Artikel

Träningstrender för 2022 – Hur det nya ”normala” formar träningen

TextCaroline Wallander

Bärbar teknologi, träningsutrustning för hemmet och utomhusaktiviteter är några av de träningstrender vi kommer se mycket av under 2022.

Om det är något som pandemin har lärt oss så är det hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa. Under 2021 blev vi ännu mer medvetna om hur mycket träningen påverkar vårt välmående. Och vi fick återigen bekräftat vilken otroligt stor påverkan fysisk aktivitet har på vår fysiska och mentala hälsa. När vi nu går in i 2022 kommer träningsbranschen, tillsammans med många andra branscher, förhoppningsvis känna av effekten av att vi vill ta bättre hand om vår hälsa.

Under de senaste två åren har vi också sett en naturlig förändring i människors träningsvanor och preferenser. Studier visar att de aktörer som kommer att lyckas i framtiden är de som klarar av att möta kundernas nya behov på flera arenor. Detta öppnar också upp möjligheten för nya koncept och lösningar som motiverar fler till aktivitet.

 

För att behålla sin position som världsledande inom träning och hälsa arbetar Technogym ständigt med att hålla sig uppdaterade på vad konsumenterna och marknaden har för vanor och önskemål när det kommer till träning och träningslösningar. 

American Collage of Sports Medicine (ACSM) genomför årligen en rapport av kommande träningstrender. Syftet med studien är att hjälpa hälso- och träningsbranschens aktörer att fatta rätt affärsbeslut för framtida tillväxt och utveckling.

Technogym kan därför erbjuda kunder nya affärsmodeller baserade på kommande träningstrender. Och de kan också erbjuda slutanvändare unika och personliga träningsupplevelser som går i linje med deras livsstil.

 

De 10 viktigaste träningstrenderna 2022

 1. Bärbar teknologi
  Bärbar teknik så som pulsmätare, smartwatch, aktivitetsmätare och GPS-trackers har varit en stor trend sedan 2016, och kommer att fortsätta att vara det under 2022. Med Mywellness-plattformen kan användarna få en personlig och skräddarsydd träningsupplevelse som är helt uppkopplad. Dessutom lagras all träningsdata och användaren kan hela tiden följa sin utveckling.

 2. Hemmagym
  Människor vill ha tillgång till träning på ett helt nytt och sätt. På samma sätt som vi vill både kunna gå på restaurang och beställa take away, vill vi nu träna hemma och på gymmet. Hemmagym innefattar allt från träning med enklare redskap till fullt utrustade hemmagym. Technogym har ett komplett utbud av träningsprodukter och skräddarsydda lösningar som passar oavsett vilket utrymme, träningsbehov och inredningsstil just du har. 


  Med både Technogym-appen och Mywellness kan du streama dina program och gruppträningspass hemma, samt spara och följa din träning både på träningscentret och hemma. För träningscenter innebär detta ett helt nytt sätt att kunna aktivera sina medlemmar även utanför träningslokalen

  Technogym hemmagym.

 3. Utomhusträning
  Av naturliga skäl har utomhusträning varit en lösning för många under pandemin. Något som vi ser vi att fler kommer att fortsätta med under 2022. Utomhusträningen kan enkelt kombineras med inomhusträning. Technogym har flera träningsprodukter som kan användas ”on-the-go” vilket gör din träning utomhus både enklare och mer effektiv. Utomhusträningen kan också följas upp och sparas i wearables och appar så som Technogyms Mywellness 6.0 och den nya Technogym-appen.

  Relaterade produkter
  Technogym Travel Bundle träningsväska

  TechnogymTechnogym Travel Bundle träningsväska

  Läs mer
 4. Styrketräning med fria vikter
  Träning med fria vikter så som hantlarkettlebells och skivstång med viktskivor har varit en växande trend. Något vi ser i den populära träningsformen Crossfit och i flera andra nya träningskoncept på olika gym. Styrketräning med fria vikter gör det lätt att kombinera träning på gymmet med styrketräning hemma och utomhus.

