Pressmeddelande

Nordiska Galleriet inleder samarbete med Technogym

Nordiska Galleriet introducerar Technogyms serie Personal Line i butik och online 

Personal Line, Technogyms exklusiva träningsutrustning för hemmaträning, designad av den italienska formgivaren Antonio Citterio, blir en del av Nordiska Galleriets sortiment i Sverige och Norge.

Som ledande aktör inom designmöbler och det senaste inom inredning erbjuder Nordiska Galleriet ett brett utbud av högkvalitativa produkter från världsledande varumärken och formgivare – från möbelklassiker till inredningsobjekt och väldesignad friluftslivsutrustning.

Från och med den 30 september ingår Technogyms designade träningsutrustning för hemmet i Nordiska Galleriets sortiment, både online och i butik. Den flerfaldigt prisade Personal Line är en serie träningsmaskiner tillverkade i Italien och designade för att integreras med hemmets övriga inredning. Serien är formgiven av den italienska designern Antonio Citterio, som utöver Technogym bland annat arbetat med mode- och möbelhus som B&B Italia, Flos och Hermès och tilldelats ett flertal utmärkelser däribland Compasso d’Oro vid två tillfällen.

Bike Personal formgiven av Antonio Citterio.

I mer än 100 år har Nordiska Galleriet gått i bräschen för att erbjuda en unik kombination av exklusiva designmöbler och de senaste nyheterna inom branschen. Vårt mål är att förmedla kopplingen mellan välmående och den miljö vi lever i. Därför föll det sig naturligt att bjuda in Technogyms exklusiva träningsserie till Nordiska Galleriet. Liksom Nordiska Galleriet följer Technogym sina kunder från idé till färdiga inredningskoncept där hälsa, design, kvalitet och funktion går hand i hand, säger Axel Söderberg VD och koncernchef på Nordiska Galleriet Group.

I Personal Line har Antonio Citterio elegant formgett varje detalj och skapat ett unikt möte mellan träning och stilrena produkter i noga utvalda, högkvalitativa material. Serien kombinerar funktion, säkerhet, komfort och design för den ultimata träningsupplevelsen hemma. Utrustningen för samman hantverk med den senaste teknologin och täcker allt från kondition till styrka och stretching. Bland höjdpunkterna finns här bland annat en justerbar och ergonomisk sits för träningscykel designad av möbelvarumärket Vitra.

Technogyms produkter handlar om balans och välbefinnande, samtidigt som våra produkter särskiljer sig på flera plan. Designen, materialen och kvaliteten är noga utvalda för att produkterna ska kunna gifta sig, placeras och välkomnas i hemmet. De senaste åren har vikten av rörelse, välbefinnande och mental hälsa fått ett helt nytt fokus. Här fyller våra produkter och den träningsupplevelse de erbjuder ett viktigt behov. Samarbetet med Nordiska Galleriet samt deras unika produktutbud av designmöbler är helt i enighet med vår Personal Line och det vårt varumärke står för och förmedlar, säger Marianne Søyland Bryhn, Nordic Chief Marketing Officer på Qicraft | Technogym.

Kampanjbild från Nordiska Galleriet på Personal Bike. Fotocredit: Swim Club

Om Nordiska Galleriet:
Nordiska Galleriet har haft en ledande position inom designmöbler sedan starten 1912. Axel Söderberg tog över som ny VD 2016 och koncernen har sedan dess genomgått omfattade förändringar. I dag är Nordiska Galleriet Group moderföretag för Nordiska Galleriet, Länna, Olsson & Gerthel, Dusty Deco, YLLW, och A. Huseby. Med nya fysiska etableringar, digitala investeringar och innovativ marknadsföring är målet att föra den globala industrin av designmöbler in i nästa decennium. 

Presskontakt:
Marianne Bryhn, CMO Qicraft Group
marianne.bryhn@qicraft.com
Tlf: +47 918 58 000