Referens - Träningscenter

Group Cycle – succé på Mälarö Träningsverk

TextCaroline Wallander

FotoHimlaFoto

Att erbjuda sina medlemmar en helt ny cykelupplevelse

Hur kan man nyttja gruppträningssalen under fler timmar? En utmaning som Mälarö Träningsverk har haft är att cykelsalen står tom utanför det ordinarie gruppträningsschemat. Detta har man löst genom att investerat i den senaste versionen av Group Cycle. Som ett resultat erbjuder man nu sina medlemmar virtuella cykelklasser under hela dagen, även utanför det ordinarie schemat.

Mälarö Träningsverk – ett mecka för träningsentusiaster

Mälarö Träningsverk är ett familjeägt träningscenter i Jungfrusund Marina på Ekerö. De har sedan starten 2003 satsat på att ligga i framkant när det gäller teknologi och utrustning. På senare tid har i princip hela maskinparken uppdaterats och man installerat ljud och ljus värt en nattklubb i centrala London. Målet är att ge sina medlemmar den bästa tänkbara träningsupplevelsen.

Precis som många andra gym har man haft ett utmanande år och cykelsalen har stått tom under långa perioder av dygnet. Detta har man nu löst genom att investerat i den senaste versionen av Group Cycle. Nu kan man erbjuda sina medlemmar virtuella cykelklasser under hela dagen, även utanför det ordinarie schemat.

Michael Steenhouwer, MTV Group Cycle

“De virtuella passen innebär en otrolig flexibilitet för kund. Att kunna komma hit i stort sätt när som helst på dygnet och fortfarande kunna få en häftig gruppträningsupplevelse i cykelsalen. Ledarledda av internationella instruktörer på en enormt hög nivå.”

Michael Steenhouwer
Delägare Malarö Träningsverk
Läs mer
Relaterade produkter
GROUP CYCLE

TechnogymGroup Cycle - GROUP CYCLE

Läs mer

Group Cycle – både cykel och format har uppdaterats

Technogym har lyssnat på marknaden och därför  utvecklat en ännu bättre version av Group Cycle. Kort sagt är den är robustare, stabilare och inställningarna har blivit enklare att få till. Dessutom är bromsen nu utvecklad så att det går att jämföra cyklarna med varandra.

Med det nya Group Cycle formatet får du även tillgång till oändligt med innehåll. Både färdiga klasser och banprofiler, men också utbildningsmaterial och musik. Du kan enkelt ändra och redigera färdiga banor, eller bygga dina egna.

Fantastiskt mottagande

Den nya generationen av Group Cycle har fått fantastiskt bra feedback från kunderna på Mälarö Träningsverk. Allt från att de mekanist känns mer stabilt och robust till att den digitala upplevelsen är ännu bättre och vassare.

“De nya cyklarna känns stabilare på golvet, inställningarna är lättare att få till – dom känns sköna att cykla på”

Medlem
Mälaröträningsverk

Digitaliseringen ger nya möjligheter

Att träningsbranschen har förändrats kan nog alla skriva under på. När det gäller att ge sina medlemmar ett mervärde och särskilja sig från konkurrenterna så kommer de digitala träningsmöjligheter en anläggning kan erbjuda betyda allt mer. Detta eftersom det snart kommer vara en självklarhet att man kan erbjuda ett komplement till träningen på plats i lokalen, men även då förväntningarna på träningsupplevelsen ständigt ökar. Genom att kunna erbjuda dina medlemmar träning, oavsett var de befinner sig, skapar du ett starkare band till dina medlemmar.

Med digitaliseringen öppnas även nya möjligheter när det gäller att prissätta sin produkt, ska alla digitala träningsmöjligheter ingå i alla medlemskap? Eller ska man särskilja medlemskapen och prissätta dessa efter vad som ingår? Möjligheterna är många.

Sammanfattningsvis är Technogyms nya Group Cycle-format den perfekta lösningen för att skapa en engagerande cykelupplevelse inomhus. Du får tillgång till olika klasser och kan välja att rikta dig till inbitna cyklister som vill fokusera på watt, puls och RPM. Men även de som bara vill ha ett roligt och effektivt träningspass, med bra musik och energi.

Ifall du inte behöver nya cyklar utan bara vill ha själva formatet och de nya klasserna kan du välja att bara uppgradera kiosken och licensen som tillhör Group Cycle.

Relaterade produkter
Group Cycle Class

TechnogymGroup Cycle - Group Cycle Class

Läs mer