Artikel

Fillari magasin testade Skillbike

 

Fillari magasin: Skillbike är en robust, tyst och smart motionscykel

Kontakta oss
Försäljning

Fillari magasinet är det främsta mediet för cykelentusiaster i Finland. De testade Technogyms Skillbike och ger den högsta betyg. Enligt Fillari är Skillbikes bästa egenskaper dess pålitiliga och kvalitativa konstruktion, tysthet och anslutningsmöjligheten till bl.a. Zwift.

Strava Garmin Swift

Skillbike är en mycket robust och smart motionscykel som kan anslutas och är fullt komptibel med Zwift.

Fillari Magasin 6/2020

Tidningen Fillari testade Skillbike

”Technogym är en känd gymutrustningstillverkare och bekant för cyklister bl.a. genom sitt samarbete med italienska professionella cykelstall. Skillbike är en smart motionscykel med en mycket robust konstruktion, huvudsakligen avsedd för användning på gym och kan anslutas till Zwifts virtuella värld.

Skillbike kan justeras efter förarens dimensioner utan verktyg, men styrets position är begränsad till stångens höjd. Dock är detta inget problem, även långa cyklister kan hitta rätt ergonomisk körställning.

Motståndet justeras via spakarna på handtagen genom att ändra växel. Cykeln har åtta växlar, varav den tyngsta är 52-13 och den lättaste 36-28.

Att ansluta Skillbike till Zwift krävde lite mer bläddring i manualen än vanligt, åtminstone om du använder en Android-telefon för att ansluta. När cykeln och telefonen äntligen ”hittade och förstod” varandra gick anslutningen till Zwift-landskapet smidigt.

Skillbikes enda nackdel i den virtuella världen är att växlarna tar slut vid höghastighets-nedförsbackar.

När mer ansträngande övningar kördes på Skillbike betonades tystheten i produkten och motståndets jämnhet kändes naturlig.

Skillbike kostar 7 000 EUR, så det ingen motionscykel för varje hem. Vid flitig användning för cykelentusiasten som inte nöjer sig med mindre än det bästa, är produkten säker insvestering som förtjänar en självklar plats i hemmet.

Technogym distribueras av Qicraft. ”

Skillbike Testet har publicerats i Fillari-tidningens nummer 6/2020 (på finska).

Relaterade produkter
SKILLBIKE

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE

Läs mer

När mer ansträngande övningar kördes på Skillbike betonades tystheten i produkten och motståndets jämnhet kändes naturlig.

Fillari Magasin 6/2020