Referens - Företag

Företagsgymmet – en hälsofrämjande tidsbesparing för AC Logistics

FotoTonje Lien Wold

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

Att installera ett företagsgym har varit en viktig åtgärd för att främja medarbetarnas hälsa

När Air Cargo Logistics AS investerade i ett företagsgym var syftet att göra träning mer tillgänglig i vardagen, och på så vis göra det enklare för medarbetarna att vara fysiskt aktiva. För medarbetarna har företagsgymmet gjort det möjligt att kombinera träning och arbete vilket sparar mycket tid i en annars hektisk vardag. Företagsgymmet består av träningsutrustning för cirkelträning (Biocircuit), spinningcyklar, trappmaskiner, löpband och fria vikter.

Frihet under ansvar 

Gymmet på AC Logistics används av nästan alla medarbetare, och under alla tider på dygnet. Vissa tränar på arbetstid, vissa under lunchen och andra kör träningspass före eller efter jobbet. För de med kortare avstånd till kontoret används träningslokalen också flitigt på helger. På kontor gäller frihet under ansvar och medarbetarna säkerställer själva med sitt team om träning kan genomföras under arbetstid. ”Satsningen har skapat en gemensam upplevelse av ökat välbefinnande på arbetsplatsen och är definitivt ett samtalsämne på kontoret”, säger Tord Kongsvik, logistikchef på AC Logistics.

Träningsmaskiner som automatiskt anpassas till användaren

En av de mest använda enheterna inom AC logistik är ”Biocircuit”, som används i samband med cirkelträning. Efter den första användningen kommer träningsmaskinerna att samla in data om användaren. Position och motstånd anpassas då automatiskt. Detta är en säker och användarvänlig träningsform som minimerar risken för skador.

”Cirkelträningen och löpbanden är nog populärast. Vid fria vikterna brukar det också alltid vara folk”, säger Tord Kongsvik, Logistics manager i AC Logistics

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

Vad är AC Logistics?

Air Cargo Logistics är en flygfraktspeditör som är specialiserade på att transportera norsk fisk och skaldjur ut i världen. Genom innovation tar AC Logistics branschen framåt, och de är inte rädda för att prova nya saker. Företaget vill ligga i framkant när det gäller utveckling genom att göra gamla processer effektivare, grönare och på ett mer tidsbesparande sätt.

Träning som ett verktyg för sammanhållning

I samband med företagets tillväxt planerades en utbyggnad av deras lokaler där företagsgymmet ingick i utvecklingsplanen. Investeringen gjordes med två mål; att bidra till medarbetarnas hälsa och att knyta medarbetare närmare varandra genom gemensamma träningstillfällen.
Den fysiska aktiviteten har de senaste åren integrerats väl i organisationskulturen och medarbetarna har flera gånger ställt upp i stafetter, motionslopp, fotbollsturneringar och liknande.
Relaterade produkter
SKILLRUN

TechnogymSKILL LINE - SKILLRUN

Läs mer

Varför valet föll på Technogm

Tord AC logistics

“Det som avgjorde var kvaliteten på utrustningen och den ”professionella” känslan. När vi tog beslutet att investera i ett eget gym ville vi göra det ordentligt, utrustningen skulle vara lika bra som på vanliga träningscenter. Cirkelträningen gör dessutom att alla kan träna, oavsett utgångläge vilket passade oss som företag.

Tord Kongsvik
LOGISTICS MANAGER