Artikel

Träningstrender 2023 – Välmående är en prioritet för människor

TextCaroline Wallander

FotoTechnogym

Bärbar teknologi, styrketräning med fria vikter och anpassade program för seniorer är några av de träningstrender vi kommer se mer av under 2023.

I starten på varje år är det alltid många nyårslöften gällande träning som ska införlivas. Många är motiverade att ta tag i träningen och nyfikna på vilka träningstrender vi kommer att uppleva under de kommande månaderna. Det som är tydligt när vi går in i 2023 är att saker och ting inte har gått tillbaka till hur det var innan pandemin. Våra prioriteringar och förväntningar har förändrats och därmed våra träningsvanor.

 

En stor trend för i år, och som går hand i hand med den digitala revolutionen, är personifiering. Vi förväntar oss personliga produkter och tjänster i alla aspekter av vårt liv: tänk Netflix, Amazon och alla de andra företag som kommer ihåg dig och dina preferenser vid varje besök. Träning är inte annorlunda, och den goda nyheten är att med hjälp av uppkopplad träningsutrustning, träningsappar, smartwatch och annan bärbar teknik som vi har med oss 24/7 – finns gott om data att dra nytta av. Oavsett om vi är i gymmet, kör ett träningspass hemma eller deltar i en utomhusaktivitet, kan utrustningen eller enheterna vi bär med oss erbjuda en personlig träningsupplevelse.

American Collage of Sports Medicine (ACSM) genomför årligen en rapport av kommande träningstrender. Syftet med studien är att hjälpa hälso- och träningsbranschens aktörer att fatta rätt affärsbeslut för framtida tillväxt och utveckling.

Nedan följer de trender som ACSM i sin senaste rapport anger samt förslag på hur vi på Technogym kan hjälpa dig att möta den trenden med hjälp av vår utrustning och våra träningslösningar.

 

De 10 viktigaste träningstrenderna för 2023 enligt ACSM

 1. Bärbar teknik
  Bärbar teknik så som pulsmätare, smartwatch, aktivitetsmätare, GPS-trackers m.m blir mer och mer populära för att kunna samla in personlig data och hjälpa användarna att motiveras och utvecklas.

  För att möta trenden kan Apple Watch och många andra bärbara enheter synkroniseras med all Technogym-konditionsutrustning eller till Mywellness-plattformen (även kompatibel med Fitbit, Garmin och Polar) för en helt uppkopplad träningsupplevelse och för att registrera och följa träningsdata.

 2. Styrketräning med fria vikter
  Styrketräning är utan tvekan en stor trend och den klättrar två platser jämfört med placeringen från förra året.

  Technogym Bench – är en funktionell träningsstation designad för att erbjuda maximal träningsvariation på liten yta. Bänken tillsammans med de tillhörande redskapen (vikter, elastiska band, hantlar, och träningsmatta) gör träningsmöjligheterna oändliga.

   

 3. Träning med egen kroppsvikt
  Här använder man helt enkelt  kroppens vikt som motstånd och utför allt från enkla till mer komplexa rörelser.

  Technogym App erbjuder ett stort bibliotek med träningspass on-demand. Appen innehåller också en digital PT-coach, som baserat på artificiell intelligens, skapar och föreslår de mest lämpliga programmen för varje användares specifika behov och mål.
  Technogym Live-konsolen kan du dessutom hitta ett brett urval av kroppsviktsövningar för att kompletterar träningsupplevelsen på utrustningen.

  Relaterade produkter
  Technogym App

  TechnogymTechnogym Training Applications - Technogym App

  Läs mer
 4. Anpassad träning för seniorer
  När tränings- och hälsocenter öppnar igen, över hela världen, är träningsprogram för seniorer tillbaka bland branschens högst rankade trender. Här står användarvänlighet och säkerhet fokus.

  Biocircuit, Technogyms automatiserade cirkelträning, är idealisk för seniorer tack vare sina guidade program som ger en engagerande upplevelse som inte kräver några justeringar eller väntetid, eftersom övningar, arbetsbelastning, arbets-/viloförhållande och tempo har definierats och integrerats i det personliga programmet.

 5. Funktionell konditionsträning
  Funktionell kondition gör att du kan träna styrka, balans och flexibilitet samtidigt. Funktionell träningsutrustning finns i ett antal olika former, vilket uppmuntrar optimerad träning för ett brett spektrum av ambitioner och mål.

  Technogym erbjuder ett stort utbud av funktionella träningsupplevelser både hemma och på gymmet. Några exempel är Kinesis, Technogym Bench och Omnia.

 6. Utomhusaktivitet
  Utomhusträning är en stor trend och många människor önskar att kombinera sin träning inomhus med utomhusaktiviteter.

  Technogym App låter dig ställa in och spåra din utomhusträning.

 7. Högintensiv intervallträning (HIIT)
  Det handlar om intervallträningspass som består av högintensiva övningar följt av medel- till lågintensiva pauser. Dess fördel ligger i minskningen av träningstiden, som på grund av intensitetsnivån är effektiv även när den utförs under korta perioder. Denna typ av träning kan utföras på gym, men även hemma eller utomhus.

  Technogyms svar på denna trend inkluderar olika träningsupplevelser – som Skillrun Bootcamp och  SkillX – alla utformade kring Skill Line, träningsutrustningen som är framtagen för att förbättra prestation.

  Relaterade produkter
  SKILLMILL HIIT gruppträningsformat

  TechnogymSKILL LINE - SKILLMILL HIIT gruppträningsformat

  Läs mer
 8. Träna för viktminskning
  Förmodligen på grund av de nedstängnings-relaterade viktökningarna gjorde träning för viktminskning comeback 2022, och det fortsätter att vara en av de stora trenderna under 2023.

  Att ha en hälsosam kost och hålla sig aktiv är avgörande för viktminskning. Technogym Live-konsolen erbjuder ett brett utbud av träningsalternativ, inklusive specifika viktminskningsprogram, att välja mellan för att skapa helt personliga träningsupplevelser.

 9. Anställa utbildad träningspersonal
  I dagens samhälle har träning, hälsa och välbefinnande blivit en viktig prioritering för människor. Vi söker efter kvalitet och professionella tjänster. Technogym har alltid investerat i träning och utbildning genom sitt Wellness Institute, en professionell akademi som ägnar sig åt att utbilda tränare och operatörer i branschen.

 10.  Personlig träning
  Människor har äntligen insett att tränarens roll är avgörande för att bedöma tillstånd, föreskriva rätt träningsprogram och erbjuda uppnåbara mål baserat på personliga behov och ambitioner.

  Technogyms Mywellness-plattform gör det möjligt för personliga tränare att hantera hela kundresan både hemma och på gymmet, med allt från recept, till leverans och uppföljning. Å andra sidan representerar Technogym App den perfekta lösningen för tränare som inte har Mywellness-plattformen och vill erbjuda sina kunder ett brett bibliotek med träningsupplevelser on-demand att välja mellan.