Nyhet

Qicraft Technogym blir huvudleverantör av träningsutrustning till Family Sports Club

Kontakta oss

Qicraft har valts ut som huvudleverantör av träningsutrustning från Technogym till Norges näst största gymkedja. Fusionen av Stamina AS och Family Sports Club kommer att innebära uppgradering och omprofilering av den nya kedjan, där ägaren Norsk Treningshelse AS investerar över 40 miljoner i träningsutrustning från Technogym.

Uppgraderingen och omprofileringen är historisk. Aldrig tidigare har en träningskedja investerat så mycket i ett enda företag, säger VD Trygve Hagen.

Family valde Qicraft som huvudleverantör eftersom det fick det bästa erbjudandet när det gäller kostnad, nytta och kvalitet.- Det finns inte heller någon leverantör i Norge som levererar bättre utrustning än Qicraft. Säger VD för Family Sports Club, Trygve Hagen.

Den nya kedjan, som behåller namnet Family Sports Club, består av 56 gym och har över 70 000 medlemmar. – Det viktigaste för oss framöver är att öka kundnöjdheten. För att göra det måste vi ha en bra produkt att erbjuda, där utrustningen är en viktig faktor. Vi satsar mycket på att uppgradera gymmen så att de är uppdaterade för att ge kunderna vad de förväntar sig. Vi erbjuder dem kvalitetsutrustning som är innovativ och aktuell, säger Hagen.

Relaterade produkter
Olympic Half Rack

TechnogymPURE STRENGTH - Olympic Half Rack

Läs mer
Uppgraderingen tar också ett steg mot det digitala, där löpband och annan utrustning får skärmar med de senaste funktionerna.

Leveransen handlar inte bara om en stor försäljning eller ett stort anbud som ska vinnas eller förloras. Det handlar inte minst om att följa med på en resa som partner med någon som helt klart kommer att göra stora förändringar, säger Kristian Eliasson, Country Manager på Qicraft Norge.

Eliasson tvivlar inte på att samarbetet med Family Sports Club kommer att stärka Qicraft och ge synergieffekter. Han tror också att Familys stora investeringar kommer att påverka hela gymbranschen.
– När en så stor kedja som Family Sports Club väljer att höja nivån så väsentligt kommer detta att sätta press på andra spelare i gymbranschen. För oss betyder leveransen att Technogym-utrustning blir ännu mer attraktiv. Dessutom är det en enorm prestige att bli vald som leverantör på den här nivån, fortsätter Eliasson. Qicraft blir också en sparringspartner för hur Familys investeringar ska användas på ett optimalt sätt.

Vill du läsa mer om fusionen och planerna framöver?
Pressmeddelande sammanslagning av Stamina och Family Sports Club
Pressmeddelande på treningsindustrien.no

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

Vill du starta ett gym? Eller vill du ha inspiration till din befintliga verksamhet?

Vi har lång erfarenhet av att tillhandahålla högkvalitativ träningsutrustning, service, innovativa digitala lösningar och stark kompetens. Vi hjälper våra kunder med allt från konsultation till 3D-skisser och samarbete med arkitekter. Vi hjälper till att finansiera träningsutrustning och naturligtvis ansvarar vi för leverans och regelbundet underhåll.
Se mer om våra referenser och vad vi kan erbjuda dig som gym här:

Referensprojekt