  Relaterade produkter
  Technogym Bench träningsstation

  TechnogymTechnogym Bench träningsstation

  Läs mer

  Technogym Bench är framtagen för att ge maximal träningsvariation på minimal yta. Träningsbänken är en allt-i-ett-lösningen för funktionell träning. Med sina medföljande hantlarna och viktade ”knuckles” har den blivit väldigt populär på gym som t.ex. fokuserar på olika HIIT-koncept.
  Technogym Bench gör sig precis lika bra på gymmet, som hemma, på hotellrummet eller i sommarstugan.

  Emmi jokinen collab

 5. Träning för viktminskning
  En hälsosam kost och att hålla sig aktiv är avgörande när det gäller att gå ner i vikt. Med Technogym kan alla användare få tillgång till personlig träning, träningstjänster och träningsresultat när som helst och var som helst – hemma, på gymmet, på resan, på jobbet eller utomhus. Technogym Live-konsolen erbjuder ett brett utbud tränings- och underhållningsinnehåll. Detta för att säkerställa träningsprogram, lösningar och motivation för alla behov.

  Techngoym Live

 6. Träning med personlig tränare/ PT
  De senaste åren har träning med personlig tränare utvecklats och blivit mer tillgängligt tack vare internet och digitala appar. Allt fler använder PT-tjänster på gymmet, hemma eller digitalt. Folk har äntligen insett att en personlig tränare i många fall är avgörande för att uppnå önskade träningsresultat. Technogym Education hjälper personliga tränare och träningsinstruktörer att leverera bästa möjliga upplevelse för kunder på Technogyms träningsutrustning.

  Technogym Education

 7. HIIT träning / Högintensiv intervallträning
  HIIT har varit en trend under flera år. Träningsformen är fortfarande väldigt populär och Technogym har de senaste åren utvecklat flera olika format som t.ex. Skillrun löpklasser och Skillmill HIIT. Formaten är framtagna runt Skill Line-serien, utrustningsvalet för dem som vill förbättra sin atletiska prestation.

  Relaterade produkter
  SKILLRUN

  TechnogymSKILL LINE - SKILLRUN

  Läs mer

  Nu erbjuder Technogym även färdiga gruppträningspass till de olika formaten via Format Experience License. En produkt som hjälper instruktörerna att leverera de allra bästa gruppträningsupplevelserna. Samtidigt som den minskar tiden instruktörerna behöver lägga på planeringen.

 8. Träning med egen kroppsvikt
  Pandemin och de restriktioner som följt har resulterat i att fler har upptäckt hur man kan träna med sin egen kroppsvikt som motstånd. Du kan utföra allt från enkla övningar till mer komplexa rörelser. Både Mywellness och Technogym-appen ger träningscenter och privatkunder möjlighet till ett brett utbud av övningar med endast kroppsvikt som motstånd.

   

  träning med egen kroppsvikt

  Bild av Jonathan Borba – Unsplash.com

 9. Onlineklasser – Live och On-demand
  Kundernas förväntningar på att kunna ta del av träningscentrets tjänster även utanför anläggningen ökar hela tiden. Pandemin fick online-träningen att explodera och det har lett till nya möjligheter även då pandemin är över. Kunden vill att träningen ska finnas tillgänglig även hemifrån eller på resan. Technogym ger dig möjlighet att erbjuda dina medlemmar Live och On demand-träning. Det är ett mervärde för medlemmen att kunna välja när och hur man vill träna vilket ökar chansen att de stannar kvar som medlemmar.
  Technogym live on demand trening

 10.  Hälso- och friskvårdscoachning
  Idag har hälsa och välbefinnande blivit något vi prioriterar mer än någonsin. Vi har blivit medvetna om hur viktigt det är att behålla en god fysisk hälsa, både för immunförsvaret men också för vår mentala hälsa. Det senaste året har allt fler använt online-coaching när det kommer till fysisk och mental träning. Genom sina digitala tjänster kan Technogym erbjuda ett brett utbud av hälsocoachningsmöjligheter.