Referens - Företag

För KG Knutsson är medarbetarnas hälsa är en framgångsfaktor

TextMy Allberg

FotoHimlaFoto

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

När medarbetarna fick önska förmån stod ett nytt gym högst upp på listan

KG Knutsson AB, eller KGK som de också kallas, är ett familjeägt företag som grundades 1946 av Knut-Göran Knutsson.  Bolaget jobbar med att föra människor framåt och skydda liv genom att hålla bilar, lastbilar, bussar och andra fordon säkra och rullande på vägarna. De jobbar med butiker och verkstäder under varumärket Autoexperten och har en av de större reservdelskatalogerna i fordonsbranschen – Autokatalogen. Där säljer de delar, tillbehör och förbrukningsvaror till nästan alla typer av fordon som går på land och för båtar.

Medarbetarna är viktiga för KGK och på huvudkontoret i Sollentuna implementerade man tidigt ett företagsgym. Dessvärre låg lokalen i en källare i grannhuset och utrustningen blev med tiden sliten och många tog sig inte dit. Detta var dock något man ville ändra på, man önskade få fler medarbetare i träning eftersom nöjda och hälsosamma medarbetare är en framgångsfaktor för bolaget. I samband med att en ny personalmatsal byggdes beslutades även att bygga ett helt nytt gym.

Carin Frånberg KG Knutsson AB, företagsgym, installation & service

“På ett professionellt och inlyssnade sätt satte sig Qicraft in i våra specifika behov för medarbetare, verksamhet och lokal. Upplägget som de presenterade blev därför precis det vi behövde och leverans och installation fungerade perfekt. Både medarbetare och ledning är mycket glada över investeringen vi gjorde i det nya gymmet. ”

Carin Frånberg
HRBP, KG Knutsson AB

Ny lokal skulle locka fler medarbetare till träning

När en ny lokal i kontorsbyggnaden byggdes insåg man att denna, med sitt stora ljusinsläpp och strategiska placering intill matplatsen skulle bli ett perfekt företagsgym. Men vart skulle man börja?  Vad skulle man införskaffa för utrustning? Vad ville medarbetarna träna? Man beslöt sig för att ta reda på vad medarbetarna ville träna genom att skicka ut en enkät. Svaren visade tydligt att konditionsträning var mest populärt följt av styrketräning med maskiner och fria vikter. Att företagsgymmet även skulle innehålla en större yta där man kan erbjuda gruppträningspass och egen träning var också viktigt.

Att göra tröskeln för träning låg för alla är av största vikt

Vårt mäl är att våra medarbetare ska må bra och orka, både i arbetsvardagen och utanför jobbet. Därför vill vi att så många som möjligt ska nyttja möjligheten att ha träningen tillgänglig. Genom att erbjuda lunchpass i både cirkelträning, yoga och linedance har vi även lyckats få de som normalt inte tränar att vara med, och gemenskapen det skapar för företagskulturen är häftig att se, berättar Carin Frånberg – HRBP på KGK.  Ännu ett sätt för att få medarbetarna att komma igång med träningen var att ta hjälp av en personlig tränare som tillsammans med de medarbetare som önskade la upp ett personliga träningsprogram.

Företagsgymmet är en fördel på många plan

För KGK är företagsgymmet en del av hjärtat i verksamheten och något man med stolthet visar upp för både kunder, leverantörer och kandidater som söker jobb.  Det är alltid lika roligt att visa upp gymmet och berätta om den satsning vi gör på våra medarbetares hälsa. Det är definitivt något vi tycker är en konkurrensfördel och som gör oss till en attraktivare arbetsgivare, berättar Carin vidare.

Carin Frånberg ISO

“För oss på KGK är kvalitet viktigt i alla led. Att välja Technogym som leverantör för vårt träningsutrustning var därför ett enkelt val. De står för den kvalité vi letar efter och är dessutom ISO-certifierade, vilket är en viktig kvalitetsstämpel för oss när vi väljer partners och samarbeten.”

Carin Frånberg
HRBP, KG Knutsson

Kvalitet är viktigt i alla led

Kvalitet är något som KGK tycker är viktigt. Det gäller allt från produkter och leverantörer till inredning och samarbetspartners. Därför var det naturligt att det skulle vara en viktig parameter även när den nya träningsutrustningen skulle köpas in. ”Eftersom kvalitet är något vi vill stå för i alla led, så var det självklar att detta skulle gälla även företagsgymmet. Vi vet att om man väljer kvalitet så gör man också ett hållbart val. Det är viktigt att utrustningen kan användas flitigt och att vi kan ha glädja av den under en lång tid framöver.  Att dessutom undvika att utrustning står obrukbar i väntan på reparation, samt de reparationskostnader som följer är också viktigt både ur träningsperspektivet men självklart även ur ekonomiska aspekt, berättar Carin Frånberg – HRBP på KGK.

Technogym den självklara leverantören av träningsutrustning

Företagsgymmet utrustades med maskiner och utrustning som medarbetarna själva önskade via enkäten som skickades ut. Konditionsutrustningen består av löpband från Excite-serien. Dessutom finns träningsmaskiner från Selection-serien för att kunna träna igenom hela kroppen. Behöver man hjälp med inspirationen så  finns det färdiga träningsprogram som man kan välja  tillgängligt, och sen behöver man bara följa programmet för att få ett effektivt träningspass.

 

Carin Frånberg KG Knutsson AB, företagsgym, kvalitet, hållbarhet

“Vi värdesätter att det är lika självklart för Technogym och Qicraft, som det är för oss på KGK, att alltid leverera hög kvalitet utan att tära på jordens resurser. Det stämmer väl in med våra värderingar och det nya gymmet har blivit något vi stolt visar upp för våra kunder, leverantörer och kandidater som söker jobb hos oss.”

Carin Frånberg
HRBP, KG Knutsson AB
Läs mer

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig skapa träningsmöjligheter för dina medarbetare?

De anställda är företagets viktigaste resurs, men ändå svarar många svenska företag att de vidtar få åtgärder för att ta hand om sina anställdas fysiska hälsa. Vill du titta på åtgärder som kan förbättra dina medarbetares hälsa och bidra till en bättre företagskultur? Läs mer om våra företagslösningar för en hälsosammare arbetsplats. Vi har lösningar som passar alla, oavsett vilken yta du har tillgänglig.  Kontakta oss idag så berättar vi mer.