Artikel

Selection MED – Leg press är rehabklinikernas favorit

I över 25 år har Technogyms hälsoavdelning varit helt dedikerad uppgiften att med hjälp av forskning och innovation tillverka den absolut bästa träningsutrustningen för prevention och rehabilitering. Technogyms utvecklingsavdelning analyserar ständigt resultat från den senaste forskningen inom medicin, fysiologi och biomekanik för att utveckla de mest avancerade lösningarna när det gäller vetenskap, design och teknologi.

Selection MED – medicinsk certifierad träningsutrustning

Selection MED från Technogym är den perfekta lösningen för rehabilitering. Serien har världens största utbud av medicinskt certifierad träningsutrustning för rehabilitering och träning, med fokus på säkra, enkla och anpassningsbara lösningar.

Den mest populära träningsmaskinen från Selection MED-serien är Leg Press. Kliniker världen över använder den och uppskattar att det finns så många möjliga inställningar. Detta leder till att du alltid kan hitta en övning som passar din patient, oavsett vilka behov just han eller hon har.

 

Selection MED – Leg press

Selection MED – Leg press är den populäraste träningsmaskinen på hälso-och rehabkliniker. Du kan utföra massor av olika övningar, samtidigt som du med hjälp av de olika motstånden och inställningarna kan ge patienten en säker träning som kan modifieras allt eftersom att styrka och rörlighet byggs upp.

Relaterade produkter
LEG PRESS

TechnogymSelection MED - LEG PRESS

Läs mer
 • Utrustad med ”Multiple Resistance System”. Träna med endast slädens motstånd, elastiskt motstånd, viktmagasinets motstånd eller kombinera efter syfte och förutsättningar.
 • Ställbart ryggstöd. Anpassa ryggstödet efter träningens mål eller höftrörlighet. Användbart tex för höftopererade eller överviktiga patienter.
 • Praktiskt stöd att vila det fria benet på vid unilateral benträning.
 • Axelkuddar och grepp som ger en stabil position. Ställbara i 12 steg utifrån patientens längd.

 

Andra populära maskiner för nedre extremiteten från samma serie

SELECTION MED Leg Extension bygger styrka i quadriceps-musklerna på ett effektivt och säkert sätt. Benförlängningen har en justerbar sittposition som kan justeras från sittande ställning.
 • Den nya motvikten på svänghjulet möjliggör anpassning till bästa motstånd genom hela rörelsebanan för att optimera muskelaktivitet och minska ledbelastning.
 • Justerbar tibiarulle som tillåter 21 olika positioner.
 • Enkel inställning av ROM. För att förhindra full extension/flexion vid tex postoperativ knärehabilitering.
Relaterade produkter
LEG EXTENSION

TechnogymSelection MED - LEG EXTENSION

Läs mer

 

Selection MED Leg Curl bygger styrka i hamstringmusklerna på baksidan av låren på ett säkert sätt. Det ergonomiska sätet är utformat för att ge en ergonomisk sittställning som ger maximal komfort och stabilitet. 
 • Den nya motvikten på svänghjulet möjliggör anpassning till bästa motstånd genom hela rörelsebanan för att optimera muskelaktivitet och minska ledbelastning.
 • Ställbart ryggstöd. Anpassa ryggstödet för att få önskad höftposition och bästa komfort.
 • Den justerbara övre rullen förenklar användandet för patienter med nedsatt rörlighet.
 • Enkel inställning av ROM. För att förhindra full extension/flexion vid tex muskelskada eller postoperativ knärehabilitering.
Relaterade produkter
LEG CURL

TechnogymSelection MED - LEG CURL

Läs mer

Vill du veta mer om utrustning till din rehabklinik?

Kontakta vår Health & Medical Sales Specialist, Pär Risberg.
Pär legitimerad fysioterapeut och har gedigen erfarenhet inom träning, hälsa och rehab inom primärvården, privat klinik och arbete utomlands med professionella idrottare. Pär har tidigare arbetat som rehabchef vid en ortopedklinik i Stockholm.