Artikel

PURE HACK SQUAT – Dåtid möter nutid

Kontakta oss
Försäljning

En ny pärla håller på att bli en del av styrkesamlingen “Made in Technogym”.

Ett redskap som tar form, eller snarare återföds från företagets rötter. Ett redskap som markerade början på en av de mest fascinerande entreprenörsberättelserna i Italien.

Det var början på 1980-talet, då historian om “fitness” skapades på gymmen i Los Angeles, New York, San Diego och San Francisco. Italien hade då många expertiseområden som resten av världen avundades (konst, turism, bilar, mode, design, möbler …) men fitness var inte en del av dem. När Technogym och visionen om Nerio Alessandri etablerade 1983 var det omedelbart klart att detta redskap, fött som många andra i hans garage, skulle vara början på en revolution. Denna nya typ av gymutrustning döptes till “Hack Squat”.

Två ord som blev en symbios mellan teknik och skönhet, funktionalitet och effektivitet, hantverk och precision, kreativitet och design.

Om det är sant att för att lyckas måste revolutioner börja från botten, insåg slutanvändarna omedelbart att träning med Hack Squat var speciell. Detta var inte den vanliga “skrotmaskinen”, utan mycket mer än så. Kort sagt var det kärnan i italiensk genialitet.

Technogyms uppdrag var inte att hjälpa till att forma kroppar för att bli karikatyrer med muskler på väg att explodera (en trend under dessa år), utan att skapa en ny medvetenhet om sin egen kropp tack vare användningen av innovativa verktyg baserade på vetenskaplig forskning. Redskap med en distinkt design och utrustade med avancerad teknik. Tillsammans ledde dessa element  revolutionen,  genom att främja en balanserad blandning av fysisk aktivitet, positiv mental inställning och hälsosam kost. En global rörelse som Technogym har varit den obestridda initiativtagaren och ledaren till i årtionden.

En ikon skapad av Technogym

Idag projiceras början av den här berättelsen in i framtiden tack vare den ikoniska Hack Squat, nu tillbaka som huvudpersonen i Pure-serien på gym över hela världen. Pure representerar det mest framgångsrika resultatet av Technogyms extraordinära erfarenhet som officiell leverantör till åtta olympiska spel i rad och som den pålitliga partnern för förberedelse av de bästa idrottarna bland en mängd olika idrottsgrenar.

Pure Hack Squat, dess nya namn,  är verkligen det mest symboliska redskapet av de fem som är dedikerade till träning av “Bakidan”, ett av områdena med de högsta förväntningarna hos alla som vill förbättra sina kroppar.

För att möta förväntningarna introduceras nu den nya Glute Builder Training-cirkeln. Utformad för att bygga upp medlemmarnas lojalitet genom att erbjuda mycket effektiva program som stärker, förbättrar och formar hela underkroppen. Förutom Hack Squat består cirkeln av: Hip Thrust, Standing Abductor, Standing Leg Curl och Rear Kick, som tillsammans kan garantera en oändlig variation av tidlösa övningar.

Byggd enligt de mest avancerade standarderna för biomekanik, ergonomi, hållbarhet och säkerhet, är Pure den mest innovativa viktskivebelastade serien och innehåller nu fem nya produkter, varav Pure Hack Squat är den viktigaste bland totalt 20 enheter.

Det är viktigt att notera att dessa verktyg bär den grundläggande signaturen från Technogyms Scientific Research Center. Många ämnen med olika fysiska egenskaper har testats här för att garantera en arbetsbelastning som är jämnt fördelad över hela rörelsebanan och ger bästa möjliga träningsupplevelse. Målet, som inte tillåter några kompromisser, är att förmedla användaren medvetenheten om träning i perfekt balans mellan naturlig rörelse, säkerhet och maximal muskelaktivering.

För att en produkt ska klassas som en “ikon” är unika element nödvändiga,  dessa element gör den igenkännlig och symbolisk över tid. Av denna anledning, idag som 1983, kan vi säga att Pure Hack Squat i sin DNA innehåller en uppsättning egenskaper som garanterat kommer att skriva in den i Technogyms framtida historia.

Bland de tekniska funktionerna bör vi lyfta fram den extra stora plattformen och nödhandtaget med automatiskt stopp, som gör det möjligt att i fullständig säkerhet utföra olika typer av knäböj och utfall. De mest krävande användarna kan belasta med upp till 400 kg  och nyttja elastiska band som tillval, både vid lastning och lossning.

Liksom all utrustning i Pure-serien är Hack Squat helt integrerad i det digitala mywellness-ekosystemet, den första och enda integrerade digitala plattformen som erbjuder hälsoinnehåll och träningsprogram direkt i all smart utrustning som tillverkas av företaget, liksom till dina personliga enheter, vare sig det är smartphones, surfplattor, smarta TV-apparater eller datorer.

Allt detta uppnås helt enkelt genom att ladda ner mywellness-appen. I appen kan användare titta på träningsvideor, hantera sina träningsprogram och manuellt lägga till övningar och hålla reda på alla utförda aktiviteter. Varje enskild enhet i Pure-serien är också utrustad med en QR-kod som erbjuder coaching.
Alla framgångar i Technogyms historia skapar en kontinuerlig stimulans för att uppnå nya. Idag är Technogym ett av de mest beundrade “Made in Italy” -företagen i världen.