Referens - Träningscenter

Ett unikt samspel mellan ljus, ljud och utrustning

FotoSONDRE AABØ

Tre olika och unika koncept

Träningscentret Nivå grundades i oktober 2021 med en vision om att fokusera på helheten. Målet var att, med hjälp av att involvera fler sinnen, skapa en unik träningsupplevelse för deras medlemmar. Resultatet blev tre unika koncept: ”Burn”, ”Power” och ”Move”. Koncepten infattar både ljus, ljud och träningsutrustning. De personliga tränarna guidar medlemmarna genom passen och använder innovativ teknik för att kommunicera med deltagarna. Den information de behöver finnas hela tiden tillgänglig på skärmarna i rummen, och dessutom visas den på flera utav maskinerna. Förutom koncept-rummen erbjuder man även en yta för styrke- och konditionsträning. 

Konceptet Burn

”Burn” består av löpbandet Skillrun och Technogym Bench. Här kör man både gång- och löpklasser samt erbjuder bootcamps. «Gångklasser kanske låter enkelt, men jag lovar att det är riktigt utmanande lutningar» berättar Jamie Sørensen, Club manager på Nivå. Banprofilerna för klasserna designas av de olika tränarna vilket gör att varje pass blir unikt. En fördel är också att man enkelt kan sätta ihop olika pass för olika målgrupper.

Konceptet Move

När det gäller koncepet ”Move” så står rörlighet och core i centrum. Här erbjuder man bl.a. coreträning, yoga och pilates. Traditionella styrkeklasser med instruktör är också vanligt.

Konceptet Power

Konceptet Power består av träningsriggar och erbjuder en bred variation av träningspass. Dessa delas i första hand in i tre olika kategorier.Boost”, som består av att lyfta tungt under längre arbetsperioder. Fokus i dessa klasser ligger på de stora muskelgrupperna och basövningar. Här erbjuder man även HIIT-träning i form av cirkelträning, där löpband, roddmaskiner, cyklar, boxar och hantlar används. Som tredje kategori har man även tuffare funktionell träning.

Power är ett träningskoncept som utmanar styrka, kondition, uthållighet och rörlighet.

Relaterade produkter
SKILLROW

TechnogymSKILL LINE - SKILLROW

Läs mer

Musik som en del av upplevelsen

Musik är en central del av träningsupplevelsen och därför samarbetar Nivå med professionella DJ:s. Målet är  att skapa en  upplevelse av att ljudet synkroniserar med träningen, och få ett bra flöde under hela passet. ”Förutom ljud är även ljus viktigt. Även här har vi arbetat hårt för att skapa någonting extra som adderar värde till träningsupplevelsen”, förklarar Jamie Sørensen.

“Många av klasserna baseras på HIIT (high intensity interval training), och sen har vi adderat element som ljus och ljud för att skapa en optimal träningsupplevelse”

Jamie Sorensen
CLUB MANAGER

Ett digitalt ekosystem

Nivå använder den digitala tränings- och kommunikationsplattformen ”Mywellness”. De använder plattformen dagligen och produkter som Skillrun, Teambeats och Bootcamp är skräddarsydda för detta ekosystem. Då de önskade en lösning som täcker alla deras behov blev resultatet en integration mellan iFitness och Mywellness. På så sätt har de skapat ett komplett system för betalning och medlemsadministration. Här har de tillgång till inpassering, betalning m.m. och medlemmen kan enkelt boka in sig på de olika gruppträningspassen. Dessutom får de färdiga träningsprogram via Technogym-applikationen och kan kommunicera med sin personliga tränare vid behov.

Medlemmarna kan även enkelt följa sin träningsdata och se utveckling över tid. Utrustningen kan också kopplas till medlemmarnas pulsmätare och på så sätt ge en djupare insikt i träningsresultat och utveckling.

Relaterade produkter
MYWELLNESS app

TechnogymTechnogym Training Applications - MYWELLNESS app

Läs mer

Vad är medlemmarna mest nöjda med?

Idag erbjuder Nivå löpbanden Skillrun, half racks, utrustning från «Selection» och «Purestrength», i tillägg till fria vikter och en «Skillathletic» rigg. Man har haft Technogym som leverantör sedan man öppnade och Skillrun är utrustningen som imponerat på flest. Medlemmarna är också mycket nöjda med de fria vikter, vilket motsvarar en av Technogyms trender för 2023.

Samarbetet med Qicraft – Technogym fungerar mycket bra. Vi är otroligt nöjda med utrustningen, och det är våra medlemmar också. Utrustningen är av bra kvalitet och den håller över tid”

Jamie Sørensen
CLUB MANAGER
Relaterade produkter
SKILLRUN

TechnogymSKILL LINE - SKILLRUN

Läs mer
Relaterade produkter
Shoulder Press

TechnogymSelection 700 - Shoulder Press

Läs mer