Referens - Träningscenter

NTC Volt – lockar medlemmar med kunskap, kvalitet och träningsglädje!

FotoDaniel Fredriksson

Ett besök hos träningskedjan NTC handlar om mer än bara träning. De vill skapa en helhetsupplevelse. En plats som är modern och fräsch, och där alla känner sig välkomna. Med ett tydligt koncept och hög kvalitet på både personal och utrustning erbjuder de en plats där gemenskap och träningsglädje står i centrum. 

 

Målet är att skapa träningsglädje och gemenskap

NTC startade i augusti 2017, då Titti och Håkan Cederwall samt Jonas och Charlotte Carlén förvärvade företaget från den tidigare ägaren. Visionen var tydlig från start, och baserad på deras eget brinnande intresse för träning och hälsa.

NTC består idag av fyra stycken träningsanläggningar. Förutom de fyra ägarna har företaget 23 personer anställda varav några av dessa är egna företagare.

 

Titti NTC – träningsglädje

“Vår tanke och vision från början var baserad på vårt eget brinnande intresse för träning och hälsa. Viljan att förmedla träningsglädje på hög nivå och tillsammans med våra medlemmar skapa en anläggning där du upplever känslan av gemenskap, kunskap, professionalitet och glädje. ”

Titti Cederwall
Delägare, NTC

 

Vikten av att sticka ut i träningsvärlden

Att sticka ut i träningsvärlden idag är viktigare än någonsin då nya träningsanläggningar öppnar upp hela tiden. Träningsanläggningar måste vara tydliga i sitt erbjudande och sin produkt, så att medlemmarna vet vad de kan förvänta sig.

NTC vill sticka ut genom att erbjuda hög kvalitet när det gäller både utrustning och personal samt att medlemmarna alltid känna sig omhändertagen.

Vi på NTC är trygga i att veta att vi står starkt rent kunskapsmässigt, att alltid söka vidareutveckling för oss själva som individer och tränare för att vidare kunna förmedla det till våra medlemmar, gör att du alltid känner dig trygg och omhändertagen hos oss. Det är vår viktigaste hörnsten. Vi upplever att på marknaden i stort, handlar det ofta om att pressa tid, att det ”tränas för att man skall träna” utan att det nödvändigtvis finns en tanke bakom, och att det kan fattas engagemang och även kunskap på olika anläggningar vilket i sin tur drabbar medlemmen. Där är vi starka och tror stenhårt på vår modell, där glöd, intresse och kunskap är vårt största fokus! Att du som medlem blir sedd och omhändertagen är också en viktig faktor till att medlemmarna stannar kvar som medlemmar, berättar delägaren Titti Cederwall.

NTC Kista – ett häftigt boutiquekoncept

Volts erbjudande till sina medlemmar märks tydligt när man besöker NTC Volt i Kista. Det är en häftig anläggning med 4 olika tränings-boutiquer under samma tak. Som medlem kan du därför enkelt välja vilken typ av träning du är sugen på. Dessa 4 olika träningsboutiquer erbjuder man:

Gruppträning
Medryckande, rolig och effektiv gruppträning. För att kunna tillgodose fler klasser under dygnet erbjuder man även virtuella gruppträningspass som är integrerade i det ordinarie gruppträningsschemat.

Styrketräning
Träna på egen hand eller med en personlig tränare i det stilrena gymmet.

HIIT- träning
I bootcamp-hörnan erbjuds riktigt tuffa pass som man kan köra med instruktör, vänner, arbetskamrater eller på egen hand.
HIIT-ytan består av löpbanden Skillrun i kombination med träningsbänken Technogym bench.

Biocircuit – cirkelträning
Biocircuit erbjuder alla medlemmar kvalitativt styrketräning som är trygg, säker och utmanade oavsett nivå och mål. Första tillfället så går man tillsammans med en tränare igenom de rätta inställningarna. Efter det behöver medlemmen bara logga in på cirkeln och maskinerna justeras automatiskt och guidar användaren genom övningarna. Dessutom sparas alla träningsdata automatiskt.

Titti Cederwall förklarar varför man valde att satsa på Biocircuit:
Att man kan träna kvalitativ styrketräning på ett tryggt och säkert sätt är en av anledningarna till att vi valde att satsa på Biocircuit. De många möjligheterna till outstanding träning och det båda tuffa och skonsamma sättet att träna utvecklande. Biocircuit är ett fantastiskt mervärde för kund, på en riktig high quality produkt.

Medlemskap anpassade efter medlemmarnas önskemål ger nya intäktsmöjligheter

De 4 boutiquerna gör att Volt idag kan erbjuda flexibla medlemskap som bygger på vad medlemmen önskar ta del av. Och som medlem kan man alltså välja ett medlemskap som innehåller just den träning man önskar. För tillfället väljer NTC Volt att ”bjuda” alla sina medlemmar på Biocircuit-träning under en period, eftersom de vill hjälpa medlemmarna att enkelt få in den effektiva träning som man får efter ett pass i cirkeln. Men i framtiden kommer träning i Biocircuit vara en add-on-produkt som medlemmen kan addera till sitt medlemskap.

Tanken är också att använde Biocircuit i behandlingssyfte framöver, där NTC Volt tillsammans med en naprapat eller fysioterapeut kan hjälpa en patient att hantera sin träning och bli en tränande medlem på gymmet efter sin behandling.

titti cederwall kvalitet

“För oss är det viktigt att ha en tydlig linje i vårt kvalitetstänk, inte bara i personlig utveckling och kvalitet utan även när det gäller utrustning och maskiner. Att jobba med Technogyms utrustning borgar just för det. Det är riktigt snygga maskiner men framför allt är de innovativa, moderna och av riktig bra kvalitet!”

Titti Cederwall
Delägare, NTC