Referens - Träningscenter

King4fit lockar medlemmar med upplevelsebaserad träning

Ett premium träningscenter som ger medlemmarna hög kvalité och gemenskap i träningen

King4Fit är ett förstklassigt gym i Kuninkaanmäki, Vanda, Finland som erbjuder sina kunder engagerande träningsupplevelse av högsta kvalitet. Förutom att gymmet är utrustat med toppmodern träningsutrustning, blir kunderna även bortskämda med coachning, yoga, small grup-klasser och guidade träningspass. I de vackra lokalerna har ingenting lämnats åt slumpen. Här är interiören och träningsutrustningen noga utvalda för att ge en exklusiv men harmonisk atmosfär.

Kvalitetstjänster för en mindre kundbas

Drömmen om att äga ett eget träningscenter förverkligades så snart entreprenörspartnern och lokalen var på plats. Tillsammans med sina makar ville Aino-Kaisa Komulainen och Tony Strömsholm bygga ett gym som inte var som alla andra. Förutom att kunna ge medlemmarna det bästa träningspasset, ville de även erbjuda en atmosfär som skulle ge en paus från vardagens stress med en touch av lyx. Området där gymmet skulle etablera var ett fashionabelt bostadsområde, och tanken var att etablera ett gym med kvalitetsservice som riktade sig till en specifik målgrupp.

 


"Vi drömde om att skapa en gemenskap. Istället för att sikta på de stora massorna där du bara blir en i mängden vill vi erbjuda tjänster av hög kvalitet som motiverar på en mer personlig nivå och som skapar en unik och social gemenskap", säger Aino -Kaisa.

Beslutet och modet att våga satsa på en mindre målgrupp kom efter mycket planering och kartläggning av den potentiella målgruppen i området.

I samarbete med en partner blev visionen verklighet

För att nå den uppsatta vision var det viktigt med en kompetent partner som kunde implementera idéerna och även stödja verksamheten och utveckla konceptet i framtiden. Qicraft valdes som partner och blev tidig ett bollplank för design, koncept, träningsutbud m.m. Träningsutrustningen valdes med fokus på att erbjuda bästa möjliga prestanda och mångsidighet. 

 

"Technogyms utrustning och träningslösningar kände vi till sedan tidigare, och vi var övertygade om att de var det rätta valet för ett träningscenter i premiumsegmentet. Ärligt talat övervägde vi inte några andra alternativ, eftersom vi inte kunde se att det fanns några", säger Tony.

Varje detalj är betydelsefull för King4fit och inredningen är noga utvald. Materialvalen, färgerna och den mjuka, bekväma belysningen skapar en balanserad och exklusiv atmosfär.

För Aino-Kaisa och Tony var det också viktigt att den partner de valde kunde erbjuda service och underhåll av träningsutrusningen, vilket Qicraft kunde. Detta gör att de som entreprenörer kan fokusera på att driva sin egen kärnverksamhet. Även korta svarstider när det gäller servicetjänsten var otroligt viktig, eftersom medlemmarnas träning alltid går i första hand och ska upplevas smidig.


Individuella tjänster och gemenskap genom digitala lösningar

King4Fits Skillrow-studio är ett bra exempel på hur de har lyckats skapa en unik gemenskap mellan medlemmarna. Här har många av medlemmarna upptäckt ett helt nytt sätt att träna, och vågar utmana sig själva och tävla i lagtävlingar. Med hjälp av Technogyms virtuella lösningar kan medlemmarna också träna i studion på egen hand och guidas av några av världens bästa tränare. Det faktum att du inte är beroende av att ha en fysisk instruktör på plats vid varje klass gör att du kan erbjuda fler klasser under dygnet och öka tillgängligheten för medlemmarna. 

 

Relaterade produkter
SKILLROW CLASS

TechnogymSKILL LINE - SKILLROW CLASS

Läs mer
För King4fit är det viktigt att ta hand om medlemmarna även utanför träningscentret. Detta är möjligt med hjälp av Technogyms MyWellness -app. Appen är en viktig del i King4fits sömnlösa servicepaket. Den ger möjlighet att träna i små grupper, logga in på alla maskiner och logga träningsdata. Dessutom ger den också medlemmarna möjlighet att följa sitt eget personliga träningsprogram. Om en medlem inte har möjlighet att komma till gymmet kan de enkelt träna hemifrån med virtuella träningsprogram via MyWellness -appen.

 

King4fit om qicraft aino

“Tillsammans med Qicraft kommer det att vara möjligt att erbjuda personliga tjänster för varje kund. Utöver det har vi skapat en unik gemenskap. Under hela processen, men också nu i efterhand, får vi bra idéer och tips om hur vi kan förbättra vår verksamhet.”

Aino-Kaisa Komulainen-Määttä
Entreprenör, KING4FIT
Pionjärarbete kräver mod och god planering

Aino-Kaisa och Tony upplever att de har fått bra idéer och inspiration från Qicraft för att vidareutveckla sina tjänster, och möta medlemmarnas önskemål. De berättar att de alltid strävar efter att ligga i framkant vilket kräver kontinuerlig utveckling. För att kunna erbjuda tjänster och träningsupplevelser som överträffar medlemmarnas förväntningar behöver de även en god kunskap om vad medlemmarna önskar samt vilka lösningar som finns tillgängliga.

 

King4fit technogym tony

“Technogyms lösningar är framtiden här och nu. Med Qicraft får vi också ut det mesta av de olika lösningarna, och kan ge våra kunder en ännu bättre upplevelse.”

Tony Strömsholm
Entreprenör, KING4FIT
Aino-Kaisa och Tony har värdefulla tips för dem som planerar att öppna ett träningscenter. Att ha en tydlig vision är det första steget. Vill du erbjuda allt för alla eller vill mer riktade tjänster för en utvald målgrupp? Vad är viktigt för den målgrupp du vill nå? Och hur kan du uppfylla och till och med överträffa deras förväntningar? 

 Att driva ett träningscenter i premiumsegmentet kräver att du behåller din vision och har modet att systematiskt följa upp din plan. "Välj en bra partner som, tillsammans med dig, kan göra din vision till verklighet", säger Tony.
 

Grundarna bakom King4Fit har hela tiden haft en tydlig vision om att skapa ett förstklassigt träningscenter.