Artikel

6 tips på hur du får det perfekta hemmagymmet – enligt Kelly Hoppen

I dag tillbringar vi allt mer tid hemma och önskan om det perfekta hemmagymmet är stor för många. Den välkända och högt eftertraktade inrednings- och produktdesignern Kelly Hoppen vet hur du ska tänka för att skapa det ultimata träningsgymmet hemma.

Photo courtesy of kellyhoppeninteriors.com

 

 

Kelly Hoppen har mer än 41 års erfarenhet av att jobba inom designindustrin. Känd över hela världen med en stil där öst möter väst har hon en kärlek för rena linjer och neutrala toner. Hon har anlitats av kunder över hela världen och har satt prägel på såväl privata hem, båtar, jetflygplan och stora kommersiella projekt som hotell, barer, restauranger, kontor och höghus.

 

 

 

 

”Ett sätt att få in hälsa i ditt hem är genom att designa ditt eget hemmagym. Ett gym som både visuellt är snyggt och motiverande gör att sannolikheten för ett träningspass ökar”

Inredningen i hemmet blir allt viktigare ju mer tid vi tillbringar där och under de senaste åren när trenden kring hälsa och välmående ökat vill vi att inredningen hemma hjälper oss att leva ett hälsosammare liv. Kelly Hoppen menar att det inte behöver vara så svårt att få till den känslan hemma.

6 saker som Kelly Hoppen tycker att du ska tänka på för ditt hemmagym

När du inreder ditt hemmagym så är det några saker du behöver tänka på. Självklart behöver du ha bra utrustning men belysning, färger, dekorationer och rummets akustik är minst lika viktiga. De här detaljerna hjälper dig att få ett utrymme som matchar dina individuella behov, oavsett om du hellre vill ha ett lugnt och rofyllt rum eller ett rum som är motiverande och ger hög energi.

The design of Cross Personal for the perfect gym

1. Belysning

Om du har ett begränsat utrymme är belysningen och färgvalen av högsta vikt. I den bästa av världar skulle rummet också ha ett naturligt ljus som kommer in genom fönster eller glasdörrar vilket får utrymmet att verka större. Men du kan enkelt skapa en öppen och luftig känsla med mjuka vita glödlampor och vita väggar. En bekväm belysning är verkligen ett måste för du vill inte få ett jobbigt ljus i ögonen när du tränar nere på mattan. Ha hellre golvbelysning som skjuter ljuset uppåt istället. Det bästa är om du har en spegelvägg så du kan se exakt vad du gör och kan korrigera din hållning om det behövs. Speglarna hjälper också till att ge en illusion av att rummet är större.

Kontakta oss
Erica Åkerlund

Erica Åkerlund

Home Sales Specialist

+46 (0)709 71 21 72

2. Färger

Färger kan verkligen påverka vårt humör: ljusa färger kan skapa en lugnande miljö medan starka färger kan öka rummets energi och hjälpa till att boosta din motivation till träningen. Det är också viktigt att tänka på att artificiell belysning kan passa olika träningsstilar, det vill säga vissa människor gillar starkt och naturligt ljus för att det ger energi, medan andra föredrar ett mer dämpat ljus och färgade nyanser.

3. Inredning

Gillar du en lugn och rogivande miljö kan du satsa på att inreda ditt hemmagym med ormbunkar eller bambuträd då det kan hjälpa till att förstärka känslan du är ute efter. Som en extra bonus kommer växterna också öka syrenivån och rena luften i ditt gym.

When gym equipment can also be an element of decor

4. Underhållning

Kanske är du en av dem som gillar att ha lite underhållning för att hålla motivationen uppe under ett träningspass. I så fall kan du sätta upp en TV på väggen eller investera i en utrustning som har en integrerad TV-skärm. Jag har själv Technogym Cross Personal och Run Personal i mitt hemmagym, som båda har Technogyms digitala skärm som jag använder för att se på tv eller filmer på Netflix. Jag ringer också Skype-samtal med den inbyggda webbkameran.

5. Akustik

Musik är ett annat sätt för att hålla motivationen uppe under ett träningspass vilket gör att akustiken i rummet är viktig. Min Cross Personal har integrerade Dolby Surround-högtalare vilket gör att jag kan dra på min favoritspellista direkt från utrustningen under träningspasset genom att använda den inbyggda musikappen.

6. Utrustning

Design är ett grundläggande inslag i Technogyms Personal Line. Designad i samarbete med den kända arkitekten och designern Antonio Citterio är den här utrustningen det självklara valet för alla som inreder ett hemmagym. Det här är inte utrustning som förfular sin miljö eller måste gömmas undan när de inte används. Personal Line passar naturligt in bland övriga möbler. Du behöver inte heller ha en stor variation på utrustning för att kunna göra en helkropps-workout. Mångsidig utrustning som Technogyms Kinesis Personal ger dig stor variation på en liten yta så att du lätt kan köra ett helkroppspass varje dag. Den fungerar också som en spegel när du inte använder den.

Hemmagym – frågor & svar

Vi frågade Kelly om tips kring hennes eget hemmagym vilket kan vara användbart för den som precis står i startgroparna för att inreda ett gym.

Vad var viktigast när du inredde ditt eget hemmagym?

– Jag tränar varje morgon, jag älskar det, så för mig, var det viktigt att jag hade tillräckligt med utrymme för att göra mina core-övningar. Jag kör två viktpass i veckan med min personliga tränare Efua Baker, styrketräning med Joslyn Thompson, pilates med Kamran Bedi och så springer jag också. Så det behövdes finnas utrymme för mig att kunna göra allt det här. Behaglig belysning var ett måste, såväl som ett AV-system då bra musik är grunden för kondition och hälsa.

working out with style

Vad är viktigast att tänka på när du designar ett hemmagym för en kund?

– Alla kunder är unika och alla har olika träningsstil, så det viktigaste är att tänka noga kring vad kunden ska använda sitt gym till. De flesta människor tycker om att ha en cross trainer, ett löpband och en golvmatta, men de vill kanske också ha utrymme för att kunna använda en balansboll, en barre-stång för balett, några vikter, en roddmaskin med mera. Det är ingen idé att sätta in ett löpband om de inte älskar löpning och om de framförallt tränar dans eller pilates behöver det finnas gott om golvutrymme.

Varför skulle du rekommendera Technogym Personal Line? Vad skiljer den från andra liknande varumärken?

– Jag älskar Kinesis Personal för den är toppen för motståndsträning. Gymutrustning måste först och främst vara funktionell, vilket betyder att vissa saker som storlek inte kan kompromissas bort, men det jag älskar med Technogyms utrustning är att estetiken går hand i

hand med designen. Det jag gillar med mina Technogym-delar som jag har hemma är att de har speglar vilket skapar en illusion som får ögat att se större saker som mindre, vilket är fantastiskt för små ytor som ett gym.

Vilka är dina främsta tips för någon som ska skapa ett eget hemmagym?

– För att kunna skapa det perfekta gymmet för dig måste du först och främst vara ärlig med vad du ska göra där och vilken utrustning du kommer behöva. När du skissar upp en plan för golvytan, var praktisk med utrymmet så att allt du kommer behöva får rum. Du kommer inte gilla att träna där om allt står för nära varandra och om du inte har lämnat plats för pilates, yoga eller stretching. Lägg till ett par personliga föremål, något som är speciellt för dig som till exempel ett par snygga fotografier på väggarna.