Hur får man nya medlemmar att lycka med träningen?

Guidade träningsupplevelser med effektiva resultat

 

Alla träningsanläggningar vill se sina medlemmar lyckas nå sina träningsmål. Men vad ska man göra för att få nya medlemmar att komma igång med träningen? 

 

För Wellness Studio var svaret Biocircuit. Den är idag det första steget för träningskedjans nya medlemmar. Med hjälp av Biocircuit säkerställer Wellness Studio att medlemmarna får en effektiv och personligt anpassad start på sin träningsresa. Det här har lett till att nya medlemmar i större grad både stannar kvar som medlemmar och lyckas nå sina träningsmål.

Kvalitet i fokus

 

Wellness Studio är en träningskedja som idag består av 30 anläggningar i södra Sverige. Anläggningarna erbjuder allt från styrke- och konditionsträning till gruppträning i olika former. Wellness Studio fokuserar på hög service och hög kvalitet på både träningsutrustning och lokaler. Dessutom är det viktigt för kedjan att kunna erbjuda medlemmarna en uppkopplad träning. Kvalitén tillsammans med att kunna erbjuda medlemmarna en digital smidig träning, där allt hänger ihop, gjorde att valet av utrustning och digitala tjänster föll på Technogym.

Biocircuit – effektiv cirkelträning med otrolig variation

 

Flera av Wellness Studios anläggningar erbjuder Biocircuit från Technogym. Biocircuit kan beskrivas som en automatisk cirkelträning där maskinerna helt anpassar sig efter den person som använder dem.  Det finns fler olika program framtagna beroende på vilket träningsmål användaren har. Detta gör att Biocircuit kan anpassas för varje enskild individ. Programmen fokuserar på olika mål så som viktnedgång, muskelstyrka eller rörlighet. Första gången man ska använda Biocircuit får man hjälp med att göra inställningarna av en personlig tränare. Då går man igenom vilket träningsmål medlemmen har, väljer program utefter det, och gör alla inställningar av de olika maskinerna. Nästa gång medlemmen kommer till Biocircuit behöver den bara logga in, och köra igång passet. Alla inställningar finns sparade och maskinerna anpassar sig automatiskt.

 

Genom att all träningsdata sparas kan både medlemmen och PT dessutom följa träningsutvecklingen, och bistå med ytterligare vägledning baserat på Biofeedback. Wellness Studio har som mål att ge medlemmar en guidad träningsupplevelse och att de känner sig väl omhändertagna från början. Detta är saker som är centrala vid användning av Biocircuit. För många nya träningsutövare är det en trygghet att veta vad man ska göra och samtidigt känna att alla inställningar är rätt.  Att träningen är tidseffektiv är ytterligare en anledning till att den blivit så populär.

 

 

”Våra medlemmar älskar Biocircuit. Det är det stället de oftast börjar sin träning, det är där de blir trygga i gymmet och bygger upp sitt självförtroende för att sedan kunna fortsätta sin träning ute i gymmet.”


Kajsa Karlsson – Platschef och PT, Wellness Studio Karlskrona

Biocircuit

Träningscyklar

 

Pure Strength

Löpband

Viktig start på medlemsresan

 

Wellness Studio tar ett stort ansvar för att medlemmarna ska komma igång med sin träning när de tecknat ett medlemskap. Alla nya medlemmar får två tillfällen med en personlig tränare, och den vanligaste vägen att börja sin träningsresa är att göra det i Biocircuit. För en ovan tränare är Biocircuit den perfekta starten att komma igång enkelt och effektivt och den personliga tränaren och medlemmen kan dessutom följa utvecklingen i Technogym appen. 

Målet cirkeln är att sänka tröskeln för nya medlemmar och samtidigt skapa träningsmotivation. För många medlemmar blir Biocircuit en enkel och effektiv start på träningsresan. Dessutom är det en träning de alltid kan komma tillbaka till efter ett uppehåll, när man saknar motivation eller när man bara vill komma till gymmet och köra ett tidseffektivt och enkelt pass utan att behöva tänka själv.

 

Låt oss hjälpa dig med träningslösningar

Använd formuläret nedan för att skicka oss ett meddelande och berätta om ditt projekt, vare sig det gäller ett träningsrum eller integrering av träningslösningar på arbetsplatsen. Våra specialister kommer att kontakta dig så snart som möjligt för att hjälpa till med design och implementering.

wellness-studio-biocircuit-qicraft-sweden