Artikel

Rengöring av träningsutrustning från Technogym

Gymutrustning ska rengöras dagligen

Utrustningen ska rengöras med rengöringsmedel eller vatten och tvål. Rengöringsmedlet ska inte sprayas direkt på enheten, utan först på en trasa som sedan appliceras på enheten. Använd en mjuk trasa som inte skummar och torka av plastdelarna och resten maskinen med den.
Var försiktig och använd lite rengöringsvätska när du rengör, detta förhindrar att överskott av rengöringsvätska sipprar in i de elektroniska komponenterna.

Klicka på bilden för att ladda ner affischen.

Klicka på bilden för att ladda ner affischen.

Fokusera på att främst rengöra områden som människor rör vid ofta. Till exempel handtag och skärmar, samt knappar, spakar och switchar.
Följ blandningsförhållandena som anges på förpackningen när du använder rengöringsmedel.

Rengöring av styrkeutrustning

Rengöring av löpband

Desinfektion av träningsutrustning från Technogym

Rengöring tar bort smuts, bakterier och virus, men dödar inte bakterier och virus. Därför rekommenderar vi att desinficera gymutrustningen med jämna mellanrum. Desinfektion bör utföras med ett desinfektionsmedel som innehåller minst 75% alkohol. Dock är det viktigt att nämna att alkohol kan skada ytor vid frekvent användning. Numera finns det effektiva alkoholfria alternativ. Technogyms rekommenderar följande medel för att desinficera träningsutrustning:

Technogyms rekommendationer:

PureGreen24 – AXEN 30
Gym Wipes Antibakteriell formel
Gym Wipes Advantage

För oss i Norden kan det vara svårt att hitta ovanstående produkter. Här är en produkt som finns tillgänglig på den nordiska marknaden:

Home Nanoair - Nanoair Solutions

LifeClean

När du desinficerar fokuserar du också här på områden som folk rör på ofta, till exempel handtag, skärmar, spakar, knappar och switchar. Undvik att få överskottsvätska i elektroniska komponenter. Följ doserings- och desinfektionsmedelsinstruktionerna enligt anvisningarna på förpackningen.

Anmärkning: Desinfektion rengör inte utrustningen. Se därför till att du rengör utrustningen noga enligt våra rekommendationer ovan innan desinficering.

VIKTIGT

  • Undvik att använda rengöringsmedel (pH 5,5 eller lägre) eller frätande kemikalier (pH 11,5 eller högre).
  • Ammoniak eller ammoniumklorid bör undvikas.
  • Spraya inte rengöringsmedel eller desinfektionsmedel direkt på utrustningen.
Ladda ner desinfektions- och rengöringsmanualen Desinfection-of-Technogym-products