Referens - Träningscenter

SkillX-klasser som engagerar kunderna

FotoVeera Kurittu

SkillX-passen möjliggör ett unikt träningserbjudade och ett bra verktyg för att behålla kunderna.

OMT Lehmus i Finland ville erbjuda sina kunder nya träningsupplevelser som baserades på funktionell träning. Valet föll på SkillX-gruppträningsklasser. Initialt har Lehmus erbjudit sina kunder tre olika gruppträningspass, allt framtaget med Technogyms färdigproducerade gruppträningspass. SkillX-klasserna engagerar kunder genom att de kan erbjuda träningspass som anpassas efter målgruppens behov och önskemål.

SkillX tuntikonsepti on OMT Lehmukselle tärkeä asiakaspidon väline

Gruppträningspassen är en viktig del av Lehmus utbud

Lehmus startade som en rehab-klinik och erbjuder än idag sjukgymnastik för patienter i samarbete med offentliga och privata hälso- och sjukvården. Men idag erbjuder de träning och har ett fullutrustad gym med den senaste utrustningen från Technogym. Gymmet möjliggör såklart en aktiv rehabilitering för patienterna men erbjuder även en naturlig träningsplats för kunderna i slutet av behandlingsperioden, där de med fördel kan träna vidare efter avslutad behandling.

”Vårt mål är att hjälpa kunderna att behålla sin fysik redan innan behandling behövs. Vi har gjort detta i decennier. Gruppträning är en del av detta och den står idag för cirka 30-40% av vår omsättning, säger Jyrki Hankaniemi, ägare till Lehmus.

Fördesignade gruppträningspass ger effektivitet

Funktionell träning har verkligen ökat i popularitet den senaste tiden. Lehmus bestämde sig för att satsa på att erbjuda just detta och valet föll på Technogyms SkillX-koncept. Att valet föll på just SkillX var för att de erbjöd fördesignade pass, med både utrustning och teknik, som ändå kunde varieras för att passa olika målgrupper.  De fördesignade passen effektiviserar också planeringen av passen och sparar instruktörerna mycket tid.

“Vi ville ha en tydlig, pre-konceptuell lösning som inte är beroende av instruktör, men som ändå är konsekvent och inspirerande vecka efter vecka.”

Jyrki Hankaniemi
Ägare och sjukgymnast, OMT LEHMUS
SkillX-tuntikonsepti vapauttaa ohjaajan aikaa

Träningsutrustning och teknik kombineras i en SkillX-klass – deltagarna ser bland annat se sin egen träningsdata på skärmen under passet.

SkillX-klasserna passar alla

Jyrki Hankaniemi berättar att SkillX-passen passar alla nivåer och åldrar. Till skillnad från många andra former av funktionell träning kräver de inte någon avancerad koreografi eller att deltagarna ska komma ihåg komplexa serier av rörelser. Deltagaren kan hela tiden följa sin träning samt puls på den stora skärmen. Detta frigör också instruktörens tid, som denna kan lägga på att ge en mer personlig vägledning finnas tillgänglig för deltagarna.

Det är lätt för instruktören att anpassa passen

Passen kan enkelt anpassas för specifika målgrupper. Hos Lehmus hålls SkillX-pass 7 gånger i veckan under höstsäsongen. Utöver veckopassen har SkillX-passen även anpassas för seniorer och lokala idrottslag.

“De olika typerna av pass inom SkillX ger stor variation och kunderna kan själva välja bland de pass som tilltalar dem. För mig som instruktör är det dessutom väldigt lätt att ändra i de färdigproducerade passen, för att på så sätt kunna möta behoven hos olika kundgrupper ännu bättre. Jag är särskilt glad och stolt över att våra seniorkunder har vågat utmana sig själva till en helt ny nivå under SkillX-klasserna.” ”

Vina Ong
Gruppträningsinstruktör, OMT LEHMUS

Kundernas förväntningar måste ständigt överträffas

Lehmus vet att kundernas lojalitet inte kan tas för givet, detta är någonting man hela tiden måste jobba med för att uppnå. Därför har de alltid vågat testa nya idéer och gruppträningskoncept.

”Du kan inte stå stilla. Vi måste alltid sträva efter att utvecklas och ligga steget före i att möta våra kunders önskemål, så att de förblir nöjda och inspireras gång på gång” , motiverar Jyrki Hankaniemi sitt beslut att välja SkillX-klasserna.

SkillX-träningspasskoncept

SkillX har ett högt tempo, koncepten där varje gruppträningspass fokuserar på att utveckla en specifik färdighet. Klassen kombinerar styrke- och konditionsträning i samma pass och drar fördel av Technogyms Skill line-serie. Serien är designad och utvecklad för att hjälpa atleter slå sina rekord, och innehåller bl.a. Skillrow-roddmaskin, Skillbike-cykel och Skillmill-löpband som alla användas i Lehmus SkillX-klasser.

Genom att erbjuda SkillX kan du som träningscenter alltid erbjuda dina medlemmar en stor variation. Technogym släpper nämligen fyra nya pass varje vecka. Dessutom kan de färdiga konceptet hjälpa till att förbättra din lönsamhet  t ex. genom att prissätta medlemskap som inkluderar gruppträningen separat.

Läs mer om SkillX-gruppträningskoncept här .