Nyhet

LET`S MOVE FOR A BETTER WORLD 2019 slår alla tidigare rekord

För sjätte året i rad har den främsta välgörenhetskampanjen i branschen samlat och kopplat ihop 200 000 människor runt om i världen. Alla har donerat sin träning till en god sak, att skapa en mer fysisk aktiv och därmed hälsosammare värld.

Första april tillkännagav Technogym de fantastiska resultaten av kampanjen Lets Move For a Better World – ett globalt socialt initiativ för att öka medvetenheten kring fetma och fysisk inaktivitet. Kampanjen pågick från den 11-30 mars 2019.

”Lets move for a better world” förkroppsligar Technogyms uppdrag att förbättra hälsan på global nivå. Tack vare Technogyms ekosystem och Mywellness, förenades gymmedlemmar i träningsanläggningar runt om i världen för att donera sin träning till att främja hälsa och hälsosam livsstil i sitt lokalsamhälle och förhoppningsvis över gränserna. Ju mer aktiva användarna var, desto större blev donationen till ett lokalt initiativ som jobbar för att motverka den exponentiella utvecklingen av fetmaepidemin och dess relaterade sjukdomar.

Deltagarnas MOVEs, Technogyms enhet för mätning av fysisk aktivitet, loggades genom Technogyms Mywellness cloud,  den första öppna plattformen i branschen som förenar människor och träningsanläggningar över hela världen.

Tack vare Technogyms ekosystem, en unik lösning som inkluderar ansluten utrustning och Mywellness cloud, kan användare nyttja en helt personlig hälsoupplevelse Dessutom kan anläggningar skapa utmaningar bland sina medlemmar eller med andra klubbar.

Flera deltagare än någonsin

I år har kampanjen tillåtit ett ökat antal operatörer att vinna och donera Technogymutrustning till en valfri ideell organisation. Systemet gör det möjligt för alla operatörer att vinna genom att nå förutbestämda mål.

Global statistik från 2019 års kampanj:

  • 1 373 träningsanläggningar i 32 länder deltog
  • 200 000 deltagare spårade sin träning genom Technogymutrustning som samlar MOVEs (Technogyms måttenhet för fysisk aktivitet)
  • Totalt genererades 766 miljoner MOVEs
  • Detta representerar över 345 miljoner brända kalorier eller
    cirka 49 400 förlorade kg

I Sverige deltog sammanlagt 21 operatörer (inkl. Qicraft) som totalt samlade
4 184 811 MOVEs!

Sveriges topp tre:

  1. Hälsomagasinet – 1 907 099 MOVEs
  2. Mälarö Träningsverk – 506 073 MOVEs
  3.  Wellness Studio Lyckeby – 331 236 MOVEs

Stort grattis till er och tack till alla deltagare för ert engagemang!

Läs mer om Let’s Move for a Better World 2019 här.

Se Sveriges och resten av världens engagemang i Let’s Move for a Better World 2019 här.

 

De globala vinnarna kommer att hyllas under ”Technogym Forum” i Technogym Village, i Cesena (Italien) 16 till 19 maj.

Forumet är ett sätt för deltagarna att dela med sig av sin kunskap om hur fysisk aktivitet kan användas till att bygga ett hållbart samhälle baserat på personlig hälsa.