Våra utbildare

Här hittar du en översikt över vårt utbildningsteam

 

Norberto Lacourt

Norberto

Redan som tonåring, efter några år som aktiv rugbyspelare och självlärd dansare, fick han förtroendet att träna yngre förmågor i rugbyns och dansens ädla konst. Idag har han mer än 17 års professionell erfarenhet som tränare. Allt började efter det att han beslutade sig för att avsluta sin rugbykarriär och sadla om till gruppträningsinstruktör.

Passionen till fysisk aktivitet ledde till att han idag kan titulera sig Personlig Tränare, Strength Coach och CrossFit-tränare bland mycket annat. Fram till för ett par år sedan var han en av Sveriges mest mångfacetterade tränare med allt från dans till kampsportspass i repertoaren, en egenskap som ledde till att NIKE signade honom till sitt tränarteam.

Energi och öga för detaljer präglar hans tränarstil och ”Hemligheten bakom att hålla sig i form är att aldrig sluta” är ett av hans motton.

Idag jobbar Norberto heltid på Qicraft bl.a. som Marketing Specialist

”För mig står Technogym för kvalitet, innovation och kunskap. Tre egenskaper jag själv strävar efter att utveckla och förmedla.”

Utbildar i:


Jessica Clarén

Jessica

Jessica Clarén är Nike Master Trainer & Specialized ambassadör, med världen som arbetsplats. Vinnare av Guldhjärtat. En av Sveriges största och mest inflytelserika träningsbloggare och erkända träningsprofiler. Jessica är också grundaren till She Rides och Strongher ambassadör.

Jessica är stark, snabb och ödmjuk med en härlig blandning av varm glöd och lugn. Hon är skåningen som växte upp mellan löpspåret och simbassängen. Pluggade bl.a. idrottsmedicin, nutrition, biomekanik under 7 år i Norrland innan hon landade i Stockholm. Sin examen tog hon som Interactive Art Director på Hyper Island. Jessica står med ena benet i träningsvärlden och andra i den digitala.

Hon började som instruktör 1998 och blev genast förälskad i mötet med deltagarna. Jessica söker ständigt efter mer och ny kunskap för att hitta nya dimensioner i sitt instruerande och vill se till att alltid sätta en nytänkande prägel på sina klassupplägg – holistiskt, genomtänkt, smart och kärleksfullt. 2013 upptäckte hon tjusningen med cykling utomhus och året därpå startade hon She Rides – en community för alla (främst tjejer) som cyklar.  Emellanåt satsar hon helhjärtat på att tävla på sadeln och har meriter som SM-guld i lagtävling tempo.

Jessica Clarén är idag Nike Trainer, instruerar klasser och försöker alltid göra allt med stort varmt hjärta och mycket humor. För Jessica är delad kunskap, dubbel kunskap. Då vi alla alltid har något att lära av varann.

Jessica  är extremt noggrann i sina val av samarbetspartners och uppdragsgivare. För henne är det viktigt att det är högkvalitativa produkter, sunda ideal och genuint bra värderingar, vilket är anledningen att hon valt att arbeta som utbildare för Qicraft och Technogym.

Utbildar i:


Linus Åberg

Linus

Linus är delägare på InMo medveten träning, som är ett tränings- och friskvårdsföretag som grundades 2005 i Stockholm. Han är utbildad och legitimerad naprapat sedan 2003. Linus håller utbildningar på Naprapathögskolan och Slingträning samt föreläser om belastningsergonomi och anatomi på PT-utbildningar.

Linus brinner för att hjälpa personer med träning genom att förbättra och rehabilitera nedsatta funktioner och skador. För honom är det viktigt att arbeta i ett team av välutbildade kollegor som kan komplettera varandra för att hjälpa kunden på bästa sätt. Han är stolt över att vara en del i Qicrafts kompetenta utbildningsteam. Technogyms produkter Easyline, Kinesis, Dap och Omnia, ligger honom varmt om hjärtat då de maskintyperna anpassar sig efter din kropp och dina förutsättningar på ett väldigt bra sätt. Hans gedigna anatomikunskaper kommer väl till användning för att förklara helheten i de mer komplex maskinerna i Technogyms produktportfölj.

Utbildar i:


Therese Berkovits

Therese jobbar som personlig tränare och gruppträningsinstruktör på WE Sigtuna. 2017 vann både hon och WE det prestigefyllda Guldhjärtat som Årets PT och Årets Gym.

