Artikel

Varför Technogym?

TextTonje Lien Wold

5 anledningar att välja Technogym

Drömmen om en träningsutrustning i världsklass började 1983 i ett garage i Italien. Den drömmen stannade inte vid en dröm. Den blev verklighet och idag upplever människor den världen över i privata bostäder, träningscenter, hotellgym, företagsgym och hela vägen till elitidrottare och tävlande i de olympiska spelen.

I centrum för träningsutrusningen står begreppet wellness där visionen är – The Wellness Lifestyle. Med sin användarvänlighet och funktion, och sin design och teknologi kommer Technogym ta träningsutövaren närmare sitt träningsmål. Technogym designar träningsutrustning för alla som värdesätter en aktiv livsstil och kvalitet, både när det gäller träning och utrustning.

Alla träningsredskap är framtagna för att passa användarens specifika behov och därför finns det flera olika produktlinjer att välja mellan. Oavsett val av utrustning så är träningsupplevelsen en utav de viktigaste hörnstenarna för Technogym. Träningen i sig kan vara tung men att vara en person som tränar ska kännas lätt.

Technogyms utrustning är skapad med både funktion och design i fokus. Det handlar lika mycket om stilrena linjer som hög kvalitet. Målbilden är att hjälpa människor att leva hälsosammare, bli starkare och må bättre.

5 områden där Technogym sticker ut

1. Hållbarhet

Hållbarhet är ett av Technogyms kärnvärden. Det återspeglar sig i så väl företagets huvudkontor Technogym Village som i den utrustning som levereras till tusentals företag och motionärer världen över. Huvudkontoret är utformad för att kunna återanvända energi och har ett naturligt kylsystem. I produktionen märks miljötänket märkbart där i genomsnitt 95% av produkternas vikt består av återvinningsbart material.

Läs mer om Technogyms hållbarhetsarbete här.

 

2. Kvalitet

Kvalitet värderas högt av de som väljer Technogym. Den höga kvalitén på material och design gör att utrustningen håller över tid, vilket leder till färre reservdelar och mindre konsumtion. Kvalitet är också det som varit avgörande då Technogym valts som officiell leverantör för de senaste 8 Olympiska spelen, från Sydney år 2000 till Peking 2022.

Förutom de Olympiska spelen så är det även fler elitidrottare och proffslag i olika sporter som förlitar sig på det italienska varumärket. Precis som för träningscenter, företag eller privatkunder så handlar det om att kunna bemöta efterfrågan. För några av världens främsta atleter handlar det om utrustning som hjälper de att uppnå specifika sportsliga mål. Det lyckas Technogym med.

Träningsutrustning ska användas så mycket som möjligt, och kvalitet är nyckeln till att den ska klara alla typer av träningspass. Utrustningen är verktyget för att möjliggöra fantastiska träningsupplevelser.

 

3. Teknologi

Oavsett om det handlar om toppidrottare eller motionärer är det Technogyms användarvänlighet och mångsidighet som gör att människor på alla nivåer väljer utrustningen. Drömmer du om att cykla bergspass i Alperna eller älskar du att hålla koll på statistiken kring din löpning? Kanske behöver du underhållning för att motiveras eller vill ha ett färdigt program eller ett gruppträningspass att följa? Technogyms teknik öppnar dörrarna till nya outforskade möjligheter via skärmen på träningsredskap eller via Technogyms egna app.

Den unika teknologin skapar upplevelser som kan komma att ändra uppfattningen om träning för många. Dessutom erbjuder tekniken möjligheten att se hur träningsresultatet utvecklar sig.

 

4. Design

Många människor ställer idag ofta höga krav på inredning när det kommer till design. Träningsutrustning är inte längre ett undantag. Som totalleverantör av utrustning ser Technogym till att till fullo nyttja det utrymme som finns tillgängligt utan att kompromissa med helhetsintrycket. Kompetent personal finns till hands för att utforma träningsytan baserat på det utrymme som finns tillgängligt och utifrån behov. Utrustningen är konstruerad för att optimera så väl träning som utrymme och upplevelse. Resultatet blir en stilren och effektiv träningsyta som harmoniserar med övriga hemmets inredning

 

5. Användarvänligt

Många som tränar har höga förväntningar på träningsutrustning. Träningen i sig kan vara jobbig, men att använda utrustningen ska inte vara det. År av erfarenhet och utveckling märks tydligt när allt fler privatpersoner, träningscenter, företag, hotell och rehabiliteringscenter väljer Technogym.

Den professionella upplevelsen börjar med god planering för snabb leverans och support från de anställda som har arbetat med utrustningen i många år. Technogym erbjuder alltid introduktion till utrustningen och dess funktioner. Målet är att ge de bästa möjligheterna för att lyckas uppnå uppsatta träningsmål.

 

 

Helheten

Det som gör Technogym unikt är inte hållbarhet, kvalitet, teknologi, design eller användarvänlighet var för sig. Den stora skillnaden är det faktum att utrustningen har alla dessa 5 områden samtidigt! Med Technogym behöver inget område kompromissas med någon utav de andra områdena. Den här utrustningen har allt, vilket i sin tur ger fantastiska träningsupplevelse år efter år.

I det stillasittande samhälle vi lever i idag, så är träningsutrustning kanske en av de viktigaste investeringar vi kan göra för vår egen hälsa. Men för att den investeringen ska bli lyckad måste vi välja utrustning som uppfyller våra önskemål och krav. Utrustning som motiverar oss till träning, som utvecklar oss och som tål användning under lång tid. Väljer du träningsutrustning från Technogym är chanserna stora att du kommer att lyckas med din träning och nå dina mål!

Är du intresserad av att veta mer om Technogym och deras produkter?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig gärna!