Referens - Företag

Ett unikt samarbete har gjort företagsgymmet framgångsrikt

FotoTonje Lien Wold

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

Att fysisk aktivitet är viktigt för medarbetarnas hälsa vet de flesta företag idag. Allt fler implementerar därför olika aktivitetslösningar för att aktivera sina medarbetare. Men en utmaning kvarstår för många, hur ska man få sina anställda att faktiskt använda träningslösningarna och utrustningen?

Några som verkligen har upplevt framgång med sin tränings- och hälsosatsning är det urbana kontorshotellet Spaces i Oslo. I deras snygga lokaler, med häftig industriell stil, vill de inspirera sina hyresgäster till kreativitet och aktivitet. Spaces erbjuder alla sina hyresgäster hälso- och friskvårdstjänster. Detta gör man med hjälp av en extern part som står för motivationen och kunskapen när det gäller träningen, något som verkligen visat sig vara framgångsrikt.

Enligt Nada Saie, Global operation project manager på Spaces Works Oslo, ser de en ökande, positiv trend i hur många som använder friskvårdslösningarna. Men så har det inte alltid varit.

Spaces kontorslokal Oslo

Spaces består av nio våningar med ytor för co-working.

Ett gym som motiverar dig att träna

På en av Spaces kontor i Oslo fanns ett gym i byggnaden, men det användes inte. Neda Saie berättar att de saknade en engagerad person som tog ansvar för gymmet och såg till att det innehöll den träningsutrustning och redskap som folk faktiskt ville använda.

träningsyta Spaces

Ett område som annars skulle ha stått outnyttjat har idag gjorts om till ett funktionellt gym med samma industriella karaktär som resten av lokalen.

Relaterade produkter
Excite Live Run

TechnogymExcite Live - Excite Live Run

Läs mer

Vem ska gymmet anpassas för?

Den mest engagerade träningsentusiasten kommer nästan alltid att använda den träningsutrustning som finns tillgänglig. Men det är inte hans eller hennes hälsa vi oroar oss för. Det är den anställde som ständigt är sjukskriven eller klagar på värk som ofta beror på en dålig eller ohälsosam livsstil. Denna utmaning, att faktiskt nå ut till de som behöver träningen som mest, är något de flesta företag står inför. – Kjell Olav – Försäljningschef, Qicraft Norden.

Idag är gymmet och friskvårdstjänsterna på Spaces en av de mest populära tjänsterna de erbjuder. Framgången kom efter ett unikt samarbete mellan Spaces, House of Health och Qicraft Technogym. House of Health är ett företag som erbjuder engagerade fysioterapeuter och personliga tränare som brinner för hälsa, träning och människor.

Neda Saie Spaces

“Med hjälp av Qicraft och House of Health har vi lyckats skapa värde av den service vi tillhandahåller våra kunder. Nu ser vi att efterfrågan på våra friskvårds- och hälsotjänster ökar hela tiden. Tillsammans har vi lyckats skapa ett attraktivt erbjudande som folk faktiskt vill ta del av.”

Neda Saie
Global operation project manager, Spaces Works Oslo

Medarbetare är företagets mest värdefulla resurs

Medarbetarna är utan tvekan den mest värdefulla resursen ett företag har. Därför måste du också behandla dem som det, och sätta deras hälsa och välmående i fokus. Att erbjuda hälso- och friskvårdslösningar bidrar positivt till medarbetarens hälsa, men också till arbetsmiljön och arbetskulturen på företaget. Genom att välja en samarbetspartner som kan hjälpa till med professionell vägledning och motivation, som i detta fall House of Health gjorde, är en viktig framgångsfaktor för Spaces.

Från vänster Gregory Litsos, House of Health, Henrik Geelmuyden, Qicraft Norway AS, Nada Saie, Spaces Works.

Ägaren och sjukgymnasten Gregory Litsos, (Greg) är övertygad om att helheten av träning, kost och hälsa är kopplat till vår framgång och vårt välbefinnande. Det fanns dock ett villkor som var tvunget att uppfyllas ifall Greg skulle ta över ansvaret och förbättra förbättra tränings- och hälsolösningarna på Spaces. Han var bara intresserad ifall han fick arbeta med träningsutrustning från Technogym.

Greg House of Health kvalité och träningslösningar

“Technogym är utan tvekan marknadens bästa leverantör av träningsutrustning. Både när det kommer till funktionalitet och lösningar. Om du investerar i Technogym-produkter har du garanterat produkter som håller för evigt. Dessutom sätter du en standard som kvalitetsleverantör när du erbjuder kvalitetsprodukter.”

Gregory Litsos
Fysioterapeut och PT, House of Health

Spaces Works vill attrahera de bästa företagen och skapa en mångfald av kompetens som kan ge positiva synergieffekter för både människor och företag. Allt i Spaces är noga genomtänkt och implementerat. Både dem, och vi på House of Health, står för kvalitet så det är klart att även träningslösningarna måste göra det. – Gregory Litsos, ägare och sjukgymnast

Dina anställda tillbringar redan mer än halva dagen i dina lokaler, varför ska de behöva gå ut och träna eller söka sjukvård när du kan göra det mer tillgängligt för dem genom att erbjuda det de behöver ”in house”? – Gregory Litsos – Ägare och Fysioterapeut House of Health.

Nu används träningslokalerna under hela dagen och vi får feedback om att de även fungerar som en mötesplats för att diskutera affärer över avdelningarna och företagen. Nu bidrar friskvårdserbjudandet till att skapa de goda synergier vi var ute efter. Neda Saie, global operation project manager på Spaces Works Oslo

Hos Spaces kan du hyra möblerad kontorsplatser. Antingen som enskild person eller för ett helt företag.

Maximera nyttjandet av utrymmet – Investera i lösningar som ger lönsam verksamhet

Precis som de flesta andra företag ska Spaces drivas så lönsamt som möjligt utan onödiga driftskostnader. Dessutom önskar de maximera både nyttjandet av utrymmet och att erbjuda tjänster som ger nytta för både dem själva och hyresgästerna.

De nya lokalerna på Tullinløkka hade från början inte någon lämplig yta för ett gym. Men enligt Greg finns det alltid utrymme för aktivitetslösningar. Ett före detta skyddsrum i källaren förvandlades, med lite färg och kreativa lösningar, till ett funktionellt gym. Här kör Greg och hans personal flera PT-klasser per dag. I anslutning till gymmet finns även en separat sjukgymnastikmottagning. Både Spaces och House and Health är mycket nöjda med slutresultatet. Dessutom är detta ett rum som förmodligen skulle ha stått oanvänt annars.

En yta som annars skulle ha stått outnyttjad har nu gjorts om till gym.

Relaterade produkter
GROUP CYCLE

TechnogymGroup Cycle - GROUP CYCLE

Läs mer

Det handlar om att tänka flexibelt och hitta lösningar som täcker så många träningsbehov som möjligt, oavsett ålder och nivå.

Qicraft har lång erfarenhet av att erbjuda företagsgym och aktivitetslösningar till företag. Vill du titta på möjliga aktivitetslösningar för dina anställda, kontakta oss gärna genom att fylla i formuläret nedan.