Referens - Hemmagym

Träna hos Carolina och Patrik Klüft

FotoDaniel Fredriksson

Paret Klüft erbjuder effektiv träning för både privatpersoner och företag

Många känner nog till Carolina och Patrik Klüft. Båda har långa och framgångsrika idrottskarriärer bakom sig. Även idag arbetar de både med träning på olika sätt och hemma på tomten har de designat ett gym som är tänk att användas av både elitsatsande ungdomar som vanliga motionärer.

Carolina Klüft nådde sina största framgångar i sjukamp. Hon har fortfarande Europarekordet på 7 032 poäng samt juniorvärldsrekordet i sjukamp. Vid 22 års ålder blev hon den yngsta friidrottaren genom tiderna att erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer: olympisk, världsmästerskap (inom- och utomhus) samt regional (Europamästerskap, inom- och utomhus).

Patrik Klüft var under början av 2000-talet Sveriges bästa stavhoppare. Han slog igenom 1998 då han satte svenskt rekord med 5,77.  Största framgången kom under VM i Paris 2003, där Klüft tangerade sitt personliga rekord 5,85 och tog bronsmedalj.

Träning är fortfarande en viktig del av vardagen

Även om idrottskarriärerna nu är över för Carolina och Patrik så är träning och vikten av fysisk aktivitet fortfarande något de båda brinner för och jobbar med på olika sätt. Carolina är idag som verksamhetschef för Generation Pep som är en ideell organisation som lanserades av kronprinsessparet 2016. Syftet är att genom att ena företag, organisationer och allmänheten sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

För några år sedan tog Carolina och Patrik steget att sälja sin villa söder om Stockholm och flytta till Järvsö i Hälsingland.
Vi på Qicraft hade glädjen att få åka dit och träffa paret, prata lite om träning och om deras hemmagym.

Hej Carolina och Patrik, hur hamnade ni här i Järvsö?
– Vi hamnade i Järvsö genom goda vänner. Vi hade hälsat på dom några gånger och fastnade då för byn. Sen ledde det ena till det andra.

Ni har installerat ett gym i en egen byggnad på er tomt. Vad är er tanke med gymmet och hur ska det användas?
-Tanken med gymmet är att kunna erbjuda exklusiv träning till gäster och företag som är intresserade av att få både träningsglädje och proffshjälp. Vi har haft allt från fokuserade elitaktiva till glada motionärer som gäster hittills. Utöver träning erbjuder vi upplevelser, utbildningar och föreläsningar.

 

Vad var viktigt för er när det kom till valet av utrustning?
-Vi ville ha utrustning som klarar att leverera till elitaktiva som tränar med oss men också produkter som motionären har glädje av.

Varför föll valet på Technogym?
Vi upplever Technogym som oerhört proffsiga med hög kvalitet på både produkter, service och bemötande.  Löpbandet Skillrun från Technogym är ett bra exempel på en sådan produkt tycker vi.

Gymmet paret Klüft har inrett innehåller förutom Skillrun, även rodd-maskinen Skillrow och en Olympic Half rack. Dessutom finns fria vikter och annan mindre utrustning som kan användas för att sätta ihop riktigt effektiva träningspass.

Hur har samarbetet med Qicraft fungerat?
-Helt fantastiskt! Vi är så nöjda och hoppas samverka även framåt. Vi kunde inte önskat oss en bättre leverantör eller ett bättre bemötande.

Tack snälla för pratstunden och lycka till med er satsning på träning och att aktivera människor. Det är ett otroligt viktig arbete ni gör och vi på Qicraft är glada över att få vara en del av er satsning!