Pressmeddelande

Qicraft blir Technogym: En ny identitet för en spännande framtid 

Stockholm, 8 december 2023 

Qicraft, en pionjär inom träningsutrustning och wellnesslösningar, är stolta över att presentera sin nya identitet som Technogym. Detta återspeglar företagets engagemang för Technogym och deras teknologiska innovation samt vision att forma framtidens tränings- och wellnessbransch med unika träningsupplevelser. Med över 20 års samarbete har Qicraft haft ett långt och framgångsrikt partnerskap med Technogym. 

Detta är ett strategiskt drag för att öka företagets synlighet på marknaden. Technogyms starka varumärkeskännedom kommer att möjliggöra för oss att nå fler människor och sprida vårt budskap om välbefinnande och innovation till en bredare publik. Förändringen motiveras också av önskan att förenkla företagets identitet för både befintliga och nya kunder, så att de lättare kan känna igen och förstå varumärkets essens och budskap. 

Sociala medieplattformar kommer att vara det första steget i processen. Vidare kommer ändringen att inkludera web, liksom alla andra kontaktpunkter där Qicraft kommunicerar med marknaden. 

Ändringen kommer inte påverka företagets juridiska enheter. Det lokala ägandet av företagen i Norge, Sverige, Finland och Estland kommer att fortsätta som tidigare. Kunden kan förvänta sig samma nivå av engagemang, kvalitet och service som har kännetecknat Qicraft när företaget går in i denna nya fas under identiteten Technogym. Övergången är i linje med företagets mission och understryker dess åtagande att inspirera till positiv förändring inom tränings- och wellnessbranschen.  

Detta markerar en ny era i företagets historia,” säger CEO Farhad Jabbari. “Ändringen handlar både om en ambition om närmare samhörighet med Technogym samt ett viktigt steg i att stärka varumärket. Technogym är allmänt erkänt för sina innovativa lösningar och globala inflytande inom branschen. Det harmoniserar också perfekt med vår mission att aktivera människor och inspirera till en hälsosammare livsstil i Norden.” 

För mediefrågor eller ytterligare information om denna förändring, vänligen kontakta: 

Kjell Olav Engen,
Chief Commercial Officer
E-post: kjell.olav.engen@qicraft.no
Telefon: +47 977 69 852