Artikel

Träning som ger resultat

TextNorberto Lacourt

Det är många som säger att det är träningen som blir av som ger resultat. Det stämmer, men bara till en viss del.

Tid är något som de flesta av oss som ser som en av dagens mest värdefulla resurser. Just tidsbrist har pushat våra träningsrutiner till att bli kortare och träningsbranschen söker ständigt efter nya protokoll och metoder för att erbjuda så bra resultat som möjligt på så kort tid som möjligt.

HIIT och TABATA är delvis resultat av våra beteendeförändringar kopplade till hur vårt samhälle i allmänhet utvecklas. Att kunna träna var som helst, när som helst är också något vi idag kan göra, egentligen helt obehindrat tack vare digitaliseringen. Grupp och personliga tränare bär vi numera runt på, och är alltid tillgängliga, i mobilen, klockor och andra typer av s.k. wearables.

Oavsett hur kunnig man är så är det alltid skönt att bli guidad, motiverad och coachad av en professionell tränare, antingen på gymmet eller digitalt. Det är just gränsen mellan det digitala och fysiska vi suddar ut genom våra digitala lösningar.

Prova själv, ladda ner Mywellness för bättre träningsresultat, gratis träningsprogram och övervakning av all din träningsdata. Din bästa digitala träningscoach helt enkelt.

 

Expresspass på gym

SWEAT IT i London erbjuder HIIT pass på 30 min. Det är egentligen ingenting nytt, det har flera gym även i Sverige gjort väldigt länge. Den stora skillnaden nu är att effektiviteten har ökat tack vare förfinade tekniska lösningar. Numera kan du i realtid se effekten av din träning och svart utvärdera dina resultat.

SWEAT IT erbjuder även tips och färdiga program som deras medlemmar kan göra i hemmet eller på exempelvis semestern. Fler och fler gym har äntligen förstått att de bästa kunderna är de som faktiskt får resultat och når sina mål. Detta innebär att finnas tillgänglig även utanför gymmets fyra väggar.

Träning som ger resultat

Nå, vad ska jag träna? Hur länge? Vad är bäst?
Ständiga frågor som är oerhört svåra att svara på genom allmänna rekommendationer. Alla har ju olika mål med sin träning… eller?

För att få resultat, oavsett om det handlar om viktuppgång, viktnedgång, bättre flås eller ökat välbefinnande, bör du ha en plan.

Här är några konkreta tips:

  1. Kortsiktiga mål. Något du kan eller vill förändra förhållandevis enkelt, som i sin tur leder till att nå mer långsiktiga mål. Gå upp tidigare, lägga dig tidigare, äta bättre frukost, boka träningen i kalendern och faktiskt genomföra den, etc. Vill du springa ett maraton? Börja då löpa istället för att fundera på vilka övningar som kommer att göra dig till en bättre löpare. Vill du gå ner i vikt? Börja då med att öka träningsmängden, istället för att samtidigt förändra kost, sömn och köpa nya träningskläder. Oftast kommer det på köpet, bara du börjar röra på dig oftare. Det kan egentligen vara vad som helst men det ska vara något specifikt och inte tidsbegränsat. Det här är något som ska vara hållbart, dvs. förlika dig med tanken att så kommer det att vara resten av ditt liv.
  2. Långsiktiga mål. Varför tränar du? Vad ärlig mot dig själv och tänk smart, de ska gå att uppnå, även om det blir en jobbig resa. Här är det också viktigt att vara så specifik som möjligt eftersom förändringar kräver fokus och uthållighet. Att ha flera mål resulterar ofta i onödig stress som motarbetar hela förändringsprocessen.
  3. Börja! Att vänta på ”rätt tillfälle” kan resultera i att en hel livstid passerar förbi utan att några förändringar har skett. Det kommer du förmodligen att ångra. Det finns inga ”jag ska bara…” Eller jo, i Alfons Åberg böckerna.

Ladda ner Mywellness för bättre träningsresultat, gratis träningsprogram och övervakning av all din träningsdata. Din bästa digitala träningscoach helt enkelt.

 
Kontakta oss

Följ oss också på Instagram och/eller Facebook

Söker du mer inspiration? Kolla in vår Youtubekanal.