeuter och dietister. Tack vare vårdvalet kan alla söka sig till Medfit, utan en remiss från läkare. Ett besök kostar 200 kr och är gratis för barn under 18 år och äldre över 85 år, frikort gäller.

– Du ska få rätt hjälp från början. Här får du allt från vårdbedömning till behandling, och uppföljning med träningsråd för att slippa besvär i fortsättningen, säger Joel Hallström.

I dag finns ett glapp mellan rehabträning och friskvård, menar han. Glappet gör att många inte fortsätter med den vardagliga träningen de skulle behöva för att må bra.

Virtuell roddtävling på SKILLROW

Anläggningen innehåller även toppmoderna och generösa utbildningslokaler där både interna och externa utbildningar kommer att hållas.

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster för träningsanläggningar? Kontakta gärna vår försäljningsavdelning:

Telefon: 08 441 87 80, eller info@qicraft.se