Referens - Träningscenter

Biocircuit hjälpte till att öka intäkterna genom försäljning av premiummedlemskap

Kontakta oss

Easyfit Kaari tecknade fler kunder och ökade sina intäkter genom att investera i Biocircuit. De gjorde det genom att skapa ett nytt premiummedlemskap. På bara tre månader tecknade de över 150 premiummedlemskap, varav 11% var helt nya kunder.

Hösten 2018 fick Easyfit Kaari, ett medelstort gym i Helsingfors, möjlighet att expandera sitt 850 kvm stora center med ytterligare 180 kvm. Vid utbyggnaden valde ägaren att slå samman gymmet med sjukgymnastik och massage, som var verksamma i samma byggnad. Samgåendet var ett strategiskt val för att locka fler kunder och skapa ett attraktivt erbjudande för både medlemmar och patienter. För att uppnå målet om ökad kundbas med gott resultat och samtidigt vara attraktivt, valde Easyfit Kaari att satsa på Technogyms Biocircuit.

Ett sätt att skapa mervärde

Easyfit Kaari erbjuder Biocircuit som en del av ett premiummedlemskap. Ägaren Marit Koskinen såg Biocircuit som ett tillfälle att tillföra värde för sina medlemmar. Med Biocircuit kunde centret erbjuda en säker och enkel träningsform för seniorer och sjukgymnastikskunder, samtidigt som man lockade nya medlemmar som ville ha en snabb och effektiv träningsform. Biocircuit gav också möjlighet att erbjuda något nytt till befintliga medlemmar som skapar variation och motivation.

Vi är mycket nöjda med Biocircuit och det nya premiummedlemskapet vi kan erbjuda våra kunder. Med detta har vi kunnat öka intäkten hos befintliga kunder genom att erbjuda mervärde.

Maarit Koskinen – ägare Easyfit Kaari

Easyfit Kaari är ett medelstort gym på 1 030 kvm som ligger inuti shoppingcentret Kaari i Helsingfors. Centret har över 2 000 medlemmar och har en månadsavgift på 29,90 €. Centret erbjuder ett brett sortiment och priset ger fri tillgång till gymmet, Mywellness-tekniken och flera olika typer av gruppträning.

Viktigt med tydliga mål

Vid genomförandet av Biocircuit fastställdes tydliga mål för vad som var önskvärt att uppnå. Centret valde att erbjuda premiummedlemskap till ett pris av +10 €, på det fasta månatliga medlemspriset. Målet för de första tre månaderna var att sälja 150 premiummedlemskap, varav 30 skulle vara nya medlemmar. Det nya erbjudandet slog alla förväntningar, redan innan Biocircuit lanserades, hade Easyfit Kaari sålt 60 premiummedlemskap genom bra marknadsföring och pre-sales.

Jag ser också många fler möjligheter när det gäller försäljning och marknadsföring som vi ännu inte har undersökt. Till exempel förmågan att erbjuda Biocircuit som gruppträning.

Maarit Koskinen – ägare Easyfit Kaari