Hotellgym

Hotellgym

Kontakta oss

Qicraft och Technogym har en lång erfarenhet av att leverera skräddarsydda lösningar för hotellgym i alla olika storlekar, nivå och budget.

Vi hjälper våra kunder inom området med allt ifrån förarbete/rådgivning, 3D-skisser och filmer, samarbete med arkitekter, finansiering av träningsutrustning, leveranser, regelbunden service av utrustning och mycket annat. Kontakta oss gärna för ett första möte, vi utgår alltid ifrån era behov och skapar utifrån dessa en skräddarsydd lösning.

TRENDER

Hälsa och träning har aldrig varit mer aktuellt än i dag, och människor har aldrig varit så aktiva med träning som just nu. För många är det en naturlig del i sin vardag och något som man inte vill ge avkall på. Detta innebär också att det finns en förväntan om att kunna ta med sig sin aktiva livsstil på affärs- och nöjesresor, och tillgång till gym och träning kan därför ofta vara avgörande vid val av hotell.

  • Mer än 53% av internationella resenärer tränar på resande fot enligt Trip Advisor
  • Wellness-resenärer (människor med en fysiskt aktiv livsstil) har generellt sett dubbel köpkraft mot icke aktiva resenärer enligt Hotel News Survey
  • 8.4 på en 10-gradig skala ger målgruppen millennials vikten av träningsmöjligheter på ett hotellgym när de väljer hotell (SPA Finder Survey)
  • 79% av bokningsagenter uppger att efterfrågan på hälsosammare affärsmöten och konferenser (hälsosammare mat och snacks, träningsmöjligheter, spa, mm.) är en tydligt växande trend (SPA Finder Survey)

Besöksliv.se skriver om 11 internationella hotelltrender och skriver om ”Träning och hälsa” som en stor trend:

”Träning och hälsa är en stark trend även på hotell som inte är spa- eller wellness-anläggningar. Ett bra gym är ett måste och många kedjor erbjuder också träningsmöjligheter på rummet. Det gäller såväl affärs- som nöjesresenärer. Några exempel är boutiqehotell-kedjan Kimpton som har paket med namn som ”Nama-stay” och ”Gear up”, yogamattor i rummen, ett hälsonyhetsbrev samt olika träningsprogram som går att följa via deras intern-tv. The Venetians i Las Vegas tar det hela lite längre; deras gym som är beläget i Canyon Ranch Spa Club erbjuder både klättervägg och inomhuscykling.”

WELLNESS TRAINING STUDIO

Wellness Training STUDIO – POWERED BY TECHNOGYM är ett koncept framtaget speciellt för hotell- och spaanläggningar. Syftet är att tillhandahålla och hjälpa hotell att ta fram en träningsyta av hög standard och snygg design och med träningsutrustning av högsta kvalitet. I dag efterfrågar många hotellkunder just detta då stor vikt läggs på träning och välbefinnande även under sin resa, och träningsytan kan därför spela stor roll vid val av hotell. Syftet är alltså att öka kundnöjdheten på plats, men även att tillgodose många människor krav på snygg design och hög kvalitet. Wellness Training STUDIO- konceptet syftar till att skapa riktigt goda möjligheter till både nöjdare kunder och till ökad beläggning.

Med Wellness Training Studios skapas en exklusiv träningsyta som är skräddarsydd och designad för varje specifikt hotell och som är speciellt utformad för att smälta in perfekt med känslan och utseendet i hotellmiljön. Kunderna får en träningsupplevels av högsta kvalitet i en väldesignad och trivsam miljö. Konceptet är anpassat till en lokalyta om ca 20-100 kvadratmeter och i samråd med kunden tas anpassade 3D-ritningar fram för att hitta den optimala lösningen för varje anläggning.

AKTIVA MÖTEN

Genom att erbjuda Technogym Wellness Ball™ Active Sitting som sittalternativ kan gästerna/personalen aktivera sig medan de sitter ned samt får en bättre ergonomisk sittposition. Active Sitting-bollen så gott som eliminerar problem med ländryggen, som ofta orsakas av att sitta i statiskt läge under för lång tid. Dessutom medför bollarna även en wow-effekt när deltagarna inser att de finns som spännande alternativ till stolar.

TALK & WALK

Att ta en bensträckare i pausen för att syresätta kropp och hjärna är viktigt för att hålla skärpan på topp under dagen. Att vara fysisk aktiv (t ex genom att promenera) under tiden som man försöker lösa ett problem visar sig i modern forskning (A. Hansen – ”Hjärnstark”) vara långt mycket mer effektivare än att sitta stilla i exempelvis ett mötesrum/kontorsstol. Syresättningen till hjärnan höjs avsevärt och vi får bl a därigenom lättare att tänka klart, kreativiteten ökar och även inlärningen och minnet förbättras. Genom att investera i Talk & Walk-zoner kan din verksamhet ligga i absolut framkant samt bli mer konkurrenskraftig gentemot konkurrenterna.

 

hotellgym-qicraft-sweden