Artikel

Få bättre hälsa med träning på löpband

TextJohanna Karlsson

FotoTechnogym

Kontakta oss
Försäljning

Dåligt väder och tidsbrist är inget hinder – så länge man har ett löpband.

Fördelarna med löpband är många. Eftersom löpband är naturligt dämpade resulterar det i mer skonsamma löprundor och mindre belastning på lederna. Stötkraften du utsätter knän, fotleder och rygg för i det vanliga löpsteget mot asfalt sliter på kroppen med tiden. Om du alternerar dina löprundor med inomhusträning på löpband, minskar du därmed också belastningen. Det är inte bara lederna som slits mindre vid löpning på band jämfört med asfalt; springer du mer på löpband så behöver du inte byta ut dina löpskor lika ofta som en asfaltslöpare. Löpsteget blir också mer effektivt på löpband och det är lättare att springa avslappnat, både när det gäller armpendlingen och fotisättningen. Dessutom är det mycket effektivt och tidsbesparande om du har tillgång till ett löpband i ditt eget hem.

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

Ont om tid sa du?

Du har säkert känt att du gärna skulle vilja köra ett träningspass men att tiden inte räcker till. Först måste du packa träningsväskan, sedan ska du ta dig till gymmet, byta om, genomföra träningen och sedan ta dig tillbaka hem igen. Du kan säkert ta en löprunda utomhus istället men termometern visar sig närmare nollstrecket och det är mörk och spöregnar – då blir tröskeln att ge sig ut väldigt stor.

Ett löpband för hemmabruk löser alla dessa problem och du kan träna motiverande och kvalitativa löppass när du vill. Du får möjlighet att klämma in träningen mellan möten eller till och med ett morgonpass innan jobbet som du har pratat om i flera år – men som bara blivit genomförda ett par- tre gånger – de blir plötsligt en vana när vägen till löpbandet är lika lång som vägen till duschen. Dessutom kan ett löpband vara minst lika motiverande som utomhuslöpning. Är det ett intervallpass som står på schemat är det bara att ställa in exakt önskad hastighet, lutning och tid och sen köra igång. Eller just idag kanske du föredrar en rask promenad pga. regnrusket utanför medan du kollar på din favoritserie på iPaden som du har ansluten till bandet. Vill du hellre köra backträning kan det enkelt utföras på löpbandet – du behöver inte ens leta efter den perfekta backen först.

Ett eget löpband i hemmet blir allt vanligare 

Technogym har levererat professionella löpband i många år. Löpbandet MYRUN är utvecklat av löpare, för löpare, för att du som användare ska få ägandeskap över din löpning. Genom att ha en  MYRUN i ditt eget hem, oavsett om du skapar ett träningsrum i källaren, i garaget eller framför TVn, kommer du alltid att ha en stor repertoar av motiverande löppass att genomföra – precis när du vill.

En investering för livet

Att köpa ett löpband är sällan ett impulsköp utan en långsiktig investering. När du går i tankarna att investera i ett löpband så rekommenderar vi dig att testa MYRUN innan du tar något beslut.  Precis som att du inte köper en bil utan att testköra den innan, bör man också provspringa på löpband innan.

Ett digitalt löpband – enkelt att använda

MYRUN är ett löpband som hjälper dig att bli en bättre löpare. En av dess många tekniska specifikationer är att du kan ansluta löpbandet till olika träningsprogram som Runkeeper och Runtastic och därmed köra samma löprunda som utomhus men med din iPad framför dig, Du kan enkelt justera hastigheten och lutning medan du kör. Genom Mywellness Cloud och appen MYRUN kan du logga din träning och därmed kan du enkelt se din utveckling och dina framsteg. Det är just detta som är unikt med MYRUN – du får kvalitet och den senaste tekniken i ett tyst kraftpaket.

På tal om kraftpaket: När du köper MYRUN får du även videos men styrkeövningar som du kan göra på löpbandet. På så sätt kan du variera din träning för att passa dina behov och önskemål. Med MYRUN tränar du enkelt, säkert och motiverande.

Relaterade produkter
MyRun löpband

TechnogymMYRUN - MyRun löpband

Läs mer
Kontakta oss
Försäljning