Referenser

Hur kan du öka intäkterna på ditt gym?

Undrar du hur du kan öka lönsamheten på ditt träningscenter?

Ta del av lärdomar och lösningar från några av våra kunder.

Hur man kan öka försäljningen på sitt träningscenter är en fråga nästan alla ägare ställer sig. Vilken typ av tjänster och koncept ska man erbjuda för att öka omsättningen. I den här artikeln presenterar vi några lärdomar och lösningar som några av våra kunder har implementerat för att lyckas öka sin omsättning och få nöjdare medlemmar. 

 

Kontakta oss
Försäljning

1. Biocircuit och digital träning blev en nyckel till framgång

2020 var ett underligt år för oss alla. Under en period då många var skeptiska till att besöka gym lyckades Annie Fältman, som är delägare och driver fyra gym (360 Träningscenter) i Skellefteå, generera 439 leads, där 26% registrerade sig som nya medlemmar, vilket resulterade i att de lyckades öka omsättningen avsevärt trots de utmanande omständigheterna.

Redan tidigt i Coronapandemin insåg Annie att något måste göras för att motivera medlemmarna att fortsätta träna. 360 Träningscenter valde att testa en rekryteringskampanj, där de använde den innovativa cirkelträningen Biocircuit för att generera leads. Strategin var enkel, en gratis månad med premiummedlemskap, till de medlemmar som lyckades rekrytera tre vänner. Läs hela artikeln här.

 

 

2. Fantastiskt mottagande av Norges coolaste löpbandspark för studenter

Sit har Norges första och största löpbandspark med Technogym Excite Live.

Sit (Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik och Ålesund) riktar sig till målgruppen unga, tekniskt intresserade studenter och erbjuder Norges coolaste löpbandspark på deras gym, Portalen i Trondheim. Med alla de högteknologiska möjligheterna du kan drömma om i ett löpband, var valet enkelt när löpbandsparken skulle uppgraderas. Det blev 20st Technogyms Excite Live Run-löpband.

 

Foto: Julie Kristin Sjøhaug

Studenter kan delta i digitala löppass, springa i olika miljöer och träna löpteknik – allt medan de laddar sin mobil och tittar på deras favoritprogram på Netflix. Löpning har aldrig varit roligare för användargruppen som är vana vid mycket skärmtid.

Chefen för avdelningen för tränings- och idrottsanläggningar, Thomas Simonsen, säger att under perioden 2020 då gymmen var tvungna att stänga, intensifierade de arbetet med att utveckla olika erbjudanden för online-träning.

 

”En del av vår strategi är att i större utsträckning använda digitala innovationer. Under pandemin har vi försökt upprätthålla den höga standarden som förväntas av oss. Vi arbetar för att motivera fler människor. Träning och sport är mycket viktigt för studenterna, och vi ser detta som ett välfärdserbjudande.

Mottagningen av den nya löpbandsparken i Portalen har bara varit positiv. ”Vissa har till och med varit helt lyriska! Hos oss förväntas en hög standard, vi är välkända för kvaliteten på utrustningen – vi rankar alltid högt på detta i kundundersökningar ”.

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

3. Effektiv cirkelträning med BIOCIRCUIT gav 100 nya medlemmar på 6 veckor

En lönsam och platsbesparande affärsmöjlighet. 

När Sprek och Blid Sotra skulle öppna dörrarna till Biocircuit Sotra var det ingen tvekan om att Technogyms Biocircuit-koncept var en smart investering. Biocircuit är en automatiserad cirkelträning som erbjuder en effektiv lösning för att kunna erbjuda en enklare och mer personlig träningsupplevelse.

Efter endast sex veckor hade över 100 medlemskap sålts och både befintliga och nya kunder använder ett premiummedlemskap (699 kr/ månad) där de får tillgång till ett guidat, effektivt och säkert träningsprogramprogram.

Mottagningen av Biocircuit har överträffat alla förväntningar! Många tycker det är skönt att slippa ”tänka själva” och bara komma till gymmet och köra ett träningspass som är förbestämt, och där alla inställningar automatiskt anpassar sig efter just dig. Biocircuit erbjuder effektiv träning med styrka- och konditionsträning på ett sätt som passar alla, oavsett ålder och mål, med smart utrustning – på en liten yta.

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

4. Nå ut till alla kunder med Live- och On-Demand-träning.

Ta gymmet till kunden när kunden inte får eller kan komma till gymmet.

Pandemi eller inte, träning tillgängligt där kunden befinner sig är här för att stanna. En del av de befintliga medlemmarna har vant sig vid hemmaträning under ”restriktionerna”, mycket tack vare ett bredare utbud av digitala träningstjänster, och har helt enkelt fått nya preferenser. Dessutom har hem med egna träningsrum blivit vanligare. Det kommer att fortsätta vara viktigt att kunna erbjuda Live and-On Demand-träning även i fortsättningen, pandemi eller inte.

Sprek Trening har tagit ett bra grepp om tjänster som är som skapta för de kunder som värdesätter det sociala i en gruppträningsklass och som gillar att gå på en fast tid vid samma tidpunkt varje vecka. Samtidigt får de tag i kunder som har en något annorlunda vardag där det inte alltid passar med klasserna som erbjuds och därmed inte får full nytta av ett traditionellt träningsabonnemang. Kunder som gillar att inkludera teknik i sin träning på gymmet har också sina behov täckta, med möjlighet att ansluta till andra träningsappar och andra medlemsfunktioner som en bra app bör ha.

För att möta marknadens förväntningar kommer Sprek fortsätta använda och leverera bra teknologiska tjänster och produkter i framtiden. För att kunna göra detta har vi valt Technogym som vår teknologi- och utrustningsleverantör, en av världens största och mest framåtblickande leverantörer av högkvalitativ träningsutrustning och användarvänlig träningsteknologi.

Få en attraktiv och aktuell kundbas – Ökad kundlojalitet och mindre bortfall med LIVE och On-Demand

Förutom alla medlemsfunktioner har plattformen blivit ett oumbärligt arbetsverktyg för Spreks anställda. Här skapas skräddarsydda träningsprogram som medlemmen har tillgång till i sin användarprofil i appen eller i träningsutrustningen. Det är medlemmen som är i fokus, tekniken är bara ett stöd för att ge en så bra medlemsresa och träningsupplevelse som möjligt.

För dem som driver ett träningsföretag är det viktigt att kunna erbjuda Live and-On Demand-träning. Om en medlem kan välja när och hur hen tränar och med vilken instruktör, skapar det mervärde för medlemmen och i det långa loppet kan det också finnas en anledning till att de behåller sitt månatliga engagemang.

 

Relaterade produkter
Mywellness GO HYBRID

TechnogymMywellness GO HYBRID

Läs mer

Våga förnya. Vad gör du när du vill få ut mer av din medlemsbas? Ett sätt att öka dina intäkter på ditt gym är att erbjuda en nyhet samtidigt som du vågar ta betalt för det. På detta sätt bygger du förtroende för dina tjänster och skapar mervärde för kunden som tränar på ditt center.

Det finns många olika möjligheter och det är relativt lätt att komma igång. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi tillsammans kan skapa unika träningsupplevelser för dina medlemmar.