Artikel

Hur lyckas du med gruppträningen på ditt träningscenter

Gruppträning är en magisk träningsform!

Medlemmar som tränar gruppträningspass verkar lyckas nå sina träningsmål i större utsträckning, stanna längre och på sikt bli några av de bästa ambassadörerna för att nå potentiella nya medlemmar. Att lyckas med gruppträning kan alltså resultera i nöjda medlemmar och medarbetare samt ett ökat medlemsantal.
Så hur lyckas man med gruppträningen på sitt träningscenter?

Träningsbranschen har under lång tid känt till vilken effekt gruppträningen har på sina medlemmar. Till de positiva effekterna hör merförsäljning, NPT och inte minst lojaliteten och tilliten som skapas till centren, klasserna och instruktörerna.

Effektivisera produkten och säkerställ kvaliteten

Gruppträningen har helt klart en unik position, och är kanske den viktigaste produkten på ett träningscenter. Men att skapa ett bra gruppträningserbjudande med engagerande pass och kunna stötta och utveckla instruktörerna är tidskrävande. Genom att effektivisera produkten kan du därför säkerställa kvaliteten på gruppträningen. De förproducerade gruppträningspassen från Technogym  ger en problemfri, professionell, användarvänlig och unik träningsupplevelse tack vare utrustningen och mjukvaran. Technogym är som fitnessvärldens Apple – det finns alltid det lilla extra när det gäller design, funktion och användarvänlighet.

När en medlem går på en GroupCycle-klass  kommer de att få en fantastisk träningsupplevelse, varje gång. De får ett cykelpass som kombinerar musik, visuella effekter och prestanda för att skapa en helhetsupplevelse som verkligen motiverar. Själva cykeln är designad efter högsta standard för komfort, precision och uppkoppling och mäter bl.a. RPM, watt, distans, kalorier, moves m.m. En skicklig instruktör guidar och inspirerar deltagarna till att få ut maximalt och efter klassen kan de enkelt följa sin utveckling i MyWellness-appen. Den fantastiska helhetsupplevelsen detta skapar gör att deltagarna kommer tillbaka. Och med hjälp av de förproducerade passen krävs det minimalt med arbete för träningscentret.

Ge instruktörerna den stöttning de behöver

De färdigproducerade passen med sina ramverk frigör tid för dig, som du som arbetsgivare istället kan lägga på att stötta instruktörerna och hjälpa dem att utvecklas in sina roller. Instruktörsjobbet är speciellt med sina korta arbetsveckor men samtidigt stora krav på förberedelser. Tiden som finns att som arbetsgivare finnas tillgänglig för instruktörerna brukar vara minimal. Men kan du genom att frigöra tid och finnas där i större utsträckning, leder det till nöjdare och lojalare instruktörer och i sin tur färre vikarier. Vi vågar också lova att nöjda instruktörer med säkerhet även leder till mer motiverande gruppträningspass och i slutändan en bättre medlemsupplevelse.

Ett bra sätt att utvärdera upp en instruktör är att börja med att gå på en klass. Ge instruktören beröm för de två-tre punkterna han är bäst på, och sätt upp en uppföljningstid där ni tillsammans går igenom passet. Här kan den gruppträningsansvarige fråga instruktören vilka styrkor och utmaningar han eller hon upplever. För det mesta kommer utmaningarna att ligga i linje med vad den ansvarige har observerat och det ger en smidig övergång till att sätta upp mål för vidareutveckling.

En instruktör som får positiv feedback och uppmuntran vill göra ett bättre jobb och utvecklas. Den stora fördelen med de färdigproducerade gruppträningsklasserna är att kvaliteten säkras med minimalt med arbete för både träningscenter, gruppträningsansvarig och instruktör. För deltagarna är fördelen gruppträningspass som alltid håller samma höga kvalitet.

Utrymmet för gruppträning behöver inte vara ett enskilt rum

Med olika instruktörer som använder sina olika styrkor kommer det varierade träningsutbudet att komma till sin rätt. Gruppträningspassen kommer färdigproducerade och kan användas i sin helhet eller så kan instruktören sätta ihop egna moment för att skapa sina egna unika pass.

Gruppträningspassen behöver inte heller hållas i separata rum, utan kan ibland med fördel köras på den generella träningsytan.
Skillrun-klasserna är ett exempel på klasser som kan köras utan ha ett separat rum. Genom trådlöst ljud kan deltagarna på passet få hela upplevelsen i sina hörlurar, medan andra som tränar på samma yta inte störs av ljudet. På så sätt kan utrustningen användas hela dagen och dessutom visas gruppträningspassen upp för andra som kanske normalt inte skulle gå på gruppträning. Och förhoppningsvis skapar det en nyfikenhet och kan leda till att fler testar gruppträningspassen.

En bra gruppträningsprodukt är enkel för medlemmen, instruktören och träningscentret. Technogym säkerställer allt detta, samt att medlemmarna alltid får den höga kvalitet de förväntar sig på varje pass.

Löpklasser med Skillrun
• Använd de färdigproducerade passen i sin helhet eller låt instruktörerna göra sina egna justeringar.
• Kan kopplas ihop med trådlöst ljud så att passen kan köras i konditionsdelen utan att störa andra. Detta leder till att utrustningen använd mer effektivt, istället för att stå i ett separat rum som står tom större delar av dygnet. Passet kommer även att synas för andra som tränar, vilket skapar en nyfikenhet.
• Skillrun-löpbandet justerar sig automatiskt efter banan – vilket gör det enklare för deltagarna.
• Lätt för deltagarna att justera hastighet och lutning m.m. vid behov, med hjälp av tydliga, stora knappar.

HIIT-klasser
• Unik sammansättning och användning av teknologi och utrustning som verkligen motiverar.
• Möjlighet att med videoguidning på skärmen visa nästa övning, vilket leder till effektivare pass och en sömlös övergång för medlemmen.
Technogym Bench säkerställer att all utrustning som behövs finns nära till hands
• Skillrun kommer med släde- och fallskärmsfunktion, som ser till att alla får en utmaning.

Cykelklasser med Group Cycle
• En fantastisk träningsupplevelse som med hjälp av ljus och ljud skapar en unik och häftig träningsmiljö.
• Det är enkelt för deltagarna att följa sin träningsdata på storbildsskärmen.
• Alla inställningar på cykeln är intuitiva och lätta att justera under passet.
• Låt inte cykelsalen stå tom hela dagen. Med Virtual class kan du erbjuda pass kontinuerligt under dagen, utan instruktörer.