Guldhjärtats motivering säger mycket om Therese;

”Denna, låt oss kalla henne för välmåendecoach, har under de snart 20 senaste åren inte bara fungerat som PT, utan även som gruppträningsinstruktör, massageterapeut och friskvårdsterapeut .Med en unik förståelse för smärta och utmaningar som en söndrig kropp kan ge, vill denna färgstarka person hela tiden lära sig mer. Allt för att ge sina klienter det optimala stödet de behöver för att nå sina mål. Denna coach och tränare ser det som en ära att få träna dem. Och gör det med hjärta och själ. Som personlig ”kropps-och livscoach”, med fördjupning i träning för strokepatienter, träning för gravida och nyblivna mammor. Ursprungligen från Göteborg, men bor nu närmare Mälarens vatten.”

Therese väg in i träningen började inte förrän vid 26 års ålder då Försäkringskassan och läkare ville sjukpensionera henne på grund av whiplash och fibromyalgi.

”Jag har under min resa lärt mig att lyssna på mig själv och inte alltid vad andra säger att jag klarar och inte klarar. Istället för att se smärtan som ett hinder, har jag lärt mig att den hjälper mig i mitt jobb som personlig tränare och gruppträningsinstruktör. PT är ett uppdrag jag tar mig an med äkta engagemang. Alla klienter har unika förutsättningar och min drivkraft ligger i att assistera dem att nå sina individuella mål på deras villkor.”

När Therese fick frågan att bli en del av Technogyms utbildar- och tränarteam var svaret enkelt;

”Att få jobba med Qicraft och Technogym, som är bäst i branschen och med deras starka, kunniga team, är en stor ära.  I mitt jobb använder  jag Technogym dagligen. Inte bara träningsutrustningen, utan även MyWellness och Prescribe. Det har underlättat mitt jobb otroligt mycket och är väldigt uppskattat av mina klienter. Det gör att jag kan hjälpa och följa mina klienter i deras träning, även när vi inte ses.”

 


Anders Backéus

Anders Backéus är Sveriges bästa roddare med den fysiska förmågan att bli en av de bästa i världen. Hans 7,16 l/min i syreupptagningsförmåga är det näst högst uppmätta värdet i svensk idrottshistoria, efter roddaren Lassi Karonen. Dessutom placerar hans personliga rekord på inomhusrodd honom som den näst snabbaste roddaren i Sverige genom tiderna. Anders bor i Vaxholm och tävlar för Vaxholms Roddförening. Han kom i kontakt med sporten för första gången hösten 2008, då han flyttade till Uppsala för att studera till civilingenjör. Som färdig civilingenjör inom kemiteknik och med flertalet SM-medaljer i bagaget har han nu siktet inställt på att ta medaljer på de stora mästerskapen.

Sedan hösten 2015 jobbar Anders som instruktör på Acid Training, ett HIIT-gruppträningsgym i centrala Stockholm. Det brinnande intresset för träning och för att hjälpa andra att nå sin fulla potential, har gjort att han vid sidan av sitt egna idrottande även coachar privatpersoner och företag.

”Det är underbart att få hjälpa andra att komma igång eller utveckla sitt motionerande. Jag tycker att det är fantastiskt att få dela med mig av mina erfarenheter kring tränings- och teknikutveckling inom konditionsidrotter i allmänhet och rodden i synnerhet.”

Utbildar i:


Charlotte Carlén

Charlotte är en sponsrad Reebok Atlet, Qicraft/Technogym Master Trainer och Les Mills Master Trainer. Hon är anlitad på utbildningar och conventions världen över och är internationellt känd för sin ledarstil som engagerar, berör och alltid har Dig i främsta rummet.

Med rötterna i dans har hennes klasser stor prägel av musikalitet och som Personlig Tränare och Gruppträningsinstruktör sedan början på 2000-talet har hon skaffat sig både bred och djup kunskap inom individuell träning samt träning i grupp.

Charlotte är utbildad beteendevetare och har hela sin karriär jobbat med förändringsledning, coaching och skapa framgångsrika team i olika branscher. Idag driver hon Norrtälje Träningscenter.

På frågan kring varför Charlotte valde att bli Master Trainer på Qicraft/Technogym svarar hon;

”Jag har flera anledningar till att jag vill jobba tillsammans med Qicraft och Technogym. Dels bedriver de stört coola innovationer inom branschen som dessutom är mätbart träningseffektiva vilket för mig är superinspirerande, roligt och utvecklande efter så många år i branschen. Den andra anledningen är att några av branschens absolut skarpaste hjärnor finns inom bolaget och det får mig att växa ytterligare som människa och inspiratör – man blir som man umgås!”


 

Urval av produkter