Framtidens hälsokoncept kräver mätbarhet och individanpassning

Sand Clinic har investerat i Technogyms träningsserie Biostrength REV för att kunna tillföra mätbarhet och individanpassningar i sin behandling

 

 

Sand Clinic erbjuder ett helhetskoncept för preventions- och precisionsmedicin med fokus på lång livslängd (Longevity) för svenska och internationella kunder som vill investera i sin hälsa. Kliniken kombinerar primärvård, avancerad diagnostik och nydanande behandlingsmetoder där kunden står i centrum.  När valet av träningsutrustning stod på agendan, var det av avgörande betydelse att utrustningen erbjöd möjligheter till individanpassning av träningen samt att kunna utföra olika tester med mätbara resultat. 

Biostrength REV gör individanpassningen möjlig och mätbar

 

Sand Clinic beslutade att investera i Biostrength REV på grund av dess förmåga att erbjuda pålitliga mätningar, tillförlitlighet och möjligheten till individanpassad träning.  Dessutom är förmågan att använda olika motstånd och tester avgörande för att kunna behandla olika kunder på ett effektivt sätt.


Följande tester är möjliga att utföra på Biostrength REV:
– Power – Testar kraft och hastighet
– Isometrisk styrka med RFD (Rate Force Development) – Få information om isometrisk kraftutveckling, hastighet och kvalitet på muskelrekrytering
– 1RM (Isokinetiskt styrketest) – Mät styrka med ett enkelt och säkert test
– Rörlighet och smärta (VAS-skala) – Mät rörelseomfång (ROM) och gör smärtskattning 

Olika motstånd är viktigt för att kunna behandla olika kunder

 

Viktor Helander, Leg. Kiropraktor på Sand Clinic, berättar att Biostength REV:s förmåga att kunna använda olika motstånd är en otroligt viktig funktion som används mycket. Varje kund är unik och så är även deras förutsättningar för att kunna träna. Men Biostrength REV har vi en unik förmåga att kunna träna med olika motstånd i samma maskin, säger Viktor.

 

Följande motstånd är möjliga att arbeta med:  isotoniskt, excentrisk överbelastning, excentrisk reduktion, utan inertia, visköst och elastiskt.

Behandlingsteam skapar individanpassade behandlingar

 

Sand Clinic erbjuder kompletta behandlingsteam för att möta kundens behov av hälso- och sjukvård (läkare, dietister, fysioterapeuter, psykologer, coacher) och använder hälsodata från wearables för att studera och analysera medlemmarnas hälsa för att kunna erbjuda proaktiv intervention samt individanpassade behandlingar för att optimera hälsan över tid. Via klinikens internationella nätverk av sjukhus och kliniker skräddarsyr de sedan förslag för second opinions och operationer (concierge medicine) och via samarbetspartners inom forskning och akademi utgör kliniken en testbädd för ny innovation. 

 

 

Kliniken, som är den första av sitt slag, öppnar i Life Science-hubben Forskaren, bredvid Karolinska universitetssjukhuset. Fastigheten inbjuder till samverkan mellan olika aktörer inom Life Science och har för avsikt att skapa nya förutsättningar för en modern hälsovård. Verksamheten syftar till att, utifrån ett holistiskt perspektiv på individen, skapa en miljö och arbetssätt som möjliggör följande paradigmskifte kring preventiva vårdmodeller.

Kvalitet på produkter och bemötande föll avgörandet

 

När Sand Clinic skulle välja utrustning till gymmet föll valet på Technogym. Produkterna hade allt de vi sökte och bemötandet har varit bra med en enkel process genom hela projektet, säger Viktor Helander. Jag har haft tät kontakt med Technogym och bollat idéer och tankar under bygget av klinikens gång. Bra ritningar och bra genomgång av app och program för byggande av träningsprogram var också en stor anledning till att valet föll på just Technogym.

 

Kunderna har gett positiv feedback på gymmet och utrustningen. De upplever att utrustningen är skön att använda och utför sitt jobb väl, avslutar Viktor Helander.


Foto: Jorge Mix, Himla Foto

Biostrength REV
Biocircuit
Löpband

Är du intresserad av att veta mer?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

framtidens-hlsokoncept-krver-mtbarhet-och-individanpassning-qicraft-sweden