Nyhet

SATS ELIXIA väljer SKILLMILL

TextBrian van den Brink

Den nordiska träningskedjan SATS ELIXIA*, med ca 160 träningsanläggningar i norden, lanserar under februari sitt egenutvecklade träningskoncept – Build’n Burn – i Sverige, Norge och Finland. Konceptet bygger på högintensiv styrke- och konditionsträning i grupper om 16-20 personer i en specialbyggd zon på utvalda anläggningar. Högintensiv träning i enkla och inspirerande format är en trend på stark frammarsch, framför allt i USA. Med Build’n Burn tar SATS ELIXIA denna effektiva träningsform till norden på bred front.

I konkurrens med andra liknande produkter på marknaden har SATS ELIXIA valt att satsa på det revolutionerande multi-funktionslöpbandet SKILLMILL från Technogym. Till skillnad mot traditionella löpband drivs SKILLMILL av användarens egen kraft och på så vis kan man variera motståndsnivån på bandet för att, förutom träna kondition, träna power, smidighet och snabbhet.

”- Build’n Burn är skapat för att göra hård träning enklare och roligare än någonsin och vi är stolta över att kunna lansera denna träningsform som första träningskedja i Sverige/Norge/Finland”, säger Kine Stensrud, konceptansvarig för Build’n Burn i ett pressmeddelande.

Build’n Burn finns som en tilläggsprodukt i SATS ELIXIAS nya flexibla medlemskapsstruktur, mot en kostnad har medlemmarna möjlighet att få tillgång till dessa klasser. Build’n Burn kommer i Sverige att till en början erbjudas på SATS Torsplan, SATS Hötorget och SATS Sportpalatset i Stockholm.

Läs mer om konceptet på sats.se

* År 2014 gick SATS och ELIXIA samman och skapade Nordens ledande träningskoncern med målsättningen att aktivera människor för förbättrad hälsa och ökad livskvalitet. I Sverige verkar företaget under varumärket SATS.