Artikel

TECHNOGYM officiell leverantör av träningsutrustning till sommar OS i Tokyo 2021

 

 

Kontakta oss
Marianne Bryhn

Marianne Bryhn

CMO Qicraft Group

+47 918 58 000

Organisationskommittén för de olympiska och paralympiska spelen i Tokyo 2021, välkomnar TECHNOGYM som officiell supporter till Tokyo 2021

TECHNOGYM S.p.A. (Technogym) har tecknat kontrakt med The Tokyo Organizing Committee of the Olympic and Paralympic Games (Tokyo 2020) som officiell supporter och har blivit en officiell leverantör i kategorin träningsutrustning.

Technogyms olympiska resa

Technogyms olympiska resa startade redan i Sydney år 2000, och sedan dess har Technogym varje år blivit vald som den officiella leverantören av träningsutrustning till de olympiska spelen. Det nära samarbetet som sträcker sig tillbaka över 10 år är resultatet av gemensamma värderingar. De olympiska spelen är inte bara de största sportevenemangen i världen utan även en hyllning av sporter som främjar kulturen för mentalt och fysiskt välbefinnande på global skala. De senaste sju olympiska spelen har Technogym levererat sina mest innovativa produkter och teknik till atleternas gym.

Den värdefulla feedbacken från idrottare inom flera idrottsgrenar har varit oerhört betydelsefull för Technogym och deras utveckling och förbättring av sina produkter. Vår relation till OS har blivit en viktig plattform där sporten hjälper oss att kommunicera och uppnå vårt uppdrag: att uppmuntra den globala befolkningen till mer fysiskt aktivitet.

Vi är mycket glada och stolta över att Technogym återigen har valts ut som den officiella och exklusiva leverantören till OS i Tokyo. Detta är för oss ännu en milstolpe, ett tydligt tecken på att vi är den marknadsledande aktören som fortsätter att leverera de mest innovativa lösningarna och produkterna inom tränings, hälso- och prestationsindustrin. Att vara den exklusiva leverantören till OS för åttonde gången, är för oss och alla våra partners ett starkt erkännande och bevis på att ”Champions train with Technogym”. Detta är en möjlighet för oss att ytterligare stärka vår mission – ”Activating People”.

Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group

Technogym har varit officiell leverantör till sju olympiska och paralympiska spel sedan 2000. Över 50 miljoner människor tränar varje dag på Technogym-produkter världen över. Technogym kommer att tillhandahålla träningsutrustning för 30 platser inklusive Olympic och Paralympic Village, tävlings- och träningsplatser för idrottare att träna före och under de olympiska och paralympiska spelen. Det huvudsakliga träningscentret, som ligger i Olympic and Paralympic Village i Harumi Waterfront District i Tokyo, kommer att finnas tillgängligt för idrottare under hela perioden och kommer att vara utrustat med ett brett sortiment av produkter för att täcka alla behov inom varje sportdisciplin. Under Tokyo 2021-spelen har över 10 000 olympiska idrottare och 4 000 paralympiska idrottare tillgång till ett urval av de bästa och mest innovativa produkterna som täcker konditionsträning, styrka och funktionell träning.

Yoshiro Mori, president Tokyo 2021, välkomnade tillkännagivandet och kommenterade:

”Vi är glada över att välkomna Technogym som en officiell supporter som levererar träningsutrustning. Technogym har levererat träningsutrustning till tränings- och tävlingsplatser i tidigare spel (totalt åtta stycken inkl. Tokyo 2020), vilket gör det möjligt för idrottare att förbereda och uppnå sina bästa prestationer under spelen. Tillsammans med Technogym skapar vi en miljö där idrottare kan prestera på absolut toppnivå under OS i Tokyo 2020.”

Nerio Alessandri, president och grundare av Technogym, kommenterade:

”Vi är mycket stolta över att vara en officiell supporter för de olympiska och paralympiska spelen i Tokyo 2020. På Technogym arbetar vi varje dag för att skapa de mest innovativa produkterna för att stödja idrottare att nå sina mål.
Denna viktiga prestation representerar en seger för hela Technogym-teamet.”

I gott sällskap

Förutom 67 japanska partners inkluderar sponsorprogrammet Tokyo 2020 även nio andra globala partners. Dessa är Alibaba, Atos, Bridgestone, Coca-Cola, Omega, Panasonic, Procter & Gamble, Toyota och Visa.

Technogym – ett världsledande företag inom tränings- och sportutrustning

Technogym grundades 1983 och är en världsledande internationell leverantör av teknik- och designdrivna produkter och tjänster inom hälso- och träningsbranschen. Technogym tillhandahåller ett komplett utbud av konditions, styrke- och funktionell utrustning. Med över 2 300 anställda och 14 filialer globalt, finns Technogym för närvarande i över 100 länder. Mer än 80 000 träningsanläggningar och 300 000 privata hem i världen är utrustade med företagets produkter. Technogym är ett referensmärke inom sportsektorn och en långvarig partner för lag och idrottare som tävlar vid OS. Technogym är även stolt partner till Real Madrid CF, Juventus FC, Milan AC, Inter och Paris Saint Germain i fotboll, US Tennis Federation och PGA Golf Tour.