Artikel

Hur du planerar ett företagsgym

Vägen till bättre hälsa och en sundare livsstil kan börja på arbetsplatsen

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

Vår kropp är utformad för att vara i rörelse. För mycket stillasittande gör oss svaga över tiden och för med sig ett antal kroniska hälsoproblem och livsstilssjukdomar. Anställdas kroniska hälsoproblem kostar företag miljoner årligen. Utöver detta kommer livsstilssjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och diabetes. Faktum är att siffror från SSB visar att 5,9 procent av arbetskraften alltid är sjukanmäld.
Enligt NAV:s översikt över sjukfrånvaro som godkänts av en läkare är muskel- och skelettrelaterade sjukdomar den vanligaste orsaken till sjukfrånvaro.
Mycket av detta kunde ha undvikits genom att genomföra bra åtgärder på arbetsplatsen. Enligt arbetsmiljölagen finns det också en punkt som indikerar att arbetsgivare måste överväga åtgärder för att främja fysisk aktivitet bland anställda. Fysisk aktivitet ger engagerade, glada och effektiva anställda och är faktiskt den mest uppskattade förmånen bland många anställda.

Hur mycket utrymme har du tillgängligt för ett gym på ditt företag?

Att skapa medvetenhet om ohälsosamma vanor och tillhörande risker i din organisation är början på resan: beteendeförändring är målet. Att sätta fysisk aktivitet på agendan kan bokstavligen spara företaget kostnader, öka produktiviteten och hjälpa till att locka nya talanger. Vi vet hur man får det att fungera.

100 m2 eller mer tillgängliga för ett gym

100 m2 eller mer – När utrymmet inte är en utmaning kan du erbjuda dina anställda ett företagsgym motsvarande ett professionellt gym

När utrymme inte är ett problem kan våra träningslösningar för företag framstå som ett professionellt gym. Träningsutrustning från serien Artis fokuserar på användarvänlighet i kombination med hög prestanda, det senaste inom digitala lösningar och kommer i en exklusiv design. Förprogrammerade träningsprogram, oändliga träningsturer att utforska och allt inom underhållningsområdet är tillgängliga för användaren på en display likt en surfplatta. Intuitivt att använda och dina anställda kan spara och spåra all träningsinformation i MyWellness-appen från Technogym

 

Relaterade produkter
ARTIS Synchro crosstrainer

TechnogymARTIS® - ARTIS Synchro crosstrainer

Läs mer

50 m2 tillgängligt för ett gym

50 m2 – ger dig tillräckligt med utrymme för lösningar som uppmuntrar till aktivitet, hög prestanda och skapar energi. Styrka och konditioneringsmaskiner för alla behov.

Medelstora rum kan också anpassas och utformas så att de passar perfekt utifrån era behov och framstår som ett fulländat företagsgym. Ett träningspass här kan överföra den goda energin och engagemanget du hittar inom idrottsvärlden till din arbetskraft. Det är det som gör Skill Line till ett perfekt val.

Styrka, smidighet, snabbhet och uthållighet är de fyra pelarna som hjälper till att förbättra din fysiska förmåga och konditionen. Tillför energi under arbetsdagen, skapa engagemang och öka motivationen hos dina anställda genom att sätta upp olika tävlingar och utmaningar.
Relaterade produkter
SKILLROW

TechnogymSKILL LINE - SKILLROW

Läs mer

20 m2 tillgängligt för ett gym

20 m2 – Litet utrymme tillgängligt? Vi har lösningar för mindre rum, där du får olika konditions- och styrketräningsmaskiner för alla behov.

Litet utrymme för ett gym? Inga problem, vi har också en lösning för det. Allt börjar med Unity Self-kiosken. Ett användargränssnitt med pekskärm ger skräddarsydda pass för varje användare. Ingen tränare behövs. Oavsett vad dina anställda letar efter, oavsett om det är flexibilitetsträning, styrketräning eller träning för kondition eller eller viktminskning, kan vi leverera lösningar för relativt små rum. Cardio-maskiner från EXCITE-serien ger fantastiska träningsupplevelser oavsett nivå. Plurima är vad du behöver för att förbättra styrkan och tar minimalt med utrymme.

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

Biocircuit

Biocircuit – guidad träning, automatisk justering, passar alla nivåer

Om utrymme är en begränsning för ditt nya "wellness"-satsning, hur är det med tid? En konsekvent träningspass på gymmet kräver vanligtvis upp till en timme. Och hur är det med väntetiden till maskinerna? Biocircuit eliminerar ineffektivitet och levererar en komplett styrka och konditionsträning på bara 30 minuter. Hur? Användarna blir guidade från början, det finns en kort viloperiod mellan övningarna, automatiska inställningar och justeringar som följer varje användare, en inloggning och upp till 15 personer kan träna samtidigt utan problem.

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

Ingen yta tillgänglig för ett gym

Läs mer om Active Office här – ett koncept framtaget tillsammans med InMo för att skapa möjligheter och uppmuntra till fysisk aktivitet på arbetsplatsen.

Vi skräddarsyr lösningar för små, medelstora och stora företag

Träning är en viktig förmån som påverkar de anställdas hälsa och humör. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar anpassade till de anställdas behov, där vi också säkerställer att du ska få ut det mesta av det när du väljer att investera i dina anställdas hälsa. Vi erbjuder ett varierat och mångsidigt erbjudande som är anpassat till varje individs önskemål och tar höjd för alla nivåer. Vi är närvarande under hela processen och hjälper dig med allt från 3D-ritningar, val av utrustning och golv till finansieringslösning och serviceavtal. Se mer om vad vi kan erbjuda ditt företag här, eller använd kontaktformuläret nedan för att komma i kontakt med vår företagsavdelning.