Referens - Hälsoföretag

MåBra Hälsa – primärvård och gym under samma tak är en framgångsfaktor

FotoHimlaFoto

Kontakta oss
Pär Risberg

Pär Risberg

Health & Medical Sales Specialist, Licensed Physiotherapist

+46 (0)703 33 36 45

MåBra Hälsas vision är att utveckla Sveriges främsta hälsocenterför alla människor genom ett komplett koncept med personlig friskvård och rehabiliterande vård. Det är en framgångsfaktor att patienter efter avslutad rehabilitering kan fortsätta träna i lokaler, och på maskiner, som de redan är bekanta med. För att kunna lyckas med detta är det av största vikt att den träningsutrustning man erbjuder är av samma klass som ordinarie träningsanläggningar erbjuder.

MåBra Hälsa arbetar utifrån ett basuppdrag för akuta och planerade rehabinsatser i öppenvård på mottagningen och i den egna bostaden. Vården har tillgång till arbetsterapeut, dietist, och fysioterapeut. Via ett tilläggsuppdrag finns även kiropraktor och naprapat. Inom företaget finns även friskvård med personliga tränare, massörer, gruppträning och hälsocoachning samt en hälsorestaurang.

Hur allting började

MåBra Hälsa startades av Dan och Charlotte Kornfeld i en liten källarlokal i Mörby Centrum för ca 18 år sedan. Ambitionen var och är att kunna erbjuda personer ett ställe där man oavsett förutsättningar kan träna på sina egna villkor. En gammal källarlokal hittades i Mörby Centrum. Det blev starten för företagets etablering. Renovering påbörjades för en mottagning inom rehab och träning med vårdavtal inom landstingets ramar. En varmbassäng byggdes upp för att kunna erbjuda det kompletta utbudet av tjänster för verksamheten.

På hösten år 2002 var anläggningen färdigställd för att invigas av politiker från dåvarande Stockholms läns Landsting och kommunens politiker. Idag flera år senare har den ursprungliga lilla källarlokalen transformerat och fördubblat sin yta flera gånger om. Etablering med samma koncept finns nu även i Saltsjöbaden, Nacka och Hammarby Sjöstad.

MåBra Hälsa har allt sedan starten haft en tydlig vision. Att genom att använda kunskapen inom vård och hälsa integrerat, skapa en trygg brygga mellan sjukvård och friskvård, för en hållbar hälsa såväl för företag som för den enskilda individen.

Ett koncept som alla vinner på

Primärvårdsuppdraget är en fristående del inom MåBra Hälsa och ingen remiss behövs. Hela verksamheten är remissfri och drivs via avtal med regionen. Målet med behandlingen är att kunden ska nå sina mål och bli helt självständig i sin träning.

Efter avslutad behandling är det tänkt att patienten går över till friskvårdsdelen och fortsätta med träningen utefter de förutsättningar som fysioterapeut har föreslagit som lämplig. Ett koncept som både patienten och MåBra vinner på. Detta eftersom patienten kan fortsätta träna i en miljö som känns trygg och Måbra Hälsa får en medlem som betalar för ett träningskort.

Charlotte MåBra

“Kombinationen vård och friskvård förstärker och bibehåller behandlingsresultatet för våra patienter. Att träningen skapar goda förutsättningar för bra resultat av rehab vet vi men det gäller att träningen efter att ha behandlats finns nära till hands och att man sedan tidigare än van vi de maskinerna. Närheten till ett återbesök hos sin terapeut är även viktigt om man känner sig osäker i sin självständighet till egen träning.”

Charlotte Kornfeld
Grundare MåBra

Träningsutrustning som gör att patienterna stannar

För att få patienterna att stanna kvar efter avslutad behandling är det viktigt med utrustning som tilltalar många och som håller hög kvalitet. Det finns även de som kommer till MåBra Hälsa för att enbart ta del av friskvårdsdelen, utan inledande rehabilitering, vilket gör att kraven på utrustningen är högt ställda. När MåBra Hälsa skulle uppdatera maskinparken valde de utrustning från Technogym.

Under senaste uppdateringen av utrustning installerades bl.a. Skillrun 7000, Excite Live (run, bike, climb, synchro och vario), Selection 900 & 700, Pure Hipthrust, Cable stations.

 

måbra jens

“Vi valde att satsa på ny utrustning för att vi behövde göra en uppgradering av vår ursprungliga. Vi ville förnya gymmet och satsa mer på kvalitet och på en produkt som kunde användas att såväl våra rehabkunder som friskvårdskunder.”

Jens Pettersson
Friskvårdsansvarig, MåBra

Ett lyckat koncept för fortsatt träning

För Måbra Hälsa har det varit ett lyckat koncept att kunna erbjuda sina patienter fortsatt träning efter avslutad behandling. Genom att erbjuda sina patienter fortsatt träning i lokaler, och med utrustning de redan är bekanta med, skapar de en miljö där patienterna kan fortsätta sin träning.

Vi på Qicraft har många års erfarenhet av att hjälpa rehab- och hälsokliniker att skapa ett attraktivt erbjudande för sina patienter och medlemmar.
Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst möte, vi bollar gärna tankar och idéer tillsammans!