Pressmeddelande

SKILLBIKE – senaste produktnyheten från Technogym

Technogym introducerar SKILLBIKE, cykeln som gör det möjligt för cyklister, triatleter och cykelentusiaster att uppleva utomhuscyklingens härliga känsla och utmaningar, inomhus.

 

 

​Inga kompromisser, nu kan du cykla på riktigt året runt.

SKILLBIKE är framtagen och utformad för dig som är uthållighetsidrottare och ställer höga krav på din utrustning och träning.

SKILLBIKE är även en av de första inomhuscyklarna med riktiga växlar. REAL GEAR SHIFT gör det möjligt för dig som cyklist att växla som du gör utomhus, med samma känsla som mekaniska växlar. Genom att cyklisten själv kan ändra växlar och följa effekt, vad växel och pedalteknik i realtid via skärmen på cykeln, blir det enklare att bibehålla optimal kadens och effekt oavsett den förändring i terrängen som SKILLBIKE simulerar.

Med MULTIDRIVE TECHNOLOGY och REAL GEAR SHIFT kan du byta mellan effektstyrda pass till pass där SKILLBIKE simulerar terrängen, alternativ simulerar rundor från STRAVA, ZWIFT eller GARMIN.

För att återge en autentisk känsla av att cykla utomhus, reproducerar SKILLBIKEs RIDING DESIGN utomhuscyklingens biomekanik. Cykeln är också byggd och utformad så att du enkelt ska kunna efterlikna positioner för landsväg, tempo och mtb.

ROAD EFFECT system är SKILLBIKES hjärta och genom att känna av din teknik på cykeln, simulerar den en oslagbara känslan av utomhuscykling.

SKILLBIKE är en digital och helt interaktiv produkt. Den integrerade 7-tums LCD-anslutna skärmen ger dig all relevant data och återkopplar i realtid bland annat din kadens, effekt, hastighet, distans, lutning, puls, valda växlar och utväxling.

PEDAL PRINTING gör det möjligt att ge direkt feedback på din pedalteknik, tex skillnader mellan höger och vänster ben vid olika utväxlingar. Du får med andra hjälp att enkelt  se och förstå skillnader för att förbättra din effektivitet och teknik på cykeln inomhus för att sedan omvandla den till kraft och hastighet utomhus.

SKILLBIKE kommer också med ett brett utbud av träningsprogram, specifika träningsupplägg och färdiga rutter. Du kan också enkelt göra vedertagna tester för att bla få ett värde på din FTP-tröskel och maxpuls. Allt för att du ska kunna styra intensiteten rätt för ditt nuläge samt utvärdera din progression över tid.

SKILLBIKE är integrerad med STRAVA, GARMIN och ZWIFT. Den är också perfekt för mindre klasser på gymmet. Med SKILLBIKE kan instruktörer och coacher erbjuda två olika, men ändå lika, engagerande klassupplevelser, ”Race” och ”Performance”.

Med appen SKILLBIKE PRO ges coacher, tränare och instruktörer en möjlighet att i förväg förbereda klasser och skapa en unik helhetsupplevelse för deltagaren.

Relaterade produkter
SKILLBIKE

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE

Läs mer