Artikel

Underhåll av träningsutrustning från Technogym

TextAndreas Hed

Kontakta oss
Andreas Hed

Andreas Hed

Nordic Customer Care+ Manager

+46(0)70-856 12 41

Underhåll är nyckeln till att spara pengar och undvika driftstopp

Vi vill ge er tips på hur ni kan spara pengar genom att öka livslängden på era maskiner.

Undvik driftstopp och onödiga reservdelsköp – Proaktivitet är extremt viktigt när det kommer till att erbjuda medlemmarna en välfungerande maskinpark och därmed en bra träningsupplevelse.
Alla vet att välfungerande, ren och hel träningsutrustning är en av huvudpelarna i ett gyms verksamhet.

Teckna serviceavtal – Qicraft Sweden

Städning är också underhåll

Det första och kanske viktigaste tipset är mycket enkelt, städa.
Se till att alltid hålla dammfritt runt maskinerna, främst runt maskiner som innehåller elektroniska komponenter som t.ex. konditionsmaskiner.
Damm skadar elektroniken i maskinen och ett enkelt sätt att förskona sig från att t.ex. behöva köpa en ny databox till löpbandet, kan vara att en gång var fjortonde dag öppna främre kåpan och dammsuga och torka bort smuts och damm. Ännu enklare är att dagligen dammsuga under och runt löpbandet. Finns det inget damm kring löpbandet, finns det heller inget damm som kan ta sig in under kåpan.

All elektronik riskerar att ta skada av damm och det är därför en lönsam investering att satsa lite extra på att hålla rent då dessa komponenter är dyra att byta ut.

Rengör rätt

Ett annat mycket viktigt tips är att rengöra på rätt sätt. Fukt kan också vara en stor anledning till att elektroniska komponenter går sönder. T.ex. kan skärmar på konditionsmaskiner gå sönder på grund av fuktskador. Spraya aldrig rengöringsspray eller vatten direkt på en skärm, välj istället att fukta papper och torka sedan av skärmen med det fuktade papperet.

Välj rätt rengöringsmedel

Starka rengöringsmedel som innehåller alkohol eller andra uttorkande och/eller frätande ämnen kan torka ut dynor som då slits i förtid och spricker eller tappar färg.

Rengöring av träningsutrustning från Technogym – Qicraft Sweden

Ibland kan det vara dyrt att försöka vara sparsam

Byt ut förslitningsdelar i tid. Valet att exempelvis inte byta ut en löpbandsmatta i tid kan få dyra konsekvenser. Risken finns att detta till slut leder till att flera kostsamma komponenter måste bytas ut p.g.a. det ökade slitaget som den slitna mattan skapat.

Se och ladda ner vår underhållsmanual: Underhåll av Technogyms maskiner

Vi finns här för er, för att ni ska kunna ge era kunder den bästa träningsupplevelsen.
Kom ihåg; ”att ta hand om det man redan har kan ibland vara den bästa investeringen.”