SEB når framgång med ett utökat träningsutbud

Näringslivet fokuserar alltmer på anställdas välmående och hälsa (ACSM, 2024), och SEB i Oslo är ett lysande exempel på detta. Tidigare hade banken ett mindre företagsgym som främst lockade medarbetare som redan var aktiva. SEB hade en hypotes om de kunde få fler medarbetare aktiva genom att erbjuda ett bredare träningsutbud. De beslutade därför att skapa ett nytt, större företagsgym med särskilda områden för olika aktiviteter. Till sin hjälp valde de att arbeta med arkitektfirman Grape och Technogym. Redan efter 4 månader visade projektet fantastiska resultat!

Idag är cirka 20% av Sveriges befolkningen medlemmar på ett träningscenter*, och i oktober 2023 investerade SEB i nya lokaler med toppmodern träningsutrustning från Technogym. På bara 4 månader har 30% av medarbetarna laddat ner Technogym-appen, och antalet aktiva användare ökar varje vecka. Tillgängligheten har lett till att SEB nu överträffar den generella statistiken markant.

Technogym-appen används för att hålla koll på gruppträningspass och planerade aktiviteter i gymmet. Medarbetarna kan även hitta massor av träningsmotivation och färdiga träningspass i appen.

Varierande och effektiva gruppträningspass

 

På SEB erbjuds gruppträningspass som passar alla – oavsett om du är nybörjare eller har lång erfarenhet av träning. Här kan de medarbetarna välja bland ett brett utbud av gruppträningspass, med eller utan tränare. Allt administreras och genomförs av SEBs egen företagsidrottsförening, tillsammans med Technogym och professionella coacher från Camp Myrvold. Samarbetet företagen emellan har underlättat för SEB samtidigt som det har tillfört expertis och professionalitet i genomförandet. 

Gruppträningspassen har blivit mycket populära bland nybörjarna och blivit ett naturligt första steg in i träningen. Företagsgymmet har även blivit en mötesplats där medarbetarna kan träffas och utbyta erfarenheter. 

Träning för alla medarbetare

 

”Vi arrangerar bootcamps för både nybörjare och för de med lång erfarenhet av träning. Vi har även träningsprogram som inte är lika intensiva. Vi försöker helt enkelt erbjuda ett så brett utbud av träningsmöjligheter som möjligt och se till att faciliteterna används på ett effektivt sätt.”

-Thomas Granberg, Deputy CIO & Head of Procurement SEB

Löpband

Styrketräning

 

Cyklar

Roddmaskin

Bootcamps, spinning och HIIT-träning på arbetsplatsen

 

SEBs gruppträningspass omfattar bootcamps, HIIT-pass, löppass på Skillrun samt spinningpass på Group Cycle. Gruppträningspassen administreras digitalt och medarbetarna bokar sig via Technogym App. Efter passen kan instruktörerna ta emot feedback från deltagarna via appen och på så sätt enkelt anpassa passen framöver baserat på den feedback de får.

Design och funktionalitet

 

Det moderna träningsrummet på SEB är resultatet av ett nära samarbete mellan Thomas Granberg från SEB, Maria Ekornåsvåg från Grape Arkitekter och Technogym. Gymmet utformades med fokus på tillgänglighet, design och funktionalitet. Idag erbjuder det dedikerade zoner för kondition, styrka, yoga och friviktsövningar och är specifikt utformat för att passa de anställdas behov, oavsett erfarenhet och färdighetsnivå. 

Ett träningsutbud i ständig utveckling

 

Genom att skapa en aktiv arbetsmiljö har SEB verkligen visat att de värdesätter sina medarbetares hälsa och välmående. Genom innovation, samarbete och dedikation har SEB förvandlat en förmån som tidigare bara utnyttjades av ett fåtal till en plats för aktivitet och relationsbyggande för alla. Investeringen i ett nytt och större företagsgym har inte bara resulterat i ökad aktivitet och välbefinnande, utan SEB upplever också att detta gör banken till en mer attraktiv arbetsgivare vid rekrytering.

SEB kommer att fortsätta utveckla sitt träningsutbud för sina anställda med ambitionen att skapa en positiv och energifylld arbetsmiljö.

 

”Företagsgymmet ska inte bara vara en plats för fysisk träning, utan också en social arena och en naturlig samlingspunkt över avdelningar” -Thomas Granberg, Deputy CIO & Head of Procurement SEB

 

Vill du veta mer om hur ditt träningsutbud kan se ut? Tveka inte att kontakta oss!

Bilder: Tonje Lien Wold

*Deloittes hälsa- och fitnessmarknadsrapport från 2018

 

Träffa vår specialist på företagshälsa

Jag hjälper dig att öka trivseln på arbetsplatsen.

My har arbetat i träningsbranschen sedan 2002 och är utbildad inom Hälsopedagogik och Service & Health Management.

 

Mys styrkor är hennes service och kundfokus tillsammans med hennes branschkunskap och erfarenhet.

My Allberg

CORPORATE HEALTH SPECIALIST

”Jag brinner för att skapa träningsmiljöer som är hälsosamma för individen och som bidrar positivt till företagskulturen. Att erbjuda möjlighet till aktivitet på arbetet är en bra strategi för företag.”

Är du intresserad av att veta mer?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

seb-nr-framgng-med-ett-utkat-trningsutbud-qicraft-sweden