Artikel

PURE HACK SQUAT – Dåtid möter nutid

Kontakta oss
Försäljning

En ny pärla håller på att bli en del av styrkesamlingen ”Made in Technogym”.

Ett ny träningsmaskin tar form, eller snarare återföds från företagets rötter. Ett träningsmaskin som var början på en av de mest fascinerande entreprenörsberättelserna i italiensk historia.

I början på 1980-talet, skapades ”fitness”-fenomenet på gymmen i Los Angeles, New York, San Diego och San Francisco. Italien hade vid denna tid framgångar inom många områden som resten av världen avundades (konst, turism, bilar, mode, design, möbler …) men fitness var inte ett av dem. När Nerio Alessandri 1983 la grunden till Technogym, gjorde han det genom att ta fram en träningsredskap i sitt garage. Det stod tidigt klart att detta redskap skulle bli början på en ny träningsrevolution. Redskapet han skapat döptes till ”Hack Squat”.

Hack squat – två ord som blev en symbios mellan teknik och skönhet, funktionalitet och effektivitet, hantverk och precision, kreativitet och design.

Användarna insåg omedelbart att Hack Squat var speciell. Detta var inte den vanliga ”skrotmaskinen”, utan mycket mer än så. Kort sagt, det var kärnan i italiensk genialitet.

Technogyms uppdrag var inte att hjälpa till att forma kroppar för att se ut som karikatyrer, med muskler på väg att explodera (en trend under dessa år), utan att skapa en medvetenhet om sin egen kropp tack vare användningen av innovativa redskap, baserade på vetenskaplig forskning. Redskap med en distinkt design och utrustade med avancerad teknik. Dessa element ledde tillsammans  Wellness-revolutionen, genom att främja en blandning av fysisk aktivitet, positiv mental inställning och hälsosam kost. En global rörelse som Technogym nu lett i decennier.

En ikon skapad av Technogym

Idag projiceras början av den här berättelsen in i framtiden tack vare den ikoniska Hack Squat, nu tillbaka som huvudpersonen i Pure-serien på gym över hela världen. Pure representerar det mest framgångsrika resultatet av Technogyms extraordinära erfarenhet. Erfarenhet man fått med sig som officiell leverantör till de senaste åtta olympiska spelen och som pålitliga partnern till idrottare i en mängd olika idrottsgrenar.

Pure Hack Squat, dess nya namn, är det mest symboliska redskapet av de fem som är dedikerade till träning av ”baksidan”, ett av områdena med de högsta förväntningarna hos alla som vill förbättra sina kroppar.

För att möta förväntningarna introduceras nu den nya Glute Builder Training-cirkeln. Utformad för att bygga upp medlemmarnas lojalitet genom att erbjuda mycket effektiva program som stärker, förbättrar och formar hela underkroppen. Förutom Hack Squat består cirkeln av: Hip Thrust, Standing Abductor, Standing Leg Curl och Rear Kick, som tillsammans garantera en oändlig variation av övningar.

Byggd enligt de mest avancerade standarderna för biomekanik, ergonomi, hållbarhet och säkerhet, är Pure den mest innovativa viktskive-belastande serien och innehåller nu alltså fem nya träningsmaskiner, där Pure Hack Squat är en av de viktigaste.

Det är värt att notera är att dessa träningsmaskiner bär den grundläggande signaturen från Technogyms Scientific Research Center. Många träningsredskap har testats här för att garantera en arbetsbelastning som är jämnt fördelad över hela rörelsebanan och ger den bästa möjliga träningsupplevelsen. Målet är att ge användare en träning i perfekt balans mellan naturlig rörelse, säkerhet och maximal muskelaktivering.

För att en produkt ska klassas som en ”ikon” är unika element nödvändiga, dessa element gör den igenkännlig och symbolisk över tid. Av denna anledning, idag som 1983, kan vi säga att Pure Hack Squat i sitt DNA innehåller en uppsättning egenskaper som garanterat kommer att skriva in den i Technogyms framtida historia.

Bland de tekniska funktionerna kan vi lyfta fram den extra stora plattformen och nödhandtaget med automatiskt stopp, som gör det möjligt att helt säkert kunna utföra olika typer av knäböj och utfall. De mest krävande användarna kan träna med upp till 400 kg i belastning,  och nyttja elastiska band både vid lastning och lossning.

Liksom all utrustning i Pure-serien är Hack Squat helt integrerad i det digitala mywellness-ekosystemet, den första och enda integrerade digitala plattformen som erbjuder hälsoinnehåll och träningsprogram direkt i all smart utrustning som tillverkas av företaget, liksom till dina personliga enheter, vare sig det är smartphones, surfplattor, smarta TV-apparater eller datorer.

Allt detta uppnås helt enkelt genom att ladda ner mywellness-appen. I appen kan användare titta på träningsvideor, hantera sina träningsprogram och manuellt lägga till övningar och hålla reda på alla utförda aktiviteter. Varje enskild enhet i Pure-serien är också utrustad med en QR-kod som erbjuder coaching.
Alla framgångar i Technogyms historia skapar en ständig strävan efter att uppnå nya. Idag är Technogym ett av de mest beundrade ”Made in Italy” -företagen i världen.