Referens - Företag

SEB Arenastaden företagsgym

FotoQicraft

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

SEB Arenastaden har öppnat med ett fantastiskt företagsgym 

Ett av världens modernaste företagsgym och hälsocenter har öppnat– på SEB:s nya kontor i Arenastaden. På 500 kvadratmeter finns alla tänkbara digitalt uppkopplade gym- och konditionsmaskiner, här finns också ett särskilt spinning- och cirkelträningsrum och här finns träningsytor för rehab stretching och högintensiv träning.

 

– Det är verkligen roligt att äntligen kunna inviga vårt fina tränings och hälsocenter. Vi vet att det är många som har väntat på den här dagen, säger Martin Joanson, vice fastighetschef i Arenastaden, som tillsammans med Ann Hullner Sundvall, chef för Health & Work Environment inom HR, och Lena Tilevall, HR-specialist, planerat och genomfört upphandlingen av gymmet och utrustningen.

 

Samtliga gym- och konditionsmaskiner kommer från SEB:s leverantör Qicraft/Technogym och Conny Karlberg, Corporate Health Specialist från Qicraft, har varit med under hela resan från planering till invigning.

Varför har man valt att satsa på friskvård?

-I en tid när stressen och kraven bara ökar är det väldigt roligt att SEB gör en så här stor satsning på friskvård och hälsa. Jag tror att Corporate Wellness på jobbet kommer att bli allt viktigare i takt med att produktiviteten hela tiden ska öka. Tyvärr är det oftast träningen som får stryka på foten när man är stressad och har ett pressat liv – trots att det är då man som mest behöver träningen, säger han.

Samtliga gym-maskiner har en QR-kod som man enkelt scannar med sin mobiltelefon och då får upp en kort instruktionsfilm som visar hur just den maskinen ställs in och fungerar. Dessutom är alla konditionsmaskiner utrustade med skärm där man via appen My Wellness Cloud kan spara träningsresultat per dag, per vecka och per månad.

Förutom det nya träningscentret, spinningklasser och cirkelträning så genomförs sedan tidigare 31 gruppträningspass per vecka, t ex intervallträning, yoga och core. Gruppträningen sker i SEB: motionshall.

 

Ann Hullner Sundvall vill gärna slå ett extra slag för cirkelträningen, som ofta kan vara en ingång för träningsovana personer till både gruppträning och gym.

– Maskinerna i cirkelträningen är oerhört enkla och behöver inte ställas in alls, de regleras efter den intensitet som den tränande själv lägger in i sin träning, säger hon.

Intresset bland medarbetarna var väldigt stort och under de två invigningstimmarna var det en strid ström av nyfikna som tittade och provade utrustningen.

Styrketräningsmaskiner för samtliga muskelgrupper.

Generös funktionell friviktsyta med plyoboxar, hantlar, skivstänger och kettlebells.

SEB Well launch med Wellness kontorsbollar och stretchmaskiner.

 

Technogyms globala chef för Health, Corporate & Performance, Nikolaos Valtetsiotis besökte Arenastaden i oktober och SEB:s nya kontor och träningsanläggningen gjorde ett starkt intryck på honom. -Bland det bästa jag har sett inom Corporate Wellness, topp 3 i världen säger Nikolaos Valtetsiotis.

Fakta SEB Arenastaden

Totalyta ca 97 000 m². Den nya byggnaden är arbetsplats för cirka 4500 SEB-medarbetare. Kontorsbyggnaden miljöklassas enligt miljöcertifieringen BREEAM-SE nivå Excellent. Eftersom hälsa och välmående är prioriterat finns 1200 cykelplatser komplett med cykeltvätt, lounge och cykelservice.

Ett arbete som lönar sig

Vi tycker det är roligt att se att en satsning på företagshälsan lönar sig och gratulerar SEB som blivit utnämnd till Europas hälsosammaste byggnad 2